FHK vandt 32-31 mod det norske hold Nærbø. Opgøret brugte FHK blandt andet til at teste alternativer på playmakerpositionen, og det talte Fredericia AVISEN med Jesper Houmark og Rune Andersen om efter opgøret.

Årets første kamp blev spillet lørdag eftermiddag i thansen ARENA for FHK’s vedkommende. Den gjorde Jesper Houmark status på efterfølgende.

“Det var rigtig fint at komme i gang igen, men man kunne se der skulle bankes rust af. Vi har haft en opgave, hvor vi skulle spille uden Victor Skillhammar og prøve ting af i forbindelse med det og det fandt vi okay løsninger på, som vi skal arbejde videre med,” siger Jesper Houmark, der bragte tre alternativer i spil i form af Rune Andersen, Nikolaj Mehl og Anders Sell:

“Kristian Stoklund spillede en halv times tid og så testede vi de andre. De tre bidrog på forskellige måder,” konstaterer Houmark.

Især Nikolaj Mehl fungerede godt som alternativ som playmaker, men med en venstrehåndet i midten giver det et andet spil.

“Det tror jeg er fint. Mehl er god til at komme i situationer på højre back og så får vi vendt spillet den vej. Vi er vant til at mange af spillene ender med venstrehåndet i midten, så det betyder ikke så meget,” forklarer Jesoer Houmark.

Fik du svar på det du ville have?

“Jeg har ikke fået endegyldige svar, men jeg har set løsninger og efter vi har set kampen igennem skal vi se hvordan det fungerede,” siger Houmark.

Det var ikke bare hvilken som helst dag og sejr for Jesper Houmark. Efter kampen lød det: “I dag er det Jespers fødselsdag…” fra HK Ultras, der var mødt talstærkt op, og sejren var ikke den værste gave for cheftræneren.

“Det er lang tid vi ha vundet. Selvom vi har spillet godt i nogle kampe, så har vi ikke fået pointudbytte ud af det. Det var en god lille gave,” forklarer Jesper Houmark

Ny udfordring kan vente Rune Andersen

Efter at have trænet hårdt i nogle uger var der lørdag en kamp på menuen, og det glædede Rune Andersen.

“Det er dejligt. Vi har givet den gas og det er altid sjovt at komme i gang igen,” siger han til Fredericia AVISEN.

Hvordan var det at møde et norsk som I ikke kender?

“Det er anderledes, de er ikke så store, men de er hurtige. Jeg synes, at vi klarede det fint,” forklarer Rune Andersen.

FHK benyttede kampen til at teste alternativer som playmaker til Kristian Stoklund efter Victor Skillhammars afgang fra FHK. En af dem, der blev bragt i spil på den front var Rune Andersne.

“Det er klart vi skal finde alternativer nu. Vi spillede også med Mehl og Schrøder i midten, og det synes jeg lykkedes godt,” forklarer Rune Andersen og kommer ind på, hvordan det er at spille playmaker frem for back:

“Det er klart, at det er noget andet at spille i midten. Man skal spille de andre op. Jeg er klar til at spille der,” fastslår han.

Forleden dag satte Rune Andersen sin signatur på en ny et-årig aftale med FHK, og han befinder sig godt i klubben, fortæller han.

Det er dejligt, jeg vil gerne være med videre på rejsen,” siger Rune Andersen, som dermed kommer op på minimum fem sæsoner i FHK-trøjen.

I den her sæson løber FHK på banen i Primo Tours Ligaen. Da Rune Andersen kom til klubben i 2016 var det et hold, der lige var rykket op i 1. division.

“Det er noget andet fysisk i ligaen end i 1. division, men jeg synes vi har gjort det godt,” slutter Rune Andersen.

Næste gang FHK skal i kamp er på mandag mod GOG klokken 16:00. Fredag venter der yderligere en testkamp, som spilles mod Skjern.

https://www.ibc.dk/nyheder/infomoeder-paa-ibc/

Leave a Reply