Aalborg Håndbold har været suveræne sæsonen igennem, men det var ikke til at se. FHK pressede de ellers mægtige nordjyder til det yderste, og efter en afslutning, hvor dommerne kom i fokus, endte Aalborg med at vinde 33-36.

FHK skulle forsøge at komme på rette kurs efter det smertelige nederlag i den seneste kamp til KIF Kolding, der sejrede med 31-22 efter en rædderlig indsats af FHK, som også kunne se et KIF-mandskab spille op til deres bedste. Men Aalborg er en anden størrelse end Kolding, og derfor var det ikke kun på pointkontoen, at der skulle tages revanche.

Det gjaldt ligeså meget selvforståelsen for FHK, der vil ud at fighte for byen og ikke mindst vise, at de som hold er bedre end det der blev leveret i store dele af opgøret mod Kolding. Til at være med til at rette op på det havde FHK Rasmus Boysen med i truppen for første gang, efter at han ikke var spilleberettiget i den seneste kamp mod Aalborg. Til gengæld var Kristoffer Jessen gledet ud af truppen for at gøre plads til den nye forsvarsspecialist, der er blevet tildelt nummer 2.

Aalborg kom til kampen ubesejret i den hjemlige liga, og deres nye bagspillere, Nikolaj Læsø, Lukas Sandell og Felix Claar, har vist deres værd. De tre spillere havde før opgøret tegnet sig for 83 af Aalborgs 193 mål, og man kunne tydeligt se, at det billede gentog sig i opgøret mod FHK.

Til gengæld var det også tydeligt, at FHK har fået en ny hardhitter i forsvaret. Rasmus Boysen startede inde i midterblokken med Jesper Lindgren, mens Mathias Hedegaard og Nicolaj Nørager tog sig af backsene. De smadrede igennem, og fra start fik Boysen HK Ultras med sig. Med hårde tacklinger og appeller blev han hurtigt en af de inkarnerede fans’ helte, og det kunne lide hvad de så. 

http://adp-as.dk

3-1 var stillingen efter fem minutter. Emil Tellerup stod fremragende bag det aggressive forsvar, og i angrebet var der godt sammenspil mellem Nicolaj Nørager, Kristian Stoklund og Anders Kragh Martinussen. Det gode spil fortsatte, og det gav en føring på 8-5 efter 13 minutter. Det fik Aalborg-træner Stefan Madsen nok af og forlangte timeout.

Stille og roligt kom nordjyderne ind i opgøret i takt med, at FHK lavede lidt fejl, men til gengæld fik FHK også sparet Nørager i en periode angrebsmæssigt, da han blev afløst af Rune Andersen. Også Jakob Mikkelsen var kommet på banen, og med frispilninger og mål efterlod højrebacken et godt indtryk.

Aalborg fik dog spillet sig varme. Efter 22 minutter fik de udlignet til 14-14, og det fik FHK-træner Jesper Houmark til at forlange timeout, men det kunne ikke stoppe Aalborg. Nordjyderne kom foran for første gang ved stillingen 14-15, og kom tilmed foran 14-16, men så steppede FHK op igen og kom foran 17-16 før, at det lykkedes Aalborg at udligne til pausestillingen 17-17.

FHK hægtede sig på Aalborg i anden halvleg. Man kunne frygte, at Aalborg ville steppe endnu mere op, men det var ikke tilfældet, selvom Henrik Møllgaard kom ind angrebsmæssigt. Momentvis kunne man godt se, at Møllgaard trådte i karakter og bare bankede bolden i mål som det passede ham, men når iniativer blev overladt til de andre bagspillere kunne FHK godt matche Aalborg.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Med 19 minutter igen var stillingen 22-24 til Aalborg efter et par bolde, som Emil Tellerup skulle have taget. Som konsekvens af det kom Jimmi Andersen ind i kassen, og det gav straks en effekt. Den store keeper fik særlig godt fat i Nikolaj Læsø, og det satte fut i thansen ARENA, der lugtede blod, da der blev udlignet til 24-24 få minutter senere.

Blod lugtede FHK også. Jakob Mikkelsen og Rune Andersen var kommet ind i bagkæden, og med en aggressiv defensiv med Andersen i kassen lykkedes det at komme foran 30-28 med otte minutter igen. Aalborg var pressede og forlangte timeout, og de store skytter blev fundet frem.

En svagtspillende Nikolaj Læsø blev taget ud, og ind kom Felix Claar for at toppe holdet. Forsvarsmæssigt gik Aalborg samtidig frem i et fremskudt forsvar, og det fremprovokerede et par uprovokerede fejl af FHK. Angrebsmæssigt stemplede Møllgaard ind igen, og pludselig var Aalborg i front med 30-31, da der resterede seks minutter. 

Jesper Houmark tog timeout, men lige lidt hjalp det. Hver gang det spidsede til trådte Møllgaard i karakter, og efter en hektisk afslutning, hvor FHK følte sig snydt af dommerparret Jeppe Vestergaard og Daniel Møller, endte FHK med at tabe 33-36.

Nok vandt FHK ikke, men holdet rejste sig efter blamagen mod KIF Kolding og det kan vise sig at blive vigtigt allerede på mandag i næste uge, hvor holdet møder Ribe-Esbjerg på udebane.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer