FHK leverede overraskelsen på udebane mod TTH Holstebro i årets sidste kamp, hvor det blev til en sejr på 29-32. Sejren betyder, at FHK holder VM-pause på syvendepladsen.

FHK skulle tirsdag aften spille det sidste opgør i 2020. Det skete på udebane i Gråkjær Arena, hvor TTH Holstebro var modstanderne, og i forhold til de seneste kampe var der flere ændringer i FHK-truppen. Dels var Mathias Hedegaard ude pga. han var blevet testet positiv for Covid-19, men også Jesper Lindgren var ude af truppen pga. en skade. I stedet var U19-spillerne Jonas Raundahl og Malte Pedersen på holdkortet, og for Raundahls vedkommende var det første gang, at han var med på bænken i en ligakamp.

Thomas Larsen og Bent Jensen fra FHK i samtale med TTH-direktør John Mikkelsen. (Foto: AVISEN)

Sidst de to hold mødtes var d. 25. november i thansen ARENA, hvor FHK ved pausen førte 18-15, men endte med at tabe 33-35 efter en anden halvleg, hvor TTH Holstebro gik i 7 mod 6 og havde stor gavn af Aaron Mensing, der blev sat godt i scene af Johan Meklenborg, der orkestrerede TTH’s angrebsspil. Netop Meklenborg er blevet korsbåndsskadet, og var derfor ude af dagens opgør, og det var også tilfældet for Mathias Porsholdt, Nikolaj Enderleit og Sebastian Frandsen, hvor de to sidstnævnte også sad ude i det første opgør mellem de to hold.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Et kig ned over de to hold vidnede forud for opgøret om to hold i form. FHK havde inden opgøret hentet syv sejre i de seneste ti opgør. TTH på den anden side var noteret for seks sejre i de seneste ti ligakampe, hvor det derudover var blevet til to uafgjorte opgør. Kvalitetsmæssigt skulle der derfor være mulighed for en god håndboldkamp at slutte 2020 af med.

Til at starte med var kvaliteten dog ikke i højsædet i offensiven. FHK skød svagt og Nicklas Graugaard blev skudt på det danske landshold, men også Emil Tellerup ville være med. Tellerup diskede op med den ene store redning efter den anden. Efter næsten seks målløse minutter lykkedes det for Jakob Frederiksen at bryde tørken, da han reducerede til 2-1, men det lignede en lang aften i Gråkjær Arena, da TTH kom foran 4-1, men så tog fanden fat i FHK.

Nørager fik banket tre mål i kassen. (Foto: AVISEN)

Der blev udlignet til 4-4, og opturen fortsatte, da FHK kom foran 5-7 efter 12 minutter. Det fik TTH’s cheftræner Søren Hansen til at reagere med en timeout. Det fik en effekt, da TTH fik udlignet til 8-8 og siden kom foran 10-9. Imellemtiden måtte Hansen ærgre sig over, at højrebacken Kay Smits humpede fra banen og ikke lignede en, der kunne komme i aktion igen.

Til gengæld begyndte FHK at få angrebsmæssige kvaler, da de skød Graugaard i chokoladehøjden, og så kunne han nemt plukke FHK-skytterne, der kunne se måltavlen vise 11-9 efter 22 minutter. Derfor blev det FHK’s tur til at forlange timeout, og det fik den effekt, at der kom mere gang i målscoringen hen mod slutningen af første halvleg. Helt op kom FHK ikke, men fem mål i de sidste otte minutter af første halvleg var stillingen 16-14 ved pausen i TTH’s favør, og dermed var der lagt op til en spændende anden halvleg, der kunne gå til begge sider.

http://adp-as.dk

Fra anden halvlegs start kom FHK i overtal, og det gav hurtigt en udligning til 16-16. Efterfølgende tog FHK et par forhastede beslutninger, der blev straffet, og det bragte TTH  på 20-18, men så fik FHK fat igen og fik udlignet til 20-20 og kom efterfølgende på 20-21. Fredericianerne lugtede blod og med en skarpskydende Mishels Liaba i hopla kom FHK foran 23-25 med et kvarter igen.

Emil Tellerup pillede glansen af TTH-skytterne. (Foto: AVISEN)

TTH-bænken reagerede ved at tage Graugaard ud af målet og tage Rickard Frisk ind og med store redninger var han en afgørende faktor for, at TTH fik udlignet 27-27 med 11 minutter igen, men FHK lagde sig ikke ned og lod gå på. Emil Tellerup tog fra i målet og i angrebet spillede FHK bolden koldblodigt rundt, og endte med at vinde 29-32 efter, at FHK-forsvaret i slutminutterne lukkede af med en flyvende Tellerup bag sig.

Sejren betyder, at FHK holder VM-pausen på syvendepladsen og har et point ned til KIF Kolding, der er på niendepladsen, som lige nøjagtig ikke giver adgang til slutspillet.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer