Fredericia Håndboldklub vandt 33-28 over Skanderborg Håndbold og fik dermed lagt afstand til de øvrige bundhold i Primo Tours Ligaen.

Fredericia Håndboldklub skulle tirsdag aften forsøge at revanchere sig efter den knap så prangende indsats mod Århus i lørdags, hvor fredericianerne tabte 30-22. Og ikke mindst var der også revanche i luften efter sæsonens dårligste FHK-optræden, som fandt sted d. 11. november på fælleden i Skanderborg, hvor FHK tabte med 37-25.

I forhold til de seneste kampe havde Jesper Houmark en ændring i truppen. Inde omkring FHK’s ligahold er 18 spillere, og dermed skal to sorteres fra. Den ene plejer at være Anders Sell og på det seneste har det været forsvarshitteren Kristoffer Jessen, men til opgøret mod Skanderborg var det den lokale fløjspiller, Marcus Rahbek, som måtte tage plads på tilskuerpladserne.

Nick Rasmussen, Skanderborgs cheftræner og mangeårig FHK’er, var tilbage i thansen ARENA. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Det betød, at fighten skulle i højsædet og det med god grund. Lemvig-Thyborøn Håndbold puster FHK i nakken på 12. pladsen i tabellen, og er nu kun et point fra det fredericianske mandskab. 11. pladsen giver et point med over i nedrykningsspillet. Samtidig er Nordsjælland på sidstepladsen begyndt at skrabe point sammen, og de har nu fem point op til fredericianerne.

Laursen gjorde ondt på FHK-skytterne i starten af opgøret. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Fra start var FHK-forsvaret oppe på tærerene og holdt godt styr på Skanderborg. Det medførte flere kontrachancer i kampens indledning, men manden, der endte med at skulle eksekvere chancerne. To gange brændte han helt fri igennem mod Kristoffer Laursens mål, og det skulle vise sig at blive starten på lidt af en mareridtsstart.

Fejl på fejl angrebsmæssigt gjorde, at Skanderborg mødte et uorganiseret FHK-forsvar og det gjorde, at spillere som Kristian Bonefeld og Mathias Bitsch nemt scorede på Jimmi Andersen, der var startet i FHK-målet.

Hele FHK’s bagkæde leverede tekniske fejl på stribe, og det gjorde, at Skanderborg efter ti minutter var foran 4-7. Ole Damgaard trykkede prompte på timeoutbuzzeren, men det fik ikke nogen effekt til at starte med.

https://midspar.dk/

5-9 kom Skanderborg foran, men så tog fanden ved FHK. Jimmi Andersen leverede en dobbeltredning, og så kom der gang i de 1.975 tilskuere i thansen ARENA, der kunne se Martin Bisgaard være usvigelig sikker fra fløjen.

8-9 var stillingen efter 14 minutter, da Bisgaard scorede efter en pragtredning fra Jimmi Andersen og så var der ellers dømt parløb resten af første halvleg. Skanderborg var hele tiden i teten, men de kunne ikke ryste FHK af sig.

Jimmi Andersen kom i centrum på flere måder. Dels for flotte redninger, men også for en kontroversiel udvisning. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Med fire minutter tilbage af første halvleg fik de chancen. Jonas Samuelsson bragte Skanderborg 14-15, men i den forbindelse fik Jimmi Andersen en udvisning. Samuelsson kom springende ind i feltet i et såkaldt vip. I den forbindelse stødte Andersen ind i den svenske fløj, og det resulterede i en uforstående udvisning fra dommerparret Nicklas Mark Pedersen og Nichlas Nygaard.

FHK endte med at gå til pause med uafgjort 17-17, efter Jimmi Andersen i første halvlegs sidste sekund reddede netop Samuelsson fra spids og den fredericianske optur fortsatte i anden halvleg.

Med 20 minutter igen var FHK anført af en forrygende Kristian Stoklund angrebsmæssigt kommet foran 23-21 og Houmarks tropper så sig ikke tilbage. Forsvaret var toptunet med svenske Jesper Lindgren i spidsen og angrebsspillet kørte på skinner.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Det, der kom igennem FHK-forsvaret, tog Jimmi Andersen, det meste af tiden sig af. Han reddede tre ud af fire straffekast i opgøret, og når det var nødvendigt hev han andre store redninger op ad ærmet.

Gang på gang sled FHK sig igennem Skanderborgs forsvar. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

27-22 var stillingen med 12 minutter igen, og meget skulle gå galt, hvis ikke FHK skulle køre sejren hjem. Målene fortsatte med at blive sat ind angrebsmæssigt og det gav en føring på 30-25 med seks minutter igen.

Skanderborg satsede hele butikken i slutminutterne, men forgæves, da FHK rejste sig efter nedturen i Århus og vandt med 33-28. Dermed er presbolden igen lagt over på Lemvig-Thyborøn i forhold til kampen om 11. pladsen.

Næste gang FHK skal i aktion er på lørdag, hvor SønderjyskE er modstanderen på udebane.

Se her flere billeder:

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer