FHK var oppe mod overmagten mod GOG, som efter første halvleg førte med 21-12, men i anden halvleg fik FHK pyntet på resultatet, der blev en GOG-sejr på 34-29.

FHK gæstede lørdag eftermiddag det fynske håndboldmekka, Gudme, der summer af historie og traditioner. Nu er GOG ved at skave en ny æra, hvor der skal skrives nye historier, og den helt store skalp ville være at vinde DM, som klubben endnu ikke har vundet i nyere tid.

Klubben er godt på vej til at tage skridt mod det, og skal det være, lugter det af, at det skal være i den her sæson. Til sommer mister GOG profilen Mathias Gidsel til tyske Füchse Berlin, og samtidig forventes det, at GOG mister keeperen Torbjørn Bergerud foruden islandske Viktor Hallgrimsson, der allerede er offentliggjort som ny keeper i Nantes fra sommeren 2022.

http://adp-as.dk

Netop Gidsel og Bergerud var to spillere, der stjal billedet i første halvleg, og det er spillere, som FHK kommer til at have mareridt om. Efter ni minutter var stillingen 6-3 til GOG efter, at Torbjørn Bergerud havde pillet pynten af FHK-skytterne, heriblandt Kristian Stoklund, der brændte en helt fri chance og et straffekast.

I den anden ende tegnede Mathias Gidsel sig for fem af GOG’s første ni mål, og det gav hjemmeholdet en ring på 9-5, og selvom FHK forlangte timeout fik det ikke sat en prop i. GOG-maskinen buldrede videre, og det gjaldt især Gidsel, der når han ikke selv scorede, iscenesatte holdkammeraterne, der kunne notere sig for en føring på 16-8 efter 22 minutter. Igen forlange Jesper Houmark timeout, men endnu en gang fik det ikke den store effekt.

Emil Tellerup var blevet skudt i sænk efter momentvis at have budt ind med redninger, men han kunne intet stille op. Ind i stedet kom U19-keeperen Kristian Lndholmer, der igen var med i truppen, da Jens Fredsgaard fortsat er skadet. Skadet er også Lasse Balstad, og i hans fravær forsøgte FHK sig med en konstellation i forsvaret bestående af Rasmus Meyer, Rasmus Boysen og Nikolaj A. Nielsen, men de kunne ikke hold styr på de rapfodede GOG-spillere.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Til gengæld kom der en åbenbaring i slutningen af første halvleg. Mishels Liaba løsnede kanonen to gange med mål for følge, og  det var første gang siden den 22. december 2020, at nordmanden kom på måltavlen for FHK i en turneringspause efter en længerevarende skadespause. De to mål ændrede ikke på det store billede af, at fredericianerne gik til pause bagud 21-12.

Fra anden halvlegs start kom Emil Tellerup på kassen igen, og det gjorde en forskel for FHK. Der blev spillet mere velovervejet i angrebet, hvor Rasmus Meyer var sikker i afslutningsspillet, og til at tage sig af straffekast valgte FHK Jakob Frederiksen, der fik brudt FHK’s negative stime med brændte straffekast. Det gjorde, at det fredericianske mandskab fik reduceret til 24-16 med 21 minutter tilbage af opgøret.

Efter en noget anonym første halvleg stemplede Anders Kragh Martinusen for alvor ind efter pausen. Angrebsmæssigt kom han med energi, og gik mod kassen. Trods et stolpeskud blev han ved med at klø på, og med to mål i træk, og en trukket angrebsfejl sørgede den venstrehåndede bagspiller for, at FHK fik reduceret til 26-20 efter 43 minutter. Det blev for meget for GOG-træner Nicolaj Krickau, der forlangte timeout.

Da der resterede ti minutter af opgøret var stillingen 29-24, men tættere på kom FHK ikke. I den resterende del af opgøret var det et spørgsmål om, hvor mange mål GOG ville vinde med. De to hold skiftedes til at score i den sidste del af kampen, og derfor endte det med en sejr til de gule fra Sydfyn på 34-29.

Næste gang FHK skal i aktion er på tirsdag, hvor holdet møder Mors-Thy i pokalkvartfinalen.