Der var kog på i thansen ARENA, hvor FHK i sidste sekund sikrede sig en sejr på 31-29 efter undervejs at have været foran med fem mål, men Århus fik kæmpet sig tilbage. FHK stod imod og endte med at trække sig sejrrigt ud af det dramatiske opgør, som blev afgjort i sidste sekund.

Efter en pause på 16 dage gik det løs igen. FHK tog fredag aften mod Århus Håndbold, hvor der var comeback til Victor Skillhammar og Rune Schrøder, der i de seneste par kampe har siddet ude.

Opgøret var specielt på flere parametre. FHK-træner Jesper Houmark har en lang fortid i aarhusiansk håndbold, hvor han blandt andet har trænet ligatopscorer Nikolaj Læsø, der før dagens kamp var noteret for 67 mål og dermed en spiller, som FHK skulle holde ekstra øje med.

(Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

En anden spiller, der havde en speciel oplevelse var Århus-anfører Peter Lund. Lund har spillet hele sin ungdomskarriere i FHK, og som 2. års U18-spiller fik han debut for klubbens seniormandskab i 1. division. Det skete sammen med Kristian Stoklund som dengang var 1. års U18. Lund tog turen med FHK ned i Jyllandsserien, men flyttede efterfølgende til Aarhus for at studere og siden har han spillet for Århus Håndbold.

Det var ingen af ovenstående som kom i fokus til at starte med. For FHK var Emil Tellerup ustoppelig i målet, da han lagde ud med en redning og reddede et straffekast fra Tobias Møller, og det var med til at få FHK godt igang med opgøret.

Det gav hurtigt en føring på 3-2 til FHK, der i det meste af første halvleg var et skridt foran Århus, der havde angrebsmæssige problemer. Storskytten Nikolaj Læsø skød ikke med skarpt, og det samme gjorde sig gældende for Torben Petersen.

(Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Til gengæld var der gang i skudarmen for højrebacken Anders Martinussen, der agerede enmandshær for Århus i det første kvarters tid af kampen. Det gjorde, at FHK ikke kunne trække fra og stillingen i stedet var 7-7 efter 13 minutter.

Som første halvleg skred frem blev der skudt hul på Emil Tellerup og det gjorde, at Jimmi Andersen kom ind i målet, og han kvitterede med at redde flere skud hen mod slutningen af første halvleg.

Kortvarigt var Andersen at finde på bænken, da han ellers var blevet skiftet ind. Det skete, da Århus fik deres tredje straffekast efter 20 minutter, men ligesom ved de foregående tilfælde blev Emil Tellerup den store i duellen.

Århus fik reduceret til 13-12 med fire minutter tilbage af første halvleg, men det endte med at blive deres sidste scoring i de første 30 minutter af opgøret. Jimmi Andersen og den fredericianske forsvarsbastion stod solidt plantet, og da Rune Andersen fik scoret en gang inden pausen var pausestillingen 14-12 til FHK.

(Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Fra anden halvelgs start kom FHK fantastisk ud af startblokken. Forsvaret fortsatte med at være aggressivt, og det der kom forbi paraderne tog Jimmi Andersen sig af. Det gav FHK en føring på 18-14, da Kristian Stoklund scorede sit sjette mål på sjette forsøg.

Som kampen skred frem kom der mere og mere intensitet i blandt de over 2.000 tilskuere i thansen ARENA, som lugtede blod og lagde et gevaldigt pres på dommerparret Morten Lethan Albrecthsen og Mik Trustrup, der næppe er på julekort med nogen i arenaen.

Med 16 minutter tilbage af opgøret havde FHK fået oparbejdet en føring på 23-18, og den garvede Århus-træner Erik Veje Rasmussen havde lugtet, at hans mandskab var ved at tabe opgøret.

Erik Veje fik givet sine spillere en tro på tingene. Det kombineret med, at FHK tog forhastede beslutnijgner angrebsmæssigt gjorde, at Århus fik reduceret til 25-23 med ni minutter igen og fik muligheden for at komme på 25-24.

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Den mulighed forpassede Århus, da Emil Tellerup pillede Emil Jessen og Kasper Young fik efterfølgende scoret på kontra, til 26-23, men der var drama til det sidste.

Jakob Mikkelsen havde ikke spillet sin bedste kamp, og i slutminuttene var han ved at blive dyr for FHK med forhastede indspil og brændte skud. Med knap to minutter igen scorede Kristian Stoklund til 30-28, men Emil Jessen fik hurtig bolden i mål til 30-29.

I det efterfølgende angreb gik Mikkelsen all-in og ville afgøre kampen, men det lykkedes ikke og der blev i stedet dømt angrebsfejl. I den anden ende var der en lignende situation, men i stedet for angrebsfejl fik Mikkelsen en udvisning.

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Århus kunne ikke holde hovedet koldt i den hektiske kulisse, og i stedet erobrede Martin Bisgaard bolden med 45 sekunder igen. Da der resterede 27 sekunder tog Jesper Houmark timeout, og fik sat spillerne op til det sidste angreb.

Efter at have spillet bolden roligt rundt i 20 sekunders tid, så tog Kasper Young sagen i egen hånd og afgjorde kampen i sidste sekund, da han scorede til slutresultatet 31-29.

Dermed er FHK nu på syvendepladsen med ni point efter ni kampe, og er på slutspilskurs. Næste gang FHK skal i aktion er mandag d. 11. november på udebane mod Skanderborg.

Se her flere billeder fra kampen:

https://www.place2live.dk/fredericia/vores-boliger/

Leave a Reply