FHK var på sikker sejrs kurs. Efter 35 minutter var stillingen 20-15 til fredericianerne på udebane mod Skanderborg Aarhus, men kampen vendte på hovedet og i stedet endte hjemmeholdet med at vinde 35-32.

FHK tørnede tirsdag aften sammen med Skanderborg Aarhus Håndbold på udebane. Klubben, der så dagens lys i foråret efter en fusion, har fået en god star på tilværelsen. Dagens hjemmehold var inden kampen på fjerdepladsen i tabellen, og med FHK’s placering på tredjepladsen, var der lagt op til et opgør, som kunne gå hen at blive tæt.

Til at starte med var det dog ikke til at se, at de to mandskaber lå side om side. FHK gjorde hvad der passede dem, og især bagkæden med Cornelius Kragh, Kristian Stoklund og Anders Martinusen gjorde hvad der passede dem. Især Kragh og Martinusen var ustoppelige i den første del af kampen, og det kombineret med, at Emil Tellerup havde styr på Skanderborg Aarhus’ skytter gjorde, at FHK efter 13 minutter var i front med 10-6.

Hjemmeholdets træner, Nick Rasmussen, trykkede konsekvent på timeoutknappen, men det ændrede ikke på noget. FHK fortsatte opturen, og i målet forsatte Tellerup med at tage fra, og i angrebet boltrede Martinusen sig fortsat. Det gjorde, at FHK kom foran 14-8 og igen trykkede Nick Rasmussen på timeoutknappen.

Skanderborg Aarhus-træneren kommanderede syv mod seks, og det bragte hans mandskab frem til større chancer end hidtil, og det gjorde, at eksempelvis Morten Hempel Jensen kom i bedre positioner. Den helt store udfordring for FHK var dog Morten Balling, der var usvigelig sikker på straffekast. 

I den anden ende af banen forsøgte Skanderborg Aarhus at bryde FHK’s angrebsrytme, men det lykkedes ikke. Til gengæld begyndte Salah Boutaf at få fat i målet og reddede frie skud fra Martin Bisgaard og Martinusen. Det gjorde, at hjemmeholdet fik reduceret til 14-11 efter 26 minutter, men FHK holdt hovedet koldt og efter en timeout fik gæsterne styr på spillet igen og endte med at gå til pause foran 17-13.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Det var dog ikke til at føle på reaktionerne fra FHK, at holdet var på vinderkurs. Holdet rettede en stor frustration mod dommerparret Jeppe Theis Vestergaard og Daniel Møller, der i første halvlegs løb gjorde sig uheldigt bemærket gentagende gange set fra FHK’s synsvinkel. Der blev appelleret for manglende udvisninger til hjemmeholdet, der flere gange havde ramt FHK-spillerne i ansigtet uden, at der var blevet dømt noget, og samtidig blev armen hurtigt løftet, når gæsterne var i angreb.

Nicolaj Nørager lagde anden halvleg ud med at score to mål for FHK. Stillingen efter 33 minutter var 20-15 til gæsterne, men efterfølgende begyndte der at forplante sig en usikkerhed i FHK’s angrebsspil, samtidig med, at Skanderborg Aarhus lugtede blod.

Gang på gang fik hjemmeholdet scoret på kontra, og specielt Hákun Teigum udnyttede det, da han scorede tre mål i træk og fik reduceret til 20-19. Opturen for Skanderborg Aarhus fortsatte, og med mål fra Morten Balling og Thomas Arnoldsen kom de foran 21-20, og så fik Jesper Houmark nok. Han forlangte timeout for at sætte en prop i, og missionen lykkedes efter nogen tid.

Skanderborg Aarhus havde fortsat nemt ved at spille sig frem til chancer, og lukrerede på, at højrefløjen Teigum var usvigelig sikker fra hjørnet, men FHK lagde sig ikke ned. To gange stjal Martin Bisgaard bolden fra Skanderborg Aarhus og fik løbet kontra, og det var med til at give FHK en føring på 25-24.

adp-as.dk

Kampen tog dog en ny drejning, da målene fløj ind i begge ender. FHK holdt kontakten med Skanderborg Aarhus, men på trods af aktioner fra Kasper Young, som blev lagt frem i et offensivt forsvar, var det ikke nok i den hektiske slutfase for FHK, der indkasserede et nederlag på 35-32. Resultatet betyder, at de to hold bytter placering i tabellen.