FHK tabte for fjerde gang i træk, da det på udebane blev til et nederlag på 28-27 til Bjerringbro-Silkeborg efter, at fredericianerne havde det svært angrebsmæssigt i den sidste del af kampen.

Efter tre nederlag i træk skulle FHK onsdag aften forsøge at komme tilbage på sporet. Det skete i JYSK Arena, hvor Bjerringbro-Silkeborg var modstanderen, og spoler man bare en sæson tilbage synes en sejr mod midtjyderne lidt urealistisk i FHK-lejren, men i denne sæson har det ændret sig.

Væk er forhenværende træner Peter Bredsdoff-Larsen og ikke mindst den mangeårig BSH-profil, Sebastian Skube. Især afsavnet af Skube har gjort ondt på BSH, der som erstatning for ham har hentet den unge svensker Ludvig Hallbäck, men han har endnu ikke kunnet fylde de store sko ud for Skube. Det har medført, at Bjerringbro-Silkeborg ikke har ramt det forventede niveau hidtil i sæsonen og forud for opgøret indtog en sjetteplads i tabellen to point efter FHK på femtepladsen.

Det kom også til udtryk i det omvendte opgør i sæsonen, hvor FHK vandt med 28-26 mod efter et opgør, hvor midtjyderne havde store problemer med at skyde hul på Emil Tellerup og gennembryde FHK’s forsvar, der ved den lejlighed holdt midtjyderne i kort snor.

Kort snog holdt FHK ellers ikke BSH i til at starte med. FHK havde svært ved at tøjle Bjerringbro-Silkeborgs svenske offensive duo William Bogojovic og Ludvig Hallbäck. Til FHK’s held var Emil Tellerup dog på plads fra start, og i kampens indledning pillede han straffekast fra både Jeppe Gade og Jacob Lassen.

Angrebsmæssigt havde FHK til at starte med svært ved at få tempo i spillet. Cornelius Kragh havde det svært i kampens indledning, og det var derfor meget op til Nicolaj Nørager at holde FHK’s spil i gang, og selvom han fik scoret nogle energimål ved at gå på kant, kunne FHK derfor ikke holde omgangshøjde med BSH.

Midtvejs i første halvleg var Bjerringbro-Silkeborg derfor foran 8-6 efter, at William Bogojevic, der havde scoret halvdelen af midtjydernes mål. I den sidste del af første halvleg stjal Hällback billedet for BSH, men til gengæld fik FHK kæmpet sig tilbage. Det skete paradoksalt i en periode, hvor Rasmus Boysen udgik med en hovedskade og gik direkte i omklædningsrummet og derfor måtte FHK lave midterforsvar om, da det i starten af kampen bestod af Lasse Balstad og Boysen.

Som kampen skred frem, fik Cornelius Kragh tur i den, og Martin Bisgaard fik med nogle blinde indløb til stregen bolden i fri position, og det udnyttede FHK til at komme foran med 9-11 efter 22 minutter. Midtjyderne var dog ikke til at hægte af, og selvom FHK virkede til at være i kontrol, endte pausestilingen med at være 14-14 efter, at Hallbäck med sit femte mål på femte forsøg scorede halvlegens sidste mål.

Fra anden halvlegs start kom FHK i teten. To hurtige mål bragte de fredericianske gæster på 16-14, og en udvisning til BSH gav FHK muligheden for at komme foran med tre. Som sædvanligt gik FHK i syv mod fem i overtal, men Cornelius Kragh ramte indersiden af stolpen og i stedet for at komme foran med tre, fik Nikolaj Øris reduceret, og med endnu et brændt skud i angrebet efter, kom BSH på 16-16.

Det blev starten på en tæt anden halvleg, hvor FHK i den første halvdel hele tiden var et skridt foran i tanke og handling, men de kunne ikke slippe af med BSH. Hver gang FHK kom foran med to mål, kom midtjyderne tilbage og med et kvarter igen forlangte Jesper Houmark derfor timeout ved stillingen 22-22.

Efterfølgende gik kampen ind i en fase, hvor begge hold havde det svært angrebsmæssigt. Mikkel Løvkvist hev den ene store redning efter den anden frem for BSH, men Emil Tellerup ville ikke stå tilbage for ham, og derfor blev der i de efterfølgende syv minutter kun scoret to mål. Houmark reagerede med en ny timeout, men det fik heller ikke effekt.

Til gengæld benyttede BSH timeouten til at gå i syv mod seks. Det fik FHK ikke løst, og da holdet fortsat havde svært ved at score, kom midtjyderne foran 25-24 med fem minutter igen. BSH fik chancen for at komme foran med to, men de udnyttede ikke muligheden. FHK fortsatte med at have det svært angrebsmæssigt, men med mål af Martin Bisgaard lykkedes det FHK at holde kontakten.

I de sidste minutter af opgøret gik FHK i syv mod seks, men ved stillingen 27-26 lavede Bisgaard en teknisk fejl, da han ikke fik grebet et udspil til fløjen. Det gjorde, at Bjerringbro-Silkeborg kunne løbe op i den anden ende og score til 28-26 på et straffekast. Lasse Balstad reducerede lynhurtigt til 28-27, men BSH holdt bolden i egne rækker og endte med at vinde opgøret.