FHK var foran 20-26, men Ribe-Esbjerg kom tilbage og kom i front, men via en slutspurt lykkedes det FHK at vinde 31-32 og dermed hentede holdet deres anden sejr i sæsonen.

FHK skulle mandag aften forsøge at komme på pointtavlen efter en pointmæssigt sløj sæsonstart. To point var det blevet til i de første seks kampe, men situationen var ikke meget bedre for Ribe-Esbjerg, der havde noteret sig for tre point for syv kampe. Derfor var der tale om en vigtig kamp for begge hold.

Op til denne sæson har Ribe-Esbjerg skiftet ud i truppen, der ikke er så bred som i sidste sæson. Til gengæld har de fået Jonas Larholm som spillende assistenttræner, og på Larholm sidder der en håndboldhjerne uden lige, og han har hidtil i sæsonen været det helt store omdrejningspunkt for sydvestjyderne.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Fra start blev det klart, at det ikke ville blive nogen velspillet kamp. Ribe-Esbjerg dækkede et offensivt forsvar, der gjorde, at spillet ikke fik rytme for FHK. Kristian Stoklund kunne ikke komme på skudhold, og Anders Kragh Martinussen blev presset til at lave fejl sammen med Nicolaj Nørager. Til gengæld var Ribe-Esbjerg heller ikke skarpe i angrebet.

Emil Tellerup i FHK-målet fortsatte de takter, som man har set på det seneste og fandt storspillet frem bag et hård tacklende forsvar med Rasmus Boysen og Jesper Lindgren i spidsen. Det dannede grobund for, at særligt Kasper Young kunne blive sendt afsted i kontrafasen, og det gav en føring på 4-5 efter 11 minutter, hvilket fik Ribe-Esbjerg til at forlange timeout.

Lige lidt hjalp det. Indhop af Rune Andersen og Jakob Mikkelsen kastede et par mål af sig, og så var FHK i front med 5-8 efter 16 minutter, men så begyndte FKH at skyde Søren Rasmussen varm og smide nemme bolde væk. Særligt var føromtalte Larholm ustyrlig til tider og det gjorde, at Ribe-Esbjerg efter 24 minutter fik udlignet til 11-11. Det lykkedes også Ribe-Esbjerg at komme i front, men i slutminutterne strammede FHK grebet igen og efter en redning af Emil Tellerup og en scoring i tomt mål i første halvlegs sidste sekund af Martin Bisgaard gik FHK til pause foran 13-15.

I tidligere opgør i sæsonen er FHK faldet sammen i anden halvleg, og et fokuspunkt har derfor formentlig været at undgå det igen. Det tegnede ellers til, at det kunne ske. Ellers træfsikre Kristian Stoklund brændte et straffekast på Søren Rasmussen, og man frygtede et deja vu fra tidligere opgør, men det blev gjort til skamme.

Kristian Stoklund, Nicolaj Nørager og Jakob Mikkelsen fandt ind i et godt sammenspil, og da forsvaret forsatte med at stå godt kom FHK i front med 16-20, da der resterede 22 minutter af opgøret, og efterfølgende var kampen ved at knække til fredericianernes fordel.

Mishels Liaba kom ind som en joker fra bænken. Kampen igennem havde Ribe-Esbjerg dækket et fremskudt forsvar, der slog rytmen i stykker, men pludselig gik de ned i et fladt forsvar og så kom den norske storskytte ind. I første angreb bankede Liaba bolden i mål i sin comeback kamp, og den kunst gentog han et par angreb senere, og dermed viste det sig at være en genistreg af FHK’s trænerduo.

http://adp-as.dk

Et par Ribe-Esbjerg-scoringer i træk gjorde, at Ole Damgaard med knap 11 minutter igen smed timeoutkortet ved stillingen 22-26. FHK skulle have styr på tropperne, men lige lidt hjalp det. FHK forhastede sig, og så begyndte René Villadsen at storspille i hjemmeholdets mål. Fra at have været i front med 20-26 var FHK pludselig bagud 28-27 med fem minutter igen, og det fik FHK til at forlange timeout igen.

Angrebsmæssigt var FHK gået helt i stå, og lignede et hold, der var på vej til at tabe, men efter et par gode forsvarsaktioner fik FHK bragt sig på omgangshøjde med Ribe-Esbjerg. FHK var med et minut igen foran 30-31, og Ribe-Esbjerg var i overtal, men Kasper Young brød en aflevering og scorede på kontra.

Prompte forlange Ribe-Esbjerg timeout og fik hurtigt scoret efterfølgende, men FHK holdt hovedet koldt og fik kørt bolden rundt i den sidste del af kampen, og endte med at vinde opgøret 31-32 efter en hektisk kamp.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer