For her regerer FHK. Sådan råbte HK Ultras efter slutfløjt i opgøret mellem deres helte og rivalerne KIF Kolding, der blev sendt hjem med et nederlag på 28-25 efter et hektisk lokalopgør, der blev præget af tvivlsomme dommerkendelser i begge ender.

Et banner, hvor der stod skrevet “4 sekunder fra nedrykning” og to klovnehoveder, var det der mødte KIF Kolding-spillerne, da de løb på banen i thansen ARENA lørdag eftermiddag til lokalopgøret. Scenen var sat, og på banen var det op til spillerne at leve op til kulissen.

Fra start var det et sandt festfyrværkeri James Junior Scott kom som skudt ud af en kanon. Han lavede FHK’s første fire mål, og da KIF også havde fint fat angrebmæssigt var stillingen 4-4 efter otte minutter.

Fredericaerne fik efterfølgende angrebsmæssige problemer. KIF scorede to mål i træk, men KIF’s angrebsspil begyndte også at halte. Det gjorde, at FHK fik kæmpet sig tilbage, og med tre mål i træk kom hjemmeholdet i front med 7-6. det fik KIF-træner Kristian Kristensen nok af, da han forlangte timeout.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Slutningen af første halvleg bar præg af meget hektik. Den blev primært til grundet dommerparret Nicklas Mark Pedersen og Nichlas Nygaard, der kom i fokus i begge ender af banen. I en overgang var FHK to spillere i undertal, og det gjorde, at KIF Kolding kom foran 11-12 med fem minutter tilbage af første halvleg.

FHK følte sig bortdømt, da de mente, at de havde fremprovokeret en angrebsfejl, men det var ikke tilfældet. Det fik bænken til at komme med et vredesudbrud, der medvirkede til, at kulissen blev endnu mere hektisk end hidtil. Det ændrede dog ikke på, at gæsterne gik til pause foran 12-14.

I starten af anden halvleg fik FHK hentet forspringet. Udligningen kom til 18-18 til stor jubel for hovedparten af de 2.325 tilskuere i thansen ARENA, der kunne konstatere at stillingen fortsat var helt lige efter 46 minutter. 20-20 viste måltavlen, og kampen kunne gå begge veje, men FHK slap bedst ud af det.

adp-as.dk

Et effektivt syv mod seks, og en sprællende Thorsten Fries, der rullede gardinet fuldstændig ned i slutfasen, gjorde FHK kom foran med 26-23. Fredericianerne fik muligheden for at komme foran med fire, men misbrugte en chance på tomt mål. I stedet scorede KIF to mål i træk, og så var det hele tæt igen.

Anført af Kristian Stoklund, der spillede med stor sikkerhed i slutningen af kampen, fik FHK hul på bylden igen, og i målet tog Fries fortsat fra og endte med en redningsprocent på 40,54 procent. Med 37 sekunder igen lukkede cubanske Reinier Taboada kampen, da han satte bolden i mål til 28-25, der også blev kampens resultat.