FHK havde mod KIF Kolding succes med et meget offensivt forsvar. Mod Skanderborg Aarhus vendte FHK opgøret til deres fordel ved at bruge en mere defensiv udgave af forsvaret.

Det var ikke til at se, at FHK i mandags havde besejret KIF Kolding med 31-27. FHK var helt forvandlet, da holdet løb på banen mod Skanderborg Aarhus tidligt torsdag aften. Angrebsspillet var slet ikke med samme kynisme, og det kunne aflæses på måltavlen. 13 minutter inde i opgøret var FHK blot noteret for to scoringer, men stille og roligt åd FHK sig ind i opgøret.

Fælles for hele opgøret var dog, at Emil Tellerup stod på et højt niveau, og havde det ikke været for ham, havde opgøret været afgjort allerede efter 20 minutter, hvor FHK i stedet fik reduceret til 5-9. FHK prøvede og prøvede. Syv mod seks blev forsøgt uden succes, og Mads Christiansen blev forsøgt på højre back for at give mere stabilitet.

Lige lidt hjalp det. Med fire minutter tilbage af første halvleg havde Skanderborg Aarhus chancen for at komme foran 7-13, men i stedet kom Jens Fredsgaard på banen for første gang og reddede et straffekast fra Thomas Arnoldsen, og det blev vendepunktet. I samme periode var Rasmus Boysen sat på banen defensivt, og det endte med at give store kvaler for Skanderborg Aarhus’ offensiv.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I midtenblokken var det Nikolaj A. Nielsen og Lasse Balstad, der stod, og på de to backs var det Boysen og Cornelius Kragh. Med andre ord var der en enorm fysik på banen. Den spiller, der ifølge statistikkerne vejer mindst af dem, er Balstad med 94 kilo. Resten vejer 100 kilo og opefter, og det er derfor noget af en mur, der stod foran Tellerups mål.

Ved pausen var stillingen 9-12 til Skanderborg Aarhus, men hurtigt i anden halvleg fik FHK hentet forspringet. De to hold skiftes til at føre. FHK lukrerede fortsat på store præstationer af Tellerup i målet, og angrebsmæssigt var det Cornelius Kragh, der tog det store slæb. I sidste ende rakte det til en sejr på 25-24, og dermed holder FHK nytår på tredjepladsen.

– Det er helt fantastisk. Det havde jeg solgt den for før sæsonen, sagde FHK-træner Jesper Houmark efter opgøret.

Forud for opgøret blev FHK-truppen modtaget af HK Ultras, der havde stablet et fyrværkerishow på benene ude foran hallen, og det mener Houmark havde en effekt.

– Vi kunne ikke være den indsats vi leverede i starten af kampen bekendt. Vi tænkte på alle de fans, der stod ude foran, forklarede Houmark.

adp-as.dk

Se her vores karakterer fra opgøret:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Emil Tellerup (12 – Man of the Match): Var ene mand om at holde FHK inde i opgøret, og præsterede også at redde to straffekast undervejs i opgøret. Stod på et højt niveau kampen igennem, og var også afgørende i den tætte slutfase med en dobbeltredning. Endte med en redningsprocent på 37,84 procent.

Jens Fredsgaard (UB): Var ikke inde i åbent spil, men reddede tre ud af tre straffekast.

Martin Bisgaard (02): Bisgaard er inde i en skidt periode. Brændte to skud i starten af kampen, og kom ikke på banen igen.

Mads Lenbroch (4): Fik ikke skudt på mål fra fløjen, men fik dækket fint af defensivt.

Cornelius Kragh (10): Manden der tog ansvaret offensivt. Hamrede otte mål i kassen, og blev kampens topscorer. Defensivt stod han sammen med resten af holdet bundsolidt.

Rasmus Boysen (7): Kom ind og fik tætnet forsvaret med sin fysik. På negativsiden fik han to udvisninger, hvor den ene dog var til den tvivlsomme side.

Lasse Balstad (10): Igen en flot kamp af forsvarsstyrmand Balstad, der mestrer både det offensive og defensive forsvar.

Kristian Stoklund (02): Ramte slet ikke niveau, og tog ikke det ansvar, som han plejer. Lavede blot et mål i åbent spil, og brændte derudover et straffekast. Det blev derfor blot til tre mål for den ellers normalt målfarlige playmaker.

Malte Pedersen (UB): Kom ikke på banen.

Nicolaj Nørager (4): Kunne godt være gået mere på mål, men fik lavet to mål på to forsøg. Undervejs sneg der sig to tekniske fejl ind.

Anders Kragh Martinusen (4): Højt at flyve, dybt at falde. Fra en meget stor præstation mod KIF Kolding til at levere to mål på fem forsøg mod Skanderborg Aarhus, er der langt. 

Mads Christiansen (7): Kom ind i angrebsmæssige svære perioder og fik sat nogle gode mål ind. Fik lavet tre mål og en assists.

Nikolaj Petersen (UB): Kom ikke på banen.

Jakob Frederiksen (4): Fire mål er godt, men to brændte chancer trækker ned.

Nikolaj A. Nielsen (7): Stod godt i forsvaret, og angrebsmæssigt blev det til et mål på et forsøg.

Rasmus Meyer (4): Forsvarsmæssig god præstation, men i angrebet brændte han to frie chancer. Fik dog også bolden i kassen to gange.