FHK førte undervejs med seks mål mod Aalborgs danske mestre, men i begyndelsen af anden halvleg fik Aalborg hentet fredericianerne. Efter en tæt afslutning, hvor FHK havde chancen for at udligne, endte Aalborg med at vinde 32-30.

FHK drog lørdag mod Sparekassen Danmark Arena, hvor Aalborg Håndbold var modstanderne, og på forhånd var der lagt op til et opgør, hvor fredericianerne ikke var spået mange chancer, selvom Jesper Houmarks mandskab er inde i en god formkurve.

Til opgøret havde FHK igen Anders Kragh Martinusen med, men han er stadig ikke på toppen, og det gjorde, at der blev trukket store veksler på Mads Christiansen angrebsmæssigt for FHK, og det blev til at starte med i en syy mod seks-satsning, som FHK havde stor succes med senest mod Lemvig.

Det fik lirket Aalborgs forsvar op, og FHK kom konstant frem til store chancer. Martin Bisgaard lagde ud med at score FHK’s to første kasser, men efterfølgende overtog Kristian Stoklund og Cornelius Kragh scenen for FHK.

I den anden ende havde FHK godt styr på Aalborgs angrebsspil, og havde det ikke været for Felix Clara, der i kampens indledning scorede tre mål, var nordjyderne for alvor blevet distanceret. Efter 11 minutter viste måltavlen 5-7 til FHK, men efterfølgende trak de fredericianske yderligere fra.

http://adp-as.dk

Midtvejs i første halvleg var stillingen 7-12, og det tog Aalborg-træner Stefan Madsen konsekvensen af og pillede Simon Gade ud af målet efter, at han havde haft to redninger på 13 forsøg. I første omgang gav det ikke pote, at Mikael Aggefors kom ind, da FHK kom foran 8-14.

Et par gange smed FHK bolden væk, og det gav Aalborg muligheden for at score i tomt mål, men den disciplin mestrede de ikke. To gange i træk ved stillingen 10-15 brændte Aalborg. Først var det Buster Juul og efterfølgende Aggefors, der ikke kunne score, selvom Emil Tellerup ikke var nået på plads efter boldtab.

I slutningen af første halvleg brændte FHK flere chancer, og det gjorde, at det lykkedes Aalborg at få reduceret, hvilket betød pausestillingen var 15-18 i fredericiansk favør.

Aalborgs momentum fra slutningen af første halvleg fortsatte i anden halvlegs begyndelse. FHK kunne ikke få syv mod seks-spillet til at fungere. Enten blev der afsluttet svagt ellers sad indspillet til stregen ikke i skabet, og Aalborg fik på den måde kæmpet sig tilbage.

Angrebsmæssigt bød Felix Claar sig til sammen med Nikolaj Læsø, og det gjorde, at Aalborg fik bragt sig i front med 20-19, hvilket var for første gang siden stillingen 1-0. FHK reagerede prompte ved at forlange timeout, og da Emil Tellerup i en længere periode ikke havde haft en redning, blev konsekvensen også, at Jens Fredsgaard kom på kassen.

FHK fik hægtet sig på det nordjyske tog og fik udlignet til 24-24. Særligt skød Cornelius Kragh med skarpt angrebsmæssigt, men det fredericianske forsvar kunne ikke holde styr på Aron Palmarsson, der i en periode gjorde hvad der passede ham angrebsmæssigt.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Med otte minutter igen lignede det, at Aalborg var ved at trækker fra. Stillingen var 29-26 til Aalborg, og samtidig havde FHK-bænken fået en to minutters udvisning, men takket være redninger fra Jens Fredsgaard holdt FHK kampen tæt til det sidste.

Med halvandet minut igen var sittningen 31-30 til Aalborg, og FHK fik chancen for at udligne, men Cornelius Kragh lavede en teknisk fejl, og i det efterfølgende angreb fik selvsamme Kragh en udvisning. Det udnyttede Aalborg til at køre bolden rundt i lang tid, og med få sekunder igen scorede Felix Claar til slutresultatet 32-30.

Næste gang FHK skal i aktion er på onsdag mod Nordsjælland.