FHK var ikke på et eneste tidspunkt bagud mod SønderjyskE, der dog ikke lagde sig ned uden kamp. Hen mod slutningen trak FHK afgørende fra, og endte med at vinde 31-28.

Så kom dagen hvor håndbolden kom tilbage på fuld blus i Fredericia. Efter en enkelt kamp i december uden tilskuere mod Skanderborg Aarhus, var det igen tilladt at lukke tilskuere ind uden restriktioner. Med den generelle store smitte, og anelse usikkerhed efter kampåbningen, var der dog ikke fuldt hus, men de fremmødte tilskuere gjorde deres til, at det igen føles som det håndboldprodukt, der var savnet i slutningen af december.

Det var dog ikke det polerede spil, der var i højsædet til at starte med. Til gengæld var begge holds defensiver skarpt indstillet, og i særdeleshed Emil Tellerup stjal kampbilledet. Den karismatiske keeper, der har benyttet EM-pausen til at forlige med FHK frem til sommeren 2024, hev den ene store redning efter den anden frem. Til gengæld havde FHK problemer overfor SønderjyskEs forsvar, hvor den hurtige franskmand, Noah Gaudin, lå som fremskudt. Lidt nemmere havde SønderjyskE ved at tilspille sig chancer, men til gengæld fumlede de en del med bolden, hvilket gav uprovokerede boldtab.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Det betød, at stillingen efter seks minutter var 1-1, men efterfølgende kom der lidt mere gang i målscoringen. FHK var startet med Nicolaj Nørager på banen som playmaker i stedet for Kristian Stoklund, og netop Nørager fik vist sig frem i midten af første halvleg, hvor han med fire mål, var med til at give fredericianerne en føring på 11-10.

Som modtræk overfor det offensive SønderjyskE-forsvar, der gav FHK et urytmisk angrebsspil, hvor der ikke var flow i spillet som vanligt, blev der reageret ved at gå i syv mod seks. Det betød, at FHK fik tilspille sig større chancer, men fra fløjene manglede der skarphed på Kasper Larsen i SønderjyskE-målet. Larsen sluttede første halvleg med en redningprocent på 30 % efter seks redninger, hvoraf halvdelen var fra fløjen.

Det forhindrede dog ikke FHK i at gå til pause foran 14-13 efter en første halvleg, hvor SønderjyskE på ikke et eneste tidspunkt var i front. Det skyldtes ikke mindst Emil Tellerup, der havde en redningsprocent på 40,91 %.

Fra anden halvlegs start fortsatte det tætte kampforløb, men det var ved at tage en ny drejning efter 36 minutter. FHK’s norske forsvarsprofil, Lasse Balstad, fik sin anden udvisning, og bedst som det lignede, at det kunne give SønderjyskE momentum, skete det modsatte.

Tempoet blev skruet i vejret i begge ender af banen. For FHK boltrede Martin Bisgaard sig, og for SønderjyskE vekslede Noah Gaudin mellem at lave genialiteter og dumheder, mens Andreas Lang var en konstant trussel for FHK med hurtige fødder.

adp-as.dk

Som følge af, at målene væltede ind blev Emil Tellerup pillet ud efter 42 minutter efter, at hans redningsprocent var dalet til 34,48 %, og ind i stedet kom Jens Fredsgaard, der med et par redninger fik sat prop i for FHK’s vedkommende.

Stillingen med 18 minutter igen var 21-20 til FHK, og det tegnede til en tæt afslutning, da fredericianerne ikke kunne trække fra, og SønderjyskE samtidig fik hægtet sig på toget. Til gengæld kunne SønderjyskE heller ikke komme i front, og det fik Klavs Bruun Jørgensen til at forlange timeout med ni minutter igen ved stillingen 26-25.

Hen mod slutningen af kampen spillede FHK med både Rasmus Boysen og Lasse Balstad i forsvaret, og det gav pote, da førstnævnte med flere bolderobrringer gav FHK nemme scoringer i den anden ende. Stille og roligt trak FHK fra, og med to minutter igen var stillingen 30-27, da Martin Bisgaard to angreb i træk blev spillet fri og scorede usvigeligt sikkert.

Da Jens Fredsgaard samtidig lukkede af i målet, endte FHK med at vinde opgøret 31-28, og dermed holder fredericianerne fast i tredjepladsen i HTH Ligaen. Næste gang FHK løber på banen er på lørdag mod Lemvig-Thyborøn på udebane.