Til andendagsgildet for FHK var der forskel. HC Midtjylland fra 1. division var gæsterne, og de endte med at rejse hjem til Herning med et nederlag på 38-29.

For anden dag i træk skulle FHK i ilden. Det skete denne gang i thansen ARENA, efter gårdagens opgør blev spillet i Bellevuehallen i Århus, hvor aarhusianerne efter en hård fight vandt 26-25. 

I forhold til det opgør var FHK uden Mikkel Løvkvist, men til gengæld var Rasmus Thiemer-Jensen med i truppen i forhold til sæsonens første to træningskampe. Med hans bliver han en vigtig brik i bestræbelserne på at komme i slutspillet.

Fra start var det dog en anden spiller, der kom i fokus. For første gang i træningskampene startede Nicolaj Nørager inde, og det var på venstre back med Kristian trio har der i krogene været talt om kunne blive en spændende formation i bagkæden, da der virkelig kommer fart over feltet med dem.

Fra start var det tydeligt, at FHK besidder et andet tempo end 1. divisionsholdet. Det mindede derfor meget om sæsonens første kamp mod Otterup, der heller ikke kunne følge med det fredericianske tog. Gang på gang satte FHK tempoet i vejret, og stillingen var derfor 10-6 efter ti minutter. Det tog HC Midtjylland konsekvensen af og forlangte timeout efter, at særligt Stoklund med fire mål havde drevet gæk med midtjyderne.

https://www.adp-as.dk/

Timeouten hjalp ikke det store. Jesper Lindgren var skarp i anden bølgen, som FHK satser meget på og det udnyttede han til at spille Rasmus Meyer helt fri. Stregspilleren eksekverede sikkert, og satte bolden i mål til 12-6.

Midtvejs i første halvleg skiftede FHK en del ud. Ind kom Rune Andersen, Mads Emil Lenbroch, Oliver Skytte og Mathias Hedegaard. Da de kom ind kom der en usikkerhed over angrebsspillet, og det medførte flere uprovokerede boldtab. 

Nicolai Witt var tilbage i thansen ARENA. Han har tidligere spillet to sæsoner i FHK. (Foto: Matthias Runge

Samtidig var HC Midtjylland gået frem i et mere offensivt forsvar, og det skulle FHK indstille sig på. Derfor lykkedes det midtjyderne for en stund at stoppet FHK’s fremmarch og reducerede til 13-8 efter 19 minutter. Straks tog Ole Damgaard konsekvensen og lagde det grønne timeoutkort.

Det sløve angrebsspil fortsatte halvlegen ud, og ud af ingenting var HC Midtjylland pludselig ikke sat af mere, men i slutminutterne inden pausehornet lød indsneg der sig fejl på fejl af HC Midtjylland. FHK straffede det prompte og endte med at gå til pause foran 19-12.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Fra anden halvlegs start skiftede FHK ud. Ind i målet kom Jimmi Andersen, og i bagkæden trådte Kristian Stoklund til side for at gøre plads til Nicolaj Nørager som playmaker og Rune Andersen på venstre back. Dermed skulle FHK prøver sig af uden styrmanden i angrebet.

Hurtigt blev det klart, at HC Midtjylland ikke ville komme tilbage i opgøret. Stillingen var 24-15 med 22 minutter igen, da Jimmi Andersen fra målet spillede Martin Bisgaard helt fri en kontra.

Jesper Lindgren var skarp i 2. bølgen. (Foto: Matthias Runge / Fredericia AVISEN)

Et af de store problemer for FHK i Århus-kampen var overtalsangrebet. FHK ynder at spille syv mod fem for at gøre chancen endnu større, og det lykkedes de med i dag. To gange i træk fik Mathias Hedegaard bolden i mål i overtal, og det var formentlig noget, der var godt at se for FHK’s trænerteam.

Med et kvarter igen var FHK fortsat i front med ni mål. Stillingen var 29-20, og det var blot et spørgsmål om sejrens størrelse, men FHK begyndte at spille ukoncentreret. Efter en timeout begyndte koncentrationen at stige igen mod slutningen af kampen, og det blev derfor en sikker fredericiansk sejr på 38-29.

Næste gang FHK skal i aktion er fredag d. 14. august i pokalturneringen, hvor Aalborg venter i thansen ARENA.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer