Fredericia Håndboldklub møder i dag Århus Håndbold på udebane, og det er et mandskab, som ikke har vundet fem kampe i træk i Primo Tours Ligaen. Det kombineret med, at FHK vandt det første opgør mod aarhusianerne gør, at der kan lægge point i luften.

Århus var et af de hold, som var spået til at kunne komme med i slutspillet på yderste mandat, som det har været tilfældet i de forrige sæsoner, men det ser ikke ud til at blive tilfældet. I stedet kæmper Erik Veje Rasmussens mandskab med at få to point med over i nedrykningsspillet.

De har tabt fire af de seneste fem kampe, og det har sat Århus i en skidt situation. Mors-Thy er kommet fra baghjul og kæmper nu med SønderjyskE og Skanderborg om at snige sig med i slutspillet. Århus er fire point fra ottendepladsen, men med et slutprogram bestående af FHK (hjemme), Mors-Thy (ude), Ribe-Esbjerg (Hjemme), Skjern (ude) og BSH (hjemme) ser det svært ud.

Trods den dårlige stime er Århus dog ikke noget ueffent hold, påpeger Jesper Houmark.

“Vi har stor respekt for dem. De har dygtige spillere, særligt i bagkæden, hvor vi selv får glæde af Anders Kragh Martinusen til næste sæson. De har Nikolaj Læsø, der er ligatopscorer og skifter til Aalborg til sommer, han er rigtig dygtig,” siger Jesper Houmark og slår fast:

“Når man ser bort fra det har vi klart mest fokus på os selv. Det er det vi har haft succes med, og det betyder, at vi igen skal ud at løbe så meget som vi plejer.”

Senest tabte FHK 31-33 til Aalborg, og selvom nederlaget ærgrer Houmark, kan han tage en masse ting med videre.

“Selvom cifrene antyder noget andet, så dækkede vi faktisk rigtig godt op. Vi havde måske holdt Aalborg på under 30 mål, hvis vi ikke havde lavet dem score fire mål på ingen tid i midten af anden halvleg. Emil Tellerup stod også en god kamp i målet, og det kan vi bestemt bruge til noget,” forklarer Jesper Houmark.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

FHK vandt den første kamp i sæsonen mod Århus med 31-29, og det opgør skeler Houmark også til.

“Vi dækkede godt op i den kamp, og vi fik holdt Torben Petersen og Nikolaj Læsø fra at lave mange mål. Til gengæld spillede Anders Kragh Martinusen godt og gjorde ondt på os. Vi skal tage den rigtige højde på Århus, og i forhold til den kamp har vi Rasmus Thiemer-Jensen med, og det er en klar forstærkning af vores defensiv,” siger Jesper Houmark.

I forhold til den første kamp mod Århus er det ikke sikkert, at alting bliver som ved den lejlighed, hvor Emil Tellerup og Jimmi Andersen delte spilletiden i målet. Siden op til Nordsjælland-kampen d. 11. februar har Andersen været skadet, og det er tvivlsomt om han spiller mod Århus.

“Jimmi har trænet med, men vi tager ingen chancer med ham. Det er først til april han skal være klar,” siger Jesper Houmark med henvisning til nedrykningsspillet, som afvikles der.

Da FHK var i ligaen i 00’erne blev den store opvisningshal i Aarhus, der i dag har navnet Ceres Arena, indtaget af hundredvis af FHK-fans. Det samme bliver formentlig tilfældet i dag, hvor HK Ultras kan berette om en udsolgt bus.

“Vi er vant til den gode opbakning på både ude og hjemmebane, så vi ser frem til igen at have en stærk ottende mand i ryggen,” slutter Jesper Houmark.

Der er kampstart mellem Århus og FHK klokken 15:00.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer