Fredericia Håndboldklubs assistenttræner, Ole Damgaard, overtager trænergerningen på U18-landsholdet ind til september.

Når det danske U18-herrelandshold om 14 dage bliver kaldt til samling, bliver det med Ole Damgaard på sidelinjen som træner. Selvom Claus Hansen først formelt stopper 1. juni, har han ønsket at give plads til en ny træner allerede til den kommende samling, så holdet får mulighed for at forberede sig bedst muligt til det kommende EM i august.

Ole Damgaard er i forvejen tilknyttet Dansk Håndbold Forbunds talenttrænertrup på herresiden, og han føler sig derfor klædt godt på til at overtage trænerjobbet:

”Gennem de sidste seks år har jeg været talenttræner i Vestdanmark, så hele arbejdet med The Danish Way er jeg meget fortrolig med. Derudover har jeg været med den her trup, da de var afsted til ungdoms-OL i sommer, så jeg kender også drengene, holdet omkring dem og de principper og strategier, der er i forhold til holdets træning og udvikling,” siger Ole Damgaard.

Ole Damgaard, der til daglig er forstander på Vejle Idrætshøjskole, har sagt ja til at vikariere det næste halve år, mens der bliver brugt kræfter på at finde en ny ungdomslandstræner og talentchef på herresiden. Da Ole Damgaard har et fuldtidsjob ved siden af stillingen som træner, kommer han til i fællesskab med ledergruppen omkring u-landsholdet samt de øvrige talenttrænere at løfte de forskellige opgaver, som Claus Hansen har haft omkring ungdomslandsholdet.

Ole Damgaard har rutine

Morten Henriksen, der er sportschef i Dansk Håndbold Forbund, er glad for, at Ole Damgaard vil påtage sig ansvaret for at træne herrerne frem til EM:

”Ole har den rutine og det kendskab til truppen og vores træningsmodel, som der er brug for lige nu. Så jeg er meget taknemmelig for, at Ole har sagt ja til at træde ind i stillingen,” siger sportschefen og fortsætter: ”Forhåbentlig har vi også en assistenttræner på plads i løbet af de næste 14 dage, så det er den trup, der skal føre herrerne til EM til sommer, som også mødes til den kommende træning.”

Stolthed i FHK

Bestyrelsesmedlem i FHK, Thomas Larsen, glæder sig over, at Dansk Håndbold Forbund kigger FHKs vej:

“Det passer i tråd med, at vi gerne vil fokusere på udvikling af unge talentere. Derfor er det glædeligt, at vi kan hjælpe DHF på den måde,” forklarer Larsen til Fredericia AVISEN.

“Ole Damgaard vil være væk i 14 dage til august i forbindelse med slutrunden, men det finder vi en løsning på,” udtaler Thomas Larsen.

 

Om Ole Damgaard
  • Læreruddannet fra Silkeborg Seminarium med linjefag i biologi og idræt
  • Tidligere håndboldtræner for blandt andet Ikast Bording EHs ligadamer og HC Midtjyllands ligaherrer
  • Vinder af Europacup i 2004 med Ikast Bording. Oprykning til håndboldliga med HC Midtjylland i 2010
  • Assistenttræner Fredericia HK’s 1. division herrer
  • Talenttræner i Dansk Håndbold Forbund
  • Certificeret EHF master coach i håndbold og DHF-instruktør.