Torsdag aften spiller FHK på hjemmebane mod TMS Ringsted, og det ikke bare som enhver håndboldkamp i de sidste mange år. For første gang under coronapandemien er den fredericianske klub ramt af slet ikke at kunne spille foran tilskuere på hjemmebane. I den forbindelse har vi talt med HK Ultras’ formand Anders Holm, cheftræner Jesper Houmark og holdets anfører, Emil Tellerup.

Det er en meget lille skare, der er på plads i thansen ARENA, når FHK og TMS Ringsted løber på banen i aften klokken 18:30. Det er kun frivillige kræfter, der er nødvendige til kampafviklingen, aktørerne, dommerne, de nødvendige medarbejdere fra FHK og pressen, der må være til stede. Det står i stærk kontrast til de øvrige kampe under pandemien, hvor FHK har haft omkring 420 tilskuere på lægterne under perioden med restriktioner.

»Det er supertrist ikke at være i hallen til en hjemmekamp. Det var det samme i sidste sæson mod Lemvig, hvor det hele lukkede , nu er så det mod Ringsted uden, at vi må være der,« siger HK Ultras’ formand, Anders Holm og fortsætter:

»Det er mega øv, men det kom listende med flere og flere kommuner, så vi havde luret det.«

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Hidtil har Ultras mødt talstærkt op på hjemmebane, og fyldt fanblokken og det tilstødende afsnit op på hjemmebane.

»Vi synes det er forfærdeligt, at vi ikke har kunnet komme på udebanebane. Vi har været på hjemmebane i miniformat, og at hallen helt er tom nu er en trist situation,« siger Holm og kommer ind på, hvordan medlemmerne tager det:

»De er trætte af det, men der er en forståelse af, at der er noget der er større end håndbold og vi skal være glade for at afvikle kampene,« siger Anders Holm, der til gengæld lover, at fanklubben glæder sig til, at der igen er normale tilstande på den anden side af pandemien:

»Helt vildt, vi glæder os som sindssyge til at fylde hallen og komme på busture som vi savner som vilde,« forklarer Anders Holm.

For kampens aktører bliver det også en anderledes oplevelse, fortæller Jesper Houmark.

»Vi prøvede det i SønderjyskE i en kamp inden, at det blev lukket ned. Det er en kamp, der bliver noget anderledes, da det er svært at finde energi for de to hold, og det er et fokuspunkt der ikke er normalt,« siger han.

http://adp-as.dk

FHK’s anfører Emil Tellerup, er en der plejer at leve sig meget ind i kampene og bliver drevet frem af Ultras. Det kan han ikke komme til på samme mod TMS Ringsted.

»Det er klart, at det er en anderledes opgave, der stiller en opgave til hvor meget man selv skal komme med af energi og man skal tænke over hvordan man kommunikerer med ens holdkammerater, modstander og dommer da der kommer en anden lydhørhed. Vi har haft øvelser i starten af corona og det minder lidt om det samme gear som i træningskampe,« siger Tellerup, der dog respekterer omstændighederne:

»Det er kedeligt og trist, og det er ikke sjovt, men det er de omstændigheder, der er og det er det vi skal indordne os under.«

Der er kampstart mellem FHK og TMS Ringsted klokken 18:30, og opgøret livestreamer vi på AVISEN i samarbejde med FHK.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer