FHK vandt sæsonens første opgør, da det efter en tæt afslutning blev til en sejr på 30-31 mod TMS Ringsted, som protesterede voldsomt over kampens dommerpar efter opgøret.

Mandag skulle FHK forsøge at komme på pointtavlen for første gang i sæsonen. Det skete i Dansk TV Kabel Arena, hvor TMS Ringsted har hjemmebane. Der skulle de to hold kæmpe om at få sæsonens første point, da de begge kom til opgøret med nederlag i de tre første opgør.

TMS Ringsted, der er oprykker til Herre Håndbold Ligaen, har hidtil i sæsonen tabt til Mors-Thy Håndbold, SønderjyskE og Skanderborg, men de har formentlig sat kryds ud for FHK, som er et hold de gerne vil matche på hjemmebane. Men betingelserne var ikke i top. TMS Ringsted var til opgøret uden deres næstmest scorende spiller i sæsonen, Oskar Vind Rasmussen, der blev skadet i kampen mod Skanderborg. Derudover var Andreas Hampe og Martin Risom, der er hentet til klubben op til sæsonen, begge ude med skader som det har været tilfælde i sæsonens første tre kampe.

https://www.adp-as.dk/

FHK har drog til TMS Ringsted med Jakob Frederiksen på holdkortet for første gang i denne sæson. Til gengæld sad Mishels Liaba ude med den skade, som han pådrog sig i opvarmningen til kampen mod Skjern. Derudover sad Kristian Olsen og Rasmus Thiemer-Jensen fortsat ude.

Fra start var det tydeligt, at den tidligere TMS’er, Nicolaj Nørager, havde noget at ville vise. Han scorede FHK’s første to mål og gav gæsterne en god start på kampen på en udebane, som kan være svær at gæste. Det måtte SønderjyskE senest sande, da de kun vandt med to mål.

I forhold til i de seneste kampe var der en sikkerhed over FHK’s spil. Kristian Stoklund og co. spillede sikkert bolden rundt i angrebet og satte bolden ind bag Frank Mikkelsen. Forsvarsmæssigt var det en blandet start, hvor der i visse situationer blev taget fra, men i andre var for nemt spil for TMS Ringsted. 

FHK spillede bolden sikkert rundt og kom foran 5-7 efter 11 minutter, og så fik TMS-træner Christian Dalmose nok og forlange timeout. Lige lidt hjalp det. FHK gjorde fortsat hvad der passede angrebsmæssigt, og i målet tog Emil Tellerup fra.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

20 minutter inde i opgøret var FHK foran 10-13, og fik chancen for at komme foran med fire, men Nicolaj Nørager brændte og i stedet løb FHK ind i en svær periode, hvor angrebet gik i stå. Det udnyttede TMS Ringsted til at komme tilbage i opgøret og få udlignet til 13-13 efter 25 minutter.

FHK strammede efterfølgende grebet. Forsvaret var aggressivt og i målet diskede Emil Tellerup op med redninger, men nok så essentielt var Mads Lenbroch kommet ind på venstre fløj. I en tilspidset situation i et undertalsforsvar brød han en aflevering, og i angrebet scorede han på en flot gevindbold. Det var stærkt medvirkende til, at FHK gik til pause foran 13-15 efter en disciplineret indsats i første halvleg.

Fra anden halvlegs start kom FHK dårligt ud af startblokken. TMS Ringsted brød nemt igennem, og fik et par straffekast. Det ene ramte stolpen, men et andet gik i mål og det kombineret med et mål af Laurits Leger på kontra gjorde, at TMS Ringsted hurtigt fik udlignet til 15-15.

Kampen bølgede derefter frem tilbage. FHK prøvede at bevare overblikket i en hektisk kulisse, og det lykkedes i store dele af tiden anført af Nicolaj Nørager, der spillede en stor kamp på sin gamle hjemmebane. Med 17 minutter igen var fredericianerne i front med 19-20, og det fik TMS Ringsted til at forlange timeout.

Den sidste del af kampen blev et drama uden lige. FHK holdt i det det store hele hovedet koldt, og udnyttede TMS Ringsted satsede i flere situationer. Med tre minutter igen kom FHK foran 27-30, og det lignede kampe var lukket, me det var den ikke.

TMS Ringsted fik reduceret til 29-30, men Kristian Stoklund holdt hovedet koldt og scorede på et straffekast med et minuts tid igen. TMS Ringsted reducerede hurtigt, men FHK kørte bolden rundt tiden ud og vandt dermed opgøret 30-31.

Leave a Reply