0 point. Så stor var forskellen mellem 1. divisions to bedste hold. TM Tønder lå forud for kampen øverst i tabellen, fordi de i thansen arena kunne trække sig sejrrigt ud. Der var lagt op til årets brag, måske den største kamp i 1. division nogensinde. En højdramatisk kamp der endte med 25-27.

Mere end 150 Fredericianere havde på forhånd meldt deres ankomst til Tønder, hvor de lokale helte skulle op mod deres helt store udfordrer i kampen om den direkte oprykning. Normalt er der tryk på kedlerne i den MEGET lille hal i Tønder, men denne søndag var det helt vandvittigt.

Allerede da spillerne løb på banen gik hallen helt amok. Jeg tror aldrig i mit liv, at jeg har set så meget konfetti skudt efter spillere – og spillerne på banen lignede virkelig nogen der nød den kæmpe store opbakning. Stemningen i Tønder Hallen skal næste opleves live, for det er meget svært at beskrive den med andet end ‘Magisk’.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Storspillende Schrøder

Nikolaj Mehl var den første FHK’er der havde nerverne til at skyde, men det var en noget halvhjertet afslutning, der blev pillet af Christian Trans. FHK fik dog bolden igen – og den tidligere Tønder-spiller Rune Schrøder bragte FHK i front med 1-0. I FHK-målet stod den sædvanlige mur, Jimmi Andersen, og kampens første afslutninger var intet problem for ham.

Schrøder spillede uden nerver, selvom han på forhånd var lidt nervøs for kampen. På flotteste vis spillede han en anden tidligere Tønder-spiller, nemlig Jimmi Elmgaard, fri på stregen – og med stor sikkerhed kom gæsterne i front 2-0. Ustoppelige Schrøder fortsatte – med en hammer bankede han bolden i kassen igen.

Nerverne var han dog ikke helt sluppet af med. Efter en fremragende start kunne Rune Schrøder notere sig to tekniske fejl i træk – noget uvant for den stærke bagspiller.

Jimmi Andersen med en griber – og en hurtigtløbende Martin Bisgaard bragte FHK yderligere i front, denne gang med 4-2. Den store stjerne i Tønder, Lasse Hamann-Boerits, søn af tidligere FHK-træner, Rene Hamann-Boerits, ville også på tavlen. Med et drøn hamrede han bolden i kassen – men i den anden endte fortsatte FHK. Først Bisgaard og siden var Schrøder endnu engang på tavlen. Det blev for meget for Tønder-træner Torben Sørensen, der forlangte timeout efter kun otte minutter.

Næsten alt hvad Rune Schrøder rørte ved blev til mål. Selv en noget langsom underhånd gik mellem benene på Christian Trans – og FHK var nu i front 7-4 efter 10 minutters spil. FEM mål, ja FEM mål på 11 minutter hamrede Rune Schrøder bolden i kassen.

Nikolaj Mehl har en kæmpe rutine – og når tingene spidsede til for gæsterne, ja så tog han bolden i venstre hånd og hamrede den ind bag først Christian Trans og siden Niklas Simonsen i Tønder-målet. Ligeså lidt Tønder-keeperne fik fat i, ja ligeså meget fik Jimmi Andersen i FHK-målet fat i. En solid start fra FHK-keeperen.

“Skyd på mål! Skyd på mål!” lød det fra de flere hundrede FHK-tilhængere, da TM Tønders stregspiller Jeppe Jonasson skød et stykke over et tomt FHK-mål. Jimmi Andersen fortsatte sit storspil i målet – til stor jubel hos HK Ultras.

Sikkerheden selv, Martin Bisgaard scorede sit tredje mål på sikker vis, selvom vinklen var en kende spids. En forkert udskiftning fra TM Tønder kostede både en udvisning og et tabt angreb. En dum fejl, der kan vise sig meget dyr i den sidste ende.

Rune Schrøder lod temperamentet løbe af, og det kostede et skub til TM Tønders Hans Martin Asmussen og en udvisning. En dum fejl – men nu står de to hold 1-1 i dumme fejl.

Solid venstrearm og stor rutine fra Mehl

Lasse Nikolajsen på Tønders venstre fløj kunne ikke modstå kampens store tryk. To brændte afslutninger i træk – efter flot målmandsspil af Jimmi Andersen, sikrede at Rune Schrøders undertalsperiode endte med 1-0 til hjemmeholdet.

Mehls venstrearm sidder lige præcis hvor den skal. Med stor fart og præcision satte han et underhåndsskud lige under overliggeren, helt uden chance for keeperen til at redde bolden. En anden det lykkedes for at redde bolde er FHKs Jimmi Andersen, der igen igen greb skuddet for TM Tønders bagspillere.

Mehl sendte sin direkte modstander en tur i cafeteriet med en flot finte, og på sikker vis lagde han en blød bold over hovedet på Tønder-keeperen. Kasper Young spillede klogt og nappede en aflevering – og med sine hurtige fødder kunne ingen Tønder-spillere fange ham. 15-10 til FHK efter 27 minutter. Peter Nielsen rundede halvlegen af med et skud i tomt mål – til kæmpe eufori hos både bænken og de medrejsende fans. 16-10 til Fredericia HK var stillingen efter de første 30 minutter.

Selvom tavlen viste et rimeligt overtag fra de blåblusede FHK-drenge, så viste spillet på banen noget andet. Begge hold gik virkelig til stålet, og man sidder virkelig med en følelse af, at kampen kan gå begge veje stadigvæk.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Svær start for FHK

Schrøder fortsatte anden halvleg hvor han slap i første. En hammer på et kryds blev sat helt i krydset, til stor jubel i FHK-lejren. Derfra stod der Tønder på de næste scoringer i kampen. Lange angreb og tvivlsomme dommerkendelser gav hjemmeholdet optur. Martin Bisgaard brændte en aflsutning, men på snedig vis stjal han bolden tilbage og hamrede den i kassen. 18-14 til FHK efter 35 minutter.

Jimmi Andersen havde fortsat gardinet rullet ned i FHK-målet, men desværre for gæsterne havde Christian Trans også gjort det samme i den anden ende. Stoklund brændte ad flere omgange – og det samme gjorde Rune Schrøder.

En regn af udvisninger væltede ned over Fredericia-mandskabet, til stor frustration hos både Jesper Houmark og Ole Damgaard. Det gjorde det også svært for FHK – Tønder fik scoret nok engang, og er nu kun nede med tre mål.

Andersen og Andersen ville dog lave om på den stime. Rune Andersen hamrede bolden i kassen – og Jimmi Andersen holdt bolden ude af kassen. Mehl fortsatte også sit storspil. Endnu en hammer helt i toppen af målet, denne gang for en vital FHK-føring på 5 mål.

Tønder er markant mere med i kampen nu end de har været de første 30 minutter. Boldene går på kassen i skift, men FHK har stadig en føring. 21-17 efter 42 minutters spil.

FHK tilbage i kampen – stadig blå dominans

OVERLEGENT spil af FHK, der med armen oppe spiller en flot vip-kombination, og Martin Bisgaard kunne til kæmpe jubel bringe FHK i front med seks mål igen. Et straffekast til TM Tønder er intet problem når FHK har Emil Tellerup på bænken – for i sikker stil indtager han sin gamle hjemmebane og piller let straffekastet.

Bisgaard hamrede bolden på overliggeren, men det gør ikke spor når Rasmus Meyer har de længste arme – for så ender bolden alligevel i kassen! Flot scoring af den unge FHK-streg. Hvis TM Tønder troede det ville være en fordel at spille 7-mod-6, ja så må de finde spillere der kan få bolden ind bag Jimmi Andersen. Han er og bliver en kæmpe stjerne. Endnu en helt og aldeles FREMRAGENDE kamp af FHK-keeperen.

De to herrer i gult var ikke synderligt populære hos hverken FHK-bænken eller de mange fans. “Skandale dommer! Skandale dommer!” lød det ud i hallen, efter de nok engang fløjtede flere meget besynderlige kendelser til hjemmeholdets fordel. Men spillerne på banen holdt hovedet højt – Nikolaj Mehl scorede nok engang.

Tønder-comeback

Frustrationerne over dommerne lyste ud af alle i hallen. Knapt når der at være fløjtet dobbeltdribling på Nikolaj Mehl, inden han får en udvisning for at skyde bolden væk. TM Tønder udnyttede de mange frustrationer og bragte sig nok engang på -3.

FHK brænder og brænder og brænder. Det er ikke særligt godt, hvis man har en plan om at vinde. 25-23 efter 25 minutters spil. Torben Sørensen forlangte her timeout, en god mulighed for at sætte sine spillere op til de afgørende minutter.

TM Tønder har i julepausen lejet Mathias Møller i Aarhus Håndbold – og han fik for alvor spænding i kampen, da han bragte hjemmeholdet på -1. I den anden ende var Schrøder på den igen, endnu en flot scoring til den storspillende venstreback.

Emil Tellerup havde fået pladsen i målet efter Jimmi Andersen – og han fortsatte det høje niveau i FHK-målet. En helt afgørende redning fra FHK-keeperen. Der er virkelig tryk på kampen!

Rune Schrøder stjal bolden, men kontraafslutningingen fra Jakob Frederiksen tog undersiden af overliggeren. I den anden ende tog Tellerup nok engang bolden – men TM Tønder fik et meget tyndt straffekast ud af det.

Med 20 sekunder tilbage af kampen, stillingen 26-25 til FHK forlangte Ole Damgaard timeout. Én scoring mere til FHK, og så er de bedst indbyrdes, selv hvis TM Tønder lykkes med at score til slut.

GENIALT sat op af FHK. Ud af det blå kommer Kristian Stoklund, der spillede Jakob Frederiksen helt fri. 27-25 til FHK!!!!