Efter tre nederlag i træk skal FHK på revanchetogt mod Mors-Thy lørdag eftermiddag.

FHK startede sæsonen godt ud, men på det seneste har holdet tabt nogle kampe, hvor det har været klare nederlag. For at indfri klubbens ambition om slutspil skal der en sejr på bordet mod Mors-Thy, selvom det virker som en svær opgave i kølvandet på nederlaget i pokalturneringen til det samme hold.

Det gjorde ondt på FHK med det nederlag. Der var dækket op til den helt store fest, men det spillemæssige niveau manglede på dagen, og champagnen blev derfor ikke poppet. Der var flere årsager til det, og en af dem var, at FHK’s forsvar var hullet, og ikke fik tacklet af. I første halvleg tabte FHK alle mand-mand duellerne, som gjorde, at Mors-Thys spillere strøg igennem, og kunne spille deres fløje helt fri, og i anden halvleg blev der ikke tacklet af på den norske storskytte, Erik Toft.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Samtidig var afsluttede FHK for svagt i den anden ende. Godt nok fandt fredericianerne vejen til netmaskerne 28 gange, men det var først i slutningen af opgøret, at tøjlerne blev sluppet for alvor. 28 mål er gennemsnitligt, og ikke noget dårligt antal, men når man efter første halvleg kun havde lavet 11 mål, er det ikke godt nok. Det drejede sig både om helt frie afbrændere, men også langskud, der manglede power. 

Der er derfor ikke andet at gøre for FHK, end at smøge ærmerne op og tage skeen i den anden hånd. Det, der ikke kan leveres i spillemæssig kvalitet, skal som minimum komme i udstråling og fight, hvor man viser, at man virkelig vil det. Den gnist havde FHK ikke i hele opgøret sidst, og den skal frem, hvis der skal point på bordet. Det handler ikke om enkelte spillere, men et helt hold, der skal steppe op.

adp-as.dk

Rammer FHK det niveau, som holdet har, er der ingen tvivl om at holdet har kvaliteterne til som minimum at matche Mors-Thy, og sker det, så er FHK tilbage på sporet. En der for FHK’s vedkommende formentlig er tilbage, er norske Lasse Balstad, der i de seneste par kampe har været ude med sygdom, og det kan gøre en forskel for FHK, hvis han finder det niveau han havde inden sygdomme. Balstad viste der evner, er kan slå modstandernes angresspil i stykker med en aggressiv stil, som smittede af på den resterende del af forsvaret. Lykkes det vil det samtidig give FHK’s målmænd bedre arbejdsbetingelser.

Der er kampstart mellem FHK og Mors-Thy klokken 14:30.