Fredericia Håndboldklub er ude af dette års pokalturnering. Det sker efter et nederlag på 27-32 til Aalborg Håndbold, der undervejs blev presset til det yderste af det fredericianske mandskab.

FHK spillede fredag aften sæsonens første officielle kamp. Det skete hjemme i thansen ARENA, hvor der var “udsolgt” i forhold til de retningslinjer, der er. Det betød, at omkring 400 tilskuere havde adgang til kampen, og de billetter blev hurtigt revet væk.

U19-spilleren Lukas Karlskov fik officiel førsteholdsdebut. (Foto: Matthias Runge / Fredericia AVISEN)

En del af de billetter gik til HK Ultras, der lagde i kakkelovnen til en feststemning. De måtte undvære flere af deres helte, da Rasmus Thiemer-Jensen, Mads Lenbroch, Kristian Olsen og Nicolaj Nørager sad ude med skader. Til gengæld kunne man glæde sig over, at Kasper Young, Jakob Mikkelsen og Mishels Liaba igen var med, og så var der blevet plads på holdkortet til U19-spillerne Malte Pedersen og Lukas Karlskov.

Fra start var der ild i øjnene på FHK. Bortset fra de første par angreb, hvor Aalborg scorede, så fik FHK tæmmet nordjyderne og i den anden ende var der fut i bagkæden bestående af Rune Andersen, Kristian Stoklund og Anders Kragh Martinussen. Målene væltede ind og taget var ved at lette, da stillingen var 5-2 efter fem minutter.

https://www.gfforsikring.dk/kontakt-gftrekantomr%C3%A5det

14 minutter inde i opgøret var stillingen 6-5 efter, at FHK havde angrebsmæssige problemer. Mikael Aggefors begynde at tage fra i Aalborg-målet, og samtidig begyndte det at hagle ned med udvisninger mod FHK.

Aalborg på den anden side straffede gang på gang, at FHK ikke fik scoret. Det gjorde, at gæsterne kom foran 7-9, men med projektiler fra en anden verden fik Mishels Liaba tændt op under thansen ARENA, da han udlignede til 10-10.

Med tre minutter tilbage af første halvleg forlangte FHK timeout ved stillingen 11-13, men lige lidt hjalp det. I første halvlegs sidste sekund fik René Antonsen kæmpet sig fri og scorede til pausestillingen 11-15 efter en livlig første halvleg.

Undervejs var FHK-lejren ikke tilfredse med dommerne. (Foto: Matthias Runge / Fredericia AVISEN)

Fra anden halvlegs start kom Emil Tellerup ind i FHK-målet, og straks hev han redninger op af ærmet. Og da samtidig Jonas Samuelsson fik en udvisning fik FHK chancen for at komme tilbage i opgøret fra start.

I den anden ende var Rune Andersen kommet på banen igen. Med to stærke gennembrud fik venstrebacken sat sig igennem og lavede to kasser, der fik bragt på 14-16 og det blev helt tæt, da Anders Kragh Martinusen lige efter scorede på kontra til 15-16.

Hver gang FHK fik færden af at kunne komme tæt på skruede Aalborg op. Kampen balancerede hele tiden på vippen til om Aalborg skulle trække fra eller FHK komme helt tæt på. Med 15 minutter igen var stillingen 21-23 efter Kristian Stoklund og Rune Andersen skiftevis holdt FHK inde i opgøret, og i den anden ende bød Tellerup sig til.

Det bekom ikke Aalborg-træner Stefan Madsen vel, at Martin Bisgaard med sin femte scoring fik bolden i mål til 22-23. FHK lugtede blod, og en overraskelse kunne være under opsejling, og derfor kaldte Madsen tropperne sammen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Chancen for en udligning kom, men blev ikke grebet. Emil Tellerup pillede en ellers storspillende Jonas Samuelsson fra højre fløj, men Mishels Liaba bragede efterfølgende bolden forbi mål. I angrebet efter havde FHK styr på Aalborg, men ud af det blå afdriblede Henrik Møllgaard Jakob Freeriksen og så stod der i stedet 22-24.

Da der resterede 11 minutter af opgøret var stillingen 23-25. Jesper Houmark ville have ro på og forlangte timeout. Liaba blev spillet op, men nordmanden ramte nok en gang træværket, som han ikke var bedste venner med fredag aften.

Aalborg var i sidste ende for stærke for FHK. (Foto: Matthias Runge / Fredericia AVISEN)

Hver gang Aalborg var i knibe hed løsningen Henrik Møllgaard. Om det var på egen hånd eller med et indspil, som det var tilfældet til Magnus Saugstrup, der scorede til 23-27, så gjorde han ondt på FHK, når det spidsede til.

I et sidste forsøg på at komme tilbage i kampen forlangte FHK timeout med syv minutter igen ved stillingen 23-27, men det lykkedes ikke. FHK kom ikke tæt på igen, og endte med at tabe 27-32.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer