Til september starter håndboldligaen op igen, men allerede nu har Fredericia Håndboldklub solgt næsten lige så mange sæsonkort som i sidste sæson.

Til næste sæson ruster FHK op på og udenfor banen. På banen er der tilgang af Thorsten Fries, Einar Olafsson, James Scott og Reinier Taboada, men det er ikke den største stjerne, der kommer til Fredericia. Det er derimod træneren Gudmundur Gudmundsson, og alene det navn vidner om, at FHK vil mere end bare at være med i slutspillet til næste sæson.

Det er også noget FHK’s administration kan mærke. Interessen for at sikre sig en fast plads til klubbens hjemmekampe er stor. Allerede i starten af juli oplyser klubbens administration, at der er solgt næsten samme antal sæsonkort som i hele sidste sæson, og dermed tyder det på, at der vil blive endnu større opbakning på lægterne til FHK i næste sæson. Også på det særlige fankort, der giver adgang til en siddeplads i fanafsnittet og gratis busture til alle udekampe, meldes der om et salg, der overstiger forventningerne, når man kigger på det faktum, at håndbolden p.t. ligger standby, og der er andre ting i tankerne end et fankort til næste håndboldsæson.

Tilskuerne har ellers ikke ligget på den lade side i Fredericia. 1.533 har i gennemsnit fundet vejen til lægterne til FHK’s hjemmekampe i sidste sæson, som til tider var lidt præget af coronapandemien, men går man tilbage til sæsonen 2019/20, som blev afblæst i midten af marts 2020, lå FHK med en kapacitetsudnyttelse på 74,78 procent i de 12 hjemmekampe, der nåede at blive spillet. Det rakte til en placering som nummer fire, blandt hold der havde flest tilskuere målt på arenaens kapacitet.

Går alt vel, vil FHK igen komme til at ligge højt i den statistik. Det er FHK’s ambition, sæson for sæson, at kravle længere op i tabellen, og til næste sæson vil det betyde, at man vil spille en rolle i slutspillet, hvor man i den seneste sæson endte med at blive en statist efter nederlag i de tre første kampe. Med et års erfaring mere på bagen, og oprustningerne på spillerfronten samt med tilgangen af Gudmundur Gudmundsson, er det planen, at den skal have et nøk op. Med Gudmundsson som træner betyder det også, at der lettes en byrde fra Jesper Houmarks skuldre. Ved siden af sit virke som cheftræner i FHK, har Houmark haft et fuldtidsjob som efterskolelærer på Vejle Idrætsefterskole, men fra den kommende sæson er han assistenttræner og det betyder, at en del af arbejdsopgaverne i FHK tages fra ham og overtages af Gudmundur Gudmundsson. Det betyder, at FHK kommer til at effektivisere det hele endnu mere, og kan komme til kun at træne om formiddagen, som topholdene i håndboldligaen allerede gør.

Tilgangen af Gudmundur Gudmundsson betyder også en kulturændring i FHK. Gudmundsson er en træner, der har været på meget store håndboldadresser, og ved hvad han har med at gøre. Tidligere har han ført Rhein-Neckar Löwen fra at være et midterhold til at være et tophold i Bundesligaen. Det vil automatisk komme til at smitte af på FHK-spillerne, der har været vant til en god træningskultur under Jesper Houmarks vinger, men med Gudmundur Gudmundsson bliver det hele professionaliseret på en måde, som det hidtil ikke har været.

Det betyder også, at tilskuerne kan stille højere krav til FHK. Fra i sidste sæson at have en målsætning om at komme i slutspillet, skal ambitionsniveauet stige, og dermed kan man forvente endnu mere af spillerne, som skal have færre udfald end i de foregående sæsoner. Man kan med rette forvente, at det er slut med at få udfald mod hold som Mors-Thy, som det forventes, at FHK skal besejre, og hvis en kamp tabes, så er det ikke fordi hele korthuset vælter, som det har været set nogle gange under Houmark. Den tid forventes at være forbi, og det er også noget af det, som man kan aflæse i det store salg af sæsonkort.

Frem mod sæsonen har FHK planlagt fem træningskampe, der er som følger:

  • 4. august klokken 18:30: FHK – HC Midtjylland
  • 7. august klokken 14:00: FHK – Team Sydhavsøerne
  • 11. august klokken 13:00: FHK – SønderjyskE
  • 19. august klokken 16:00: FHK – Ribe-Esbjerg

Derudover skal FHK på træningslejr i Sverige, hvor holdet møder Ystad den 16. august. Derefter venter en pokalkamp mod Skive på udebane den 29. august inden, at håndboldligaen starter op den d. 2. september mod Skanderborg Aarhus klokken 18:30 i thansen ARENA.