FHK mener det seriøst, når klubben har som erklæret målsætning at ende i top-8. I fæstningen på hjemmebanen i thansen ARENA vandt holdet mod Bjerringbro-Silkeborg, der rejste hjem med et nederlag på 28-26 efter en hektisk afslutning på kampen.

Sæsonens første ligakamp blev spillet onsdag aften i thansen ARENA. FHK’s modstander var Bjerringbro-Silkeborg, hvor der er sket flere rokeringer henover sommeren. Peter Bredsdorff-Larsen er på trænerbænken skiftet ud med Patrick Westerholm, og på spillerfronten har Jesper Nøddesbo indstillet karrieren, og Sebastian Skube er skiftet til fransk håndbold, hvor han tørner ud for Chambery. Til gengæld har midtjyderne fået tilgang af Ludvig Hallbäck, der skal være den nye angrebsstyremand, og ikke mindst har BSH også fået keeperen Mikkel Løvkvist, der i sidste sæson spillede i FHK.

Ham havde HK Ultras deres ture med. Løvkvist til Stoholm gjaldede fanklubben, der blev bakket op af Strib Idrætsefterskole og Vejle Idrætsefterskole (VIES), hvor særligt sidstnævnte bidrog til stemningen, da de var placeret lige ved siden af Ultras.

Fra start var de vidner til en målfattig affære. Nikolaj Øris scorede på BSH’s første angreb, men så blev der måltørke. FHK kunne ikke lirke den midtjyske defensiv op, og for BSH’s vedkommende kunne de ikke få bolden forbi en sprudlende Emil Tellerup, der fra start rullede gardinet for.

adp-as.dk

Først efter seks minutter blev der scoret igen. Det skete, da Mads Christiansen fik bolden i mål til FHK og udlignede til 1-1. Derefter skiftes de to hold til at være i front. Ingen af de to holds offensiver fik for alvor hul på bylden, og derfor var stillingen 4-4 efter et kvarters spil.

Via en overtalssituation kom BSH foran 4-6. Bjerringbro-Silkeborg havde muligheden for at komme foran med 4-7, men Sebastian Skøtt brændte helt fri på Emil Tellerup. Samtidig gik FHK i syv mod seks og det ændrede kampbilledet.

Kristian Stoklund var tidligere i kampen blevet pillet ud efter at have misset flere indspil og ikke været målfarlig. Han kom ind for at styre overtalsspillet sammen med Nicolaj Nørager, og særligt i den fase boltrede Anders Kragh Martinusen sig med tre mål i slutningen af første halvleg.

FHK fik udlignet til 7-7, og med seks minutter tilbage af første halvleg gjorde unge Lukas Karlskov det til 9-8. Det skete efter velovervejet angrebsspil af FHK, og et forsvar, der med særligt Nikolaj A. Nielsen med bandage rundt om panden og norske Lasse Balstad fik slået BSH’s angrebsrytme i stykker. 

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Efter en afslutning på første halvleg, hvor den taktiske ændring med syv mod seks, gav FHK en fordel, endte det fredericianske hjemmehold med at gå til pause foran 12-10.

Fra anden halvlegs start satte BSH de tunge skyts ind. Johan Sjöstrand kom ind i målet, men det var en anden stjerne, der kom i fokus. René Toft Hansen kom i karambolage med FHK’erne, da han smadrede ind i Anders Kragh Martinusen, der efterfølgende slog ud efter den tidligere landsholdsspiller.

Det skabte tumult i det ene hjørne af hallen, hvor en stor klynge BSH-spillere stod og havde omringet episoden med Martinusen og Toft Hansen. De to røg i clinch, og det valgte dommerparret Morten Lethan Albrechtsen og Mik Trustrup at taksere til en udvisning til begge de implicerede spillere. 

Det skabte en intens stemning i thansen ARENA, der i forvejen var på kogepunktet. FHK-træner Jesper Houmark gejlede publikum. Han lugtede en overraskelse og ville udnytte momentum. BSH blev ramt flere udvisninger efterfølgende, hvilket FHK udnyttede til at komme foran 19-14 med 18 minutter tilbage af opgøret. BSH-træner Westerholm forsøgte at få sit hold tilbage af kampen. Finnen forlangte timeout ved stillingen 19-15, og forsøgte at gøre sit til, at kampbilledet ændrede sig.

Et af modtrækkene blev at gå i syv mod seks, og samtidig kom Løvkvist tilbage på mål efter, at Sjöstrand ikke fik fat i det store i BSH-målet. Det ændrede dog ikke det store. Med 12 minutter igen fik BSH muligheden for at komme tættere på, da de blev tilkendt et straffekast. Ind på banen kom Jens Fredsgaard, der pillede Jeppe Gade, der ellers havde været sikkerheden selv på de to straffekast, som han inden havde sat i mål.

I forbindelse med straffekastet fik Lasse Balstad en udvisning. I den periode ramte FHK stolpen to gange fra fløjen. Først var det Kasper Young, der ellers elegant blev sat op i et vip, og i det efterfølgende angreb var ellers hidtil træfsikre Mads Lenbrochs tur til at ramme opstanderen. Det gjorde, at BSH fik reduceret til 23-20, og konsekvensen kom hurtigt fra FHK-bænken. Jens Fredsgaard kom ind. i åbent spil og han reddede det første forsøg fra Patrick Boldsen. Efterfølgende forlangte Jesper Houmark timeout, hvor han klædte sit mandskab på til de resterende otte minutter af det hektiske opgør.

Efter timeouten fik FHK gang i angrebsmaskinen igen. Særligt Mads Lenbroch boltrede, og spillede noget af det bedste håndbold han har gjort nogensinde i FHK-trøjen. Med den ene finurlighed efter den anden snød han Mikkel Løvkvist i slutningen af opgøret. Til gengæld blev FHK-forsvaret også snydt af midtjydernes syv mod seks, der blev orkesteret af Nikolaj Øris og Jakob Lassen. Særligt førstnævnte gjorde ondt på FHK, der måtte se forspringet skrumpe ind til 27-26. Gæsterne fik chancen for at udligne, da Kristian Stoklund brændte. BSH forsøgte at score i tomt mål, men FHK fik reddet bolden. I stedet spillede FHK bolden rundt i det sidste minut, og spillede Nikolaj A. Nielsen fri på stregen. Med en gevindafslutning scorede han til kampens resultat 28-26.