Fredericia Håndboldklub nyder tilværelsen øverst i håndboldens 1. division. Vejen er sat: Liga er målet – og det er et meget sandsynligt scenarie. De lokale helte har dog én meget ond ånd: Skive FH. De har flere gange hevet point ud fra de indbyrdes kampe, så modstanden var hård til denne kamp. Der blev gået hårdt til den, men FHK trak det længste strå og vandt 29-24.

En halv time før kampstart var der ikke mange stole ledige i thansen arena, og ståpladserne bag de to mål var også tætpakket. Fuldt hus på en fredag aften – de lokale helte fra Fredericia HK trækker tydeligvis mere i fredericianerne end X-factor. Men hjemmeholdet skulle også gerne levere X-factor, hvis de skal have held med at snuppe begge point fra dagens kamp.

Den seneste kamp i Tønder var fyldt med X-factor fra de lokale helte. Rune Schrøder sønderbombede Tønder – og Jimmi Andersen beviste fortsat sin høje høje klasse i FHK-målet.

Klasse-keeperen slår til igen

Helten fra weekenden, Jakob Frederiksen, lagde allerede fra kampens start ud med sin sædvanlige træfsikkerhed – til enorm jubel fra den propfyldte thansen arena. Hans venstre-håndede kollega, Nikolaj Mehl, sendte næste scoring i rusen. Solid start af hjemmeholdet.

Jimmi Andersen startede, som sædvanligt kunne man fristes til at sige, med at lukke helt af. En stor dobbeltchance til gæsterne var ikke nok til at få bolden ind bag FHK’s helt store stjerne i denne sæson. Fri fra stregen var ej heller nok – Jimmi Andersen lukker FULDSTÆNDIG ned, igen igen igen. I løbet af sæsonen er han manden med flest ‘Man-of-the-Match’-titler, og med rette.

I hjemmeholdets angrebsspil går det dog ikke helt ligeså godt, et solidt Skive-forsvar napper flere parader, ligesom Mads Meldgaard i Skive-målet har flere flotte redninger. Efter et kvarter viste tavlen sølle 5-4 til Fredericia HK, men det bevidner to solide målmandspræstationer.

Den tilbagevendte magiker

Det kørte slet ikke for angrebsspillet i begge ender. På kontra var Martin Bisgaard dog både den hurtigste og meget træfsikker. Skive valgte en 7-mod-6-løsning i håbet om at lirke FHK-forsvaret op, men med flot forsvarsspil af Jakob Mikkelsen havnede bolden hos Rune Andersen, der sendte den i tomt mål. For anden gang i kampen var FHK i front med tre mål, hvilket fik Skive-træner Ole Bitsch til at forlange timeout.

En flot vip-kombination satte forsvaret på den anden ende, men når Jimmi Andersen står i målet, ja så er det ikke nogen let sag at score. Endnu en stor redning af den storspillende keeper. Daniel Guldsmed kunne ikke ændre på FHK-keeperens gode stime, en helt fri afslutning fra stregen blev nok engang omsat til en redning.

Undertal var intet problem for den tilbagevendte stjerne, Frederik Krarup. Han fik ‘debut’ efter sin skade hjemme mod Stoholm, men her havde han en lidt mindre udsat rolle på fløjen. I dag var han tilbage på sin vante plads i midten – og det var med stor succes. Hans skade har ikke kostet betydeligt på hans fodskifte, der gang på gang satte forsvaret på den anden ende.

Ingen af de to angreb brillerede, men stødt og roligt kunne FHK’erne sætte flere bolde i nettet end gæsterne fra Skive FH. De helt store problemer for gæsterne var foran målet, hvor Jimmi Andersen havde lukket fuldstændig af. Ej heller på en fri kontra kunne Skive få bolden i kassen, FHK har en stjerne i Jimmi Andersen. Kunne Rasmus Kier scorer på kontra? Svaret er NEJ.

Marcus Rahbek lukkede en noget svingende første halvleg til stillingen 12-8, noget uvant for en håndboldkamp på dette niveau. Der blev gået til stålet, en grim, men hårdt kæmpet første halvleg.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Rodet start

Anden halvleg startede med lidt mere held i angrebs-sprøjten for begge hold. Forskellen var dog at mærke for Skive. De måtte slide hårdt for hvert mål, de spillede meget lange angreb. I FHK-målet tog Jimmi Andersen dog fat igen, en mand i undertal piller han nok engang to afslutninger helt frit.

Det blev meget målbytteri og voldsomme tacklinger i begge ender. Der synes at være meget ondt blod de to hold i mellem, der blev i hvert fald ødelagt flere indertrøjer i begge lejre. Der blev gået til stålet, måske fordi dommerne på ingen måde kunne styre den vigtige kamp. I begge lejre var der meget store frustrationer over dommernes indsats i thansen arena denne fredag aften.

Når de endelig forsøgte sig med at styre kampen og vise spillere ud, ja så blev det på et meget tyndt grundlag. Den trofaste fanklub HK Ultras var flere gange ude i at råbe ‘Skandale dommer! Skandale dommer!”, ligesom de 2300 tilskuere indgik i stor pibekoncert mod de to i sort. Det er en svær kamp at dømme, og de to med fløjten magtede ikke opgaven.

Rune Schrøder havde en svær start i FHK, men på det seneste har han virkelig spillet sig op. Når det hele brænder for Fredericia, så stiger han til vejrs og hamrer bolden i kassen til stillingen 19-17.

FHK tilbage i momentum

Stoklund leverede en noget svag præstation i Tønder, og denne fredag startede han ej heller som lyn og torden. Men da det virkelig gjaldt, så trådte han til. To flotte gennembrud blev til to flotte mål. Forsvarsmæssigt blev Voldanlægget svækket, Nikolaj Mehl kunne slet ikke få fat og blev flere gange sendt i cafeteriet af Skive-spillerne.

På kontra kom Meyer på tavlen til stillingen 22-19. I målet var Andersen skiftet ud med Tellerup, og det resulterede i to gode redninger. I den anden ende puttede Stoklund nok engang bolden i kassen, FHK på næsten sikker is igen med små ti minutter tilbage.

Bisgaard smed den i tomt mål til en fem-måls-føring, og det fik Ole Bitsch til at forlange timeout. Emil Tellerup spillede stort, fortsatte det niveau Jimmi Andersen lagde for dagen i første halvleg.

Skive FH’s Rasmus Hansen modtog sin tredje udvisning og blev derfor præsenteret for det røde kort også. En markant svækkelse af Skives defensiv. Stoklund tør hvor andre tøver, på minimal plads fik han spillet bolden forbi to Skive-forsvarer og ind i kassen. 26-20 til hjemmeholdet. Tellerup redder – og Meyer scorer i tomt mål. FHK kan nærmest gå på vandet.

Stoklund bombed egenhændigt Skive hele vejen hjem. En hammer i fuld fart blev hans scoring nummer ni i kampen. FHK vandt den sidste del af kampen stort – og det blev derfor til endnu en storsejr i thansen arena på 29-24.