FHK lignede et hold, der på dagen godt kunne drille SønderjyskE, men som kampen skred frem var SønderjyskE for smarte og efter et målorgie uden lige endte gæsterne med at vinde 35-38 i thansen ARENA.

FHK tog mandag aften imod SønderjyskE i en kamp, der lå lidt i skyggen af Danmarks landskamp mod Irland, men det til trods var der propfyldt i thansen ARENA, hvor håndboldfeberen lever i bedste velgående.

Hjemmepublikummet var opsatte på at få vasket pletten væk fra blamagen på udebane mod Skanderborg, hvor det blev til et nederlag på 37-25 og der var derfor revanche i luften, men det var ikke nogen nem opgave.

Kasper Christensen var tilbage i thansen ARENA. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Forud for kampen lå SønderjyskE på syvendepladsen med 12 point, og på tiendepladsen var FHK med ni point. SønderjyskE har slutspilsambitioner, og måtte derfor påtage sig favoritværdigheden til kampen, som var lidt speciel for et par af SønderjyskEs aktører.

Sønderjydernes forsvarspecialist, Rasmus Bertelsen, har spillet seks sæsoner i den røde FHK-trøje, og fik en stor stjerne i Ultras’ hjerter. Helt så markant var SønderjyskE-træner Kasper Christensen ikke, da han som aktiv i FHK, men med et par sæsoner i klubben og også en fortid som sælger, så var der et gensyn for ham med FHK.

Rasmus Bertelsen var også tilbage i Fredericia. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Fra kampens start var det FHK i teten. Forsvaret var aggressivt, og i angrebet skød Kristian Stoklund og i særdeleshed Jakob Mikkelsen med skarpt. Det bragte FHK foran 6-3 efter otte minutter, men et par tekniske fejl i træk gjorde, at SønderjyskE kom tæt på igen.

FHK fortsatte med at lave tekniske fejl, og det gjorde, at SønderjyskE gik fra at være bagud 7-4 til at komme front med 7-8 efter 12 minutter. Først da en storspillende Jakob Mikkelsen scorede til 8-8 fik FHK brudt måltørken, der blev på fem minutter.

Kampen var i et højt tempo, og anført af Jakob Mikkelsen kom FHK foran 14-11 efter 18 minutter. Som første halvleg skred frem fik Emil Tellerup bedre og bedre fat, og det var også med til at give FHK føringen.

Der blev kæmpet hårdt i begge ender af banen. (Foto: Matthias Runge Madsen, Fredericia AVISEN)

Angrebsmæssigt var der fart over feltet i begge ender, og derfor medvirkede til, at man nemt kunne hente en føring, og det blev også tilfældet for SønderjyskE, der igen kæmpede sig tilbage.

Oliver Eggert kom ind og bidrog med tre kasser i slutningen af første halvleg, og da Frederik Børm fortsatte med at volde FHK-forsvaret problemer, kom SønderjyskE på 17-17, men med fem sekunder tilbage af første halvleg lavede FHK en genialitet, der bragte FHK foran 18-17,

Forinden havde Jesper Houmark kaldt tropperne sammen til en timeout, hvor det blev aftalt, at Mikkelsen skulle spille Rune Andersen i et vip, og det lykkedes med fem sekunder igen, hvor Andersen kom springende ind i feltet fra sin position på venstre back og scorede på Josip Cavar.

FHK’s keepere fik ikke fat i det store. (Foto: Matthias Runge Madsen, Fredericia AVISEN)

Målene fortsatte med at hagle ind i anden halvleg. For FHK var Jimmi Andersen kommet ind i målet, men i første omgang fik det ikke den store effekt. Efter lidt sangrebsmæssige fejl kom sønderjyderne på 20-21, men fandt FHK igen melodien.

Efter 40 minutter var stillingen 25-24, og Jimmi Andersen reddede straffekast og det fik FHK foran med 26-24, da Kasper Young scorede på det efterfølgende angreb, men febrilske beslutninger angrebsmæssigt lukkede SønderjyskE ind i opgøret igen.

Med et kvarters tid igen kaldte Jesper Houmark derfor til samling ved stillingen 27-27, hvor han ville have sat skik på både de febrilske fejl angrebsmæssigt og i særdeleshed forsvaret, som kampen igennem havde haltet.

FHK havde svært ved at styre Frederik Børm. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Emil Tellerup blev sat på kassen igen, da Jimmi Andersen kun havde haft to redninger på elleve forsøg og forsvarsmæssigt blev Kasper Young sendt frem i et offensivt forsvar. Fra at have været foran 27-25, kom FHK bagud 27-29, men et mål af Mathias Hedegaard og en redning af Tellerup bragte håbet tilbage for FHK.

Håbet varede kort. FHK kunne ikke få sat en prop i SønderjyskE, der var mere kyniske, når det gjaldt i afgørende situationer. En sigende situation var med otte minutter igen ved stillingen 29-32, hvor FHK var kommet i overtal.

Jesper Houmark forsøgte sig med timeouts undervejs, men forgæves. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN)

På normal vis ville FHK sætte deres overtal op med en syv mod fem kombination, men FHK blev snydt af Mikkel Møller, der var vaks ved havelågen og stjal bolden og efterfølgende scorede i tomt mål til 29-33. Det var sømmet i kisten, som FHK ikke kunne få hevet op igen.

FHK endte med fortjent at tabe opgøret 35-38 på en dag, hvor SønderjyskE egentlig var til at tale med, men FHK fejlede, da slaget skulle afgøres.

Næste gang FHK skal i kamp er på fredag, hvor modstanderen er Lemvig-Thyborøn på udebane.

https://www.gfforsikring.dk/kontakt-gftrekantomr%C3%A5det

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her