Bredden kom i brug, da FHK med en sejr på 35-24 på udebane mod Odder sikrede sig et videre avancement i pokalturneringen.

FHK skulle tirsdag aften spille sig videre i pokalturneringen. Odder var modstandere på udebane i et Spektrum Odder, var velbesøgt, og der var også opbakning til FHK, som der plejer. Omkring 50 fans hade taget turen til en times kørsel væk fra Fredericia. De kunne konstatere, at FHK’s normale angrebsstrateg, Kristian Stoklund, fortsat ikke var til rådighed, og derfor blev det igen med Jonas Kruse som gardering til de højrehåndede spillere i bagkæden.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Fra start ville Odder viste, at de kunne være med, og det lykkedes også. Målmand Erik Friis havde redninger på nogle frie skud, og angrebsmæssigt havde FHK deres hyr med venstrefløjen Leivur Mortensen, der efter 15 minutters spil havde lavet fire mål på fire forsøg. Forinden havde Odder været i front med 7-6, og havde skudt hul på Emil Tellerup, der efterfølgende blev erstattet af Jens Fredsgaard.

Det blev den helt store vending på kampen. Fredsgaard stemplede ind med den ene redning efter den anden, og samtidig fik FHK tur i den angrebsmæssigt. Mads Christiansen kom ind og spillede klogt, og i midten af første halvleg kom U19-spilleren Jonas Kruse på banen. Hidtil har han kun fået sporadiske indhop, men mod Odder fik han muligheden for kontinuerligt at få spilletid på FHK ligahold. Via en føring på 12-10 efter 18 minutter lykkedes det FHK at gå til pause foran 19-15. 

I mellemtiden var Emil Tellerup kommet tilbage på mål, da Jens Fredsgaard stødte hovedet ind i stolpen. Han var dog ikke mere medtaget end, at han kunne sidde på bænken og se til uden at få behandling. Han kunne se, at Tellerup fik bedre fat i målet i takt med, at kræfterne slap op for Odder. 

adp-as.dk

Med 18 minutter tilbage af opgøret blev det tid til, at mere af FHK’s ungdom blev smidt på banen. Ind kom Jonas Raundahl og Malte Pedersen alt imens den trejde violin af det unge kuld, Jonas Kruse, måtte lade sig udskifte med en mindre skade, der gjorde, at han ikke kom på banen igen. 

FHK buldrede videre og kom foran med 29-18 med 14 minutter tilbage af opgøret. Det blev for meget for Odders træner, Casper Jul Christiansen, der forlange timeout, men det kunne ikke forhindre i at fortsætte deres fremmarch. Efter en disciplineret indsats, hvor der blev spillet med bredden, endte FHK med at vinde 35-24. Dermed er FHK videre til pokalturneringens ottendedelsfinale.

Næste gang FHK løber på banen er på mandag på udebane mod Skjern.