Forside FHK FHK pelsede Odderen og er klar til braget mod Tønder

FHK pelsede Odderen og er klar til braget mod Tønder

DEL
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

De lokale helte fra Fredericia Håndboldklub var her til aften i aktion ogen – denne gang var det Odder der gæstede thansen arena, hvor mange havde fundet vejen ud og se god håndbold. En topkamp på papiret, men FHK er, sammen med Tønder, bare klasser over de andre. Kampen blev vundet sikkert 35-25.

Der var lagt op til et brag af en kamp, hvor rækkens nummer fire gæstede rækkens nummer et. Odder Håndbold var i sidste sæson en svær modstander for FHK, men i sæsonens første opgør var det en sikker sejr til de rødblusede FHKere.

FHK var stort set fit for fight alle mand. Den unge fløjspiller Marcus Rahbek er dog stadig ude, men det gjorde plads til et comeback til Frederik Krarup, der har siddet ude i en længere periode. Der var dog ikke lagt op til, at han skulle have mange minutter på banen.

Jimmi x2

Efter et trøjeskift af dommerne kunne kampen fløjtes igang. 28 sekunder af kampen skulle der gå, før Jimmi Elmgaard sikkert scorede bag det store målmandstalent Salah Boutaf. Stoklund udbyggede føringen, inden Elmgaard igen kom på måltavlen. Imidlertid lykkedes det for udeholdet at sætte en enkelt bold ind bag en ellers velspillende Jimmi Andersen i FHK-målet.

Sørme om ikke Elmgaard skulle på 3 mål inden der var gået 5 minutter af kampen. Han startede som sikkerheden selv. Den hurtigtløbende Martin Bisgaard stak afsted på en kontra og bragte FHK i front med 5-2. En to-minutters udvisning til Nikolaj Mehl blev ikke et problem for hjemmeholdet, der først med en scoring af Stoklund og dernæst en redning af Jimmi Andersen kunne vinde perioden med 1-0.

Jimmi Andersen har stået en fænomenal sæson i FHK-målet, og aftenens kamp syntes ikke at afvige fra den stil. Med stor lethed pillede han den ene afslutning fra Odder efter den anden. I den anden ende viste Schrøder og Bisgaard prøver på deres færdigheder med et flot udført vip.

Ej heller på straffe kunne Odder passere Jimmi Andersen. Odders store profil Mike Paulsen måtte se sit straffekast reddet på sikker vis af den storspillende Jimmi Andersen. En scoring fra Stoklund i den anden ende bragte FHK i front med 9-4, og det fik Odder-træner Jacob Trangeled Knudsen til at lægge det grønne timeoutkort og forlange en samtale med sine spillere.

Jimmiiiiii ANDERSEN!

“Skyd på mål! Skyd på mål! Skyd på mål!” lød det fra den trofaste fanklub HK Ultras, der forsøgte på bedste vis at hjælpe modstanderne lidt mere ind i kampen. Men at skyde på mål hjælper ikke meget, når Jimmi Andersen igen i dag agerede mur i FHK-målet. Efter en måltørke på 10 minutter lykkedes det dog for Odder at komme på tavlen igen. En reducering fra Nichlas Hald til 12-5, men kort efter scorede Stoklund på straffe og sikrede en 8-målsføring.

En sløj periode angrebsmæssigt gav Odder flere muligheder for at komme tilbage i kampen. Et par lette scoringer bragte dem på -5, hvorfor FHK-træner Jesper Houmark forlangte en samtale med sine spillere.

Det var en samtale der virkede for Rune Schrøder, for indenfor få sekunder sendte han et brag af en afslutning mod mål, der med hjælp fra begge stolper passerede Salah Boutaf i Odder-målet. Angrebet efter var han igen på spil – i fuld fart mod mål kanonerede han endnu engang bolden i kassen.

Jimmi Andersen lukkede ikke kun af i sit eget mål – nej denne torsdag aften ville han også på måltavlen. En griber på en afslutning fra Odder blev med stor sikkerhed sendt i målet af Jimmi Andersen – og lige efter gentog samme scenarie sig. Jimmi Andersen med to hurtige kasser.

Andreas Søgaard var ikke manden der skulle bringe Jimmi Andersen ud af sin stime. På en helt fri afslutning fra stregen lukkede FHK-keeperen endnu engang helt ned. En hammer fra Kristian Stoklund lukkede halvlegen med stillingen 18-10.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Rodet spil, men FHK i fuld kontrol

Gjorde halvlegen Jimmi Andersen kold? Svaret viste sig at være et stort NEJ! Han fortsatte hvor han slap og diskede op med endnu en flot redning. Der blev comeback til Frederik Krarup, der dog måtte lægge ud som venstre fløj i stedet for den vante position som playmaker.

Hjemmeholdet startede anden halvleg med et noget rodet spil. Et par fejl i angrebsspillet og manglende returløb lukkede Odder lidt tættere på – men med en 9-målsføring syntes kampen ikke i nærheden af at være i fare.

Jimmi Andersen blev bare ved og ved og ved med at redde bolde. Han har stået en sæson på allerhøjeste niveau allerede, og han bliver bare ved med at lukke af i målet. Peter Nielsen var hurtigst fremme i kontra og øgede FHKs føring til 10 mål.

Dennis Haahr havde et par gange succes på straffekast, men også det satte Jimmi Andersen en stopper for. FHK skal være meget glade for, at de har forlænget yderligere to sæsoner med Jimmi Andersen, der virkelig har bevist, at han er blandt de absolut dygtigste keepere i rækken – hvis ikke den dygtigste.

“Vi vil have Toudahl på banen! Vi vil have Toudahl på baaaaaanen!” sang HK Ultras til deres gamle ven Andreas Toudahl, der har en lang historik med kærlige drillerier med fanklubben. Toudahl holdt sig dog i sin rolle som assistenttræner for Odder, selvom han måske med sin rutine havde været en god mand på banen for et noget famlende Odder-mandskab.

Frederik Krarup skulle også på tavlen i hans comeback – på kontra scorede han sikkert bag Tomas Olason i Odder-målet. Som det har været de seneste mange kampe skiftede FHK Emil Tellerup ind i kampen med et lille kvarter tilbage. Han var tæt på at pille et straffekast, der lige nøjagtig sneg sig over linjen.

Rød dominans – viljen og humøret skal fortsætte mod Tønder

Tellerup kvitterede for indskiftningen med en dobbeltredning på Nichlas Hald, der efter et meget rodet Odder-angreb tog en forhastet afslutning. I den anden ende gik det ikke nær så langsomt for FHK, hvor Jakob Mikkelsen sikrede at alle markspillere på holdkortet stod noteret for mål.

“Vi er dem de andre ikke må lege med” lød det fra højtalerne i thansen arena, og det er ikke meget galt. En bedre beskrivelse af FHK i denne sæson er nok nærmere, at det er dem de andre ikke kan lege med. Hjemmeholdet dominerede kampen fuldstændig, en kamp hvor Odder havde meget svært ved at finde vejen til netmaskerne.

Frederik Krarup havde ikke svært ved det – og hvis nogen troede en skadespause ville gøre ham langsom, ja så tog de fejl. Stort set hver eneste gang var han første mand fremme – og det profiterede han på med endnu en scoring på kontra.

Hvis ikke de to dommere tog fokus nok med deres dårlige valg af trøjefarve, ja så tog de det under kampen. I en kamp der forlængst var afgjort tog de to, nu sortblusede, alt for meget fokus, til stor frustration både i Odder-lejren og FHK-lejren.

Der var ingen tvivl om, at FHK var det klart bedste hold på banen i dag. I overbevisende stil sikrede de sig den 11. sejr på stribe, denne torsdag aften mod Odder med cifrene 35-25.

http://www.lecture.dk/kommende-arrangementer/
Annonce. Køb billetter – klik på annoncen
DEL