Fredericia Håndboldklub spiller tirsdag klokken 18:30 den første turneringskamp i 2022. Modstanderen er SønderjyskE, og selvom fredericianerne har haft lang forberedelsestid, er det svært at spå om, hvilket udtryk sønderjyderne kommer med.

Kampen mellem FHK og SønderjyskE skulle oprindeligt være spillet den 22. december, men kampen blev udsat grundet covid-19 tilfælde i SønderjyskE-lejren. I stedet afvikles kampen tirsdag aften, og det bliver derfor et SønderjyskE-hold, der kan komme i noget nær stærkeste opstilling. Dog er et sikkert, at den islandske stregspiller, Sveinn Johannsson, er ude, da han blev knæskadet op til EM-slutrunden, hvor han skulle have været med for Island.

I store dele af efteråret var Thomas Mogensen ude med en skade, men han er ved at komme tilbage igen, men et par træningskampe i januar ændrer ikke på, at han højst sandsynligt mangler spillerytme, og det gør, at læsset i bagkæden formentlig skal trækkes af franske Noah Gaudin, er tidligere har givet FHK problemer.

adp-as.dk

Problemer har SønderjyskE også haft i efterårets løb. Derfor endte de med at afskedige Jan Pytlick som cheftræner før tid, og i stedet hentede de Klavs Bruun Jørgensen ind, og han har nu haft en måneds kampfri, hvor han har kunnet sætte sit præg på holdet. Meldingen fra det sønderjyske går på, at det har betydet lidt ændringer forsvarsmæssigt.

I januar har SønderjyskE spillet to testkampe, hvor den ene blev spillet for lukkede døre mod Mors-Thy, og det andet var mod GOG, som sønderjyderne tabte 35-31, og det er svært at udlede noget af, da der er tale om træningskampe, hvor holdene har roteret og flere spillere ikke var med grundet EM-slutrunden. Det er derfor svært at spå om, hvilken størrelse FHK skal op imod.

FHK har ikke haft nogen spillere med til EM. Til gengæld er der status quo på situationen i spillertruppen, hvor Mishels Liaba fortsat er ude, men til gengæld har de resterende spillere holdt sig skadesfri og det har betydet, at der udover en ufrivillig træningspause i starten af januar grundet covid-19, har kunnet blive trænet igennem frem mod et forår, hvor FHK sigter efter at ende i top-8.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Meget skal gå galt, hvis FHK ikke ender i top-8. Holdet har ti point ned til TMS Ringsted på niendepladsen, og med 23 point skrabet sammen, skal der rent historisk, ikke mange flere point til før, at det bør være sikret. I stedet skal FHK ride videre på bølgen fra efteråret, der gjorde, at holdet pt. indtager tredjepladsen.

Kampen mellem FHK og SønderjyskE byder samtidig på et gensyn med tilskuerne. Inden nytår nåede FHK at spille to kampe uden tilskuere på lægterne, og godt nok blev begge opgør vundet, men det er alt andet lige en fordel for FHK at have tilskuerne i ryggen med den opbakning holdet for.

Der er kampstart mellem FHK og SønderjyskE klokken tirsdag klokken 18:30.