FHK lignede længe et hold, der skulle have point med hjem fra Gudme, men hjemmeholdet løb fra fredericianerne i slutminutterne og vandt 39-36 efter en hæsblæsende kamp.

FHK skulle sent onsdag aften på at gentage triumfen fra d. 2. september, hvor det blev til en FHK-sejr i Ligapremieren på 33-30 mod netop GOG, der er forsvarende DM-sølvvindere, men det har ikke været til at se i sæsonens indledning.

Særligt på det seneste har der været svigtende form for GOG, der kom til opgøret med tre nederlag i træk og det har givet et Champions League-exit. Det skyldes, at de har smidt sikre føringer mod både Medvedi og Wisla Plcok. I ligaen har det heller ikke kørt på skinner, hvor GOG inden kampen var placeret på en skuffende ottendeplads blot to point foran FHK på tiendepladsen.

HK Ultras var mødt talstærkt op og dannede en stærk rød mur bag det ene mål. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Hallen i Gudme har aldrig været FHK’s drømmested at spille. I ni opgør siden 2002 var det inden dagens opgør blot blevet til en uafgjort kamp på Sydfyn og ellers har den stået på lutter GOG-sejre, hvor den seneste vat tilbage. 18. marts 2012 i 1. division, hvor GOG sejrede med 29-23.

Fra start var FHK indstillet på at ville ændre på det. GOG lignede et hold, der havde deres problemer, da de ikke havde særlig stor sammenhæng i deres angrebsspil og samtidig havde FHK mange tacklinger, der satte en stopper for de gule.

Tellerup brændte en outstanding første halvleg af. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Det gav gode arbejdsbetingelser for Emil Tellerup, der storspillede. Ni minutter inde i opgøret førte FHK 3-4, og den spælende FHK-keeper havde en redningsprocent på uhørte 70 %.

Tellerup fortsatte med at storspille, og da FHK holdt godt gang i bolden i kontrafasen gav det en føring på 5-8 14 minutter inde i opgøret, og det gjorde, at GOG forlangte timeout for at få rettet op på den falmende start.

Den kommende Flensburg-spiller, Lasse Møller, havde ikke ild i skudarmen. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

FHK havde et par forcerede angreb, og det gjorde GOG fik gang i deres berygtede kontramaskine. Flere gange havde FHK muligheden for at komme foran med fire, men i stedet lavede GOG tre mål i træk og fik udlignet til 10-10 efter 22 minutter.

Ved stillingen 11-11 tog FHK derfor timeout for at få styr på tropperne i den resterende del af første halvleg, og den mission lykkedes. Et tvivlsomtdømt hjørnekast med omkring 15 sekunder tilbage af første halvleg forhindrede FHK i at gå til pause i front, da GOG i stedet endte med at score til pausestillingen 16-16, efter en første halvleg, hvor FHK havde været i teten det meste af tiden.

Jesper Houmark havde meget af glæde sig over efter første halvleg. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Hurtigt i anden halvleg kom FHK foran 17-19, men ingen af de to hold kunne stikke af fra hinanden. I stedet blev der indledt en ellevild målfest, der medførte keeperskifte i begge ender af banen, men det fik ikke den store effekt.

26-26 var stillingen 42 minutter inde i opgøret. De to hold skiftes til at være i front, og det skulle derfor blive et spørgsmål om hvem af de to hold, der løb først tør for kræfter, da begge hold løb på alt.

Jimmi Andersen kom ind, men fik ikke fat i det store. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Med ti minutter igen var stillingen 31-30, men FHK lagde sig ikke ned, og pressede GOG til det yderste. Særligt skilte Rasmus Meyer og Rune Schrøder sig ud angrebsmæssigt for FHK, og det gjorde stillingen var 35-35 med lidt under fire minutter igen.

En presset afslutning fra Martin Bisgaard blev brændt, og så kom GOG foran med to, og det gjorde, at fredericianerne satsede i slutminutterne, men det lykkedes ikke og derfor endte GOG med at vinde 39-36 i en målfest uden lige, hvor det længe lignede, at FHK skulle have point med hjem.

Sådan blev det ikke. Næste gang FHK har muligheden for at skrabe point sammen er på tirsdag, hvor modstanderen er TTH Holstebro i thansen ARENA.

Se her flere billeder:

https://www.facebook.com/Fredericiavinhandel/

Skriv et svar