Fredag aften spiller FHK hjemme i thansen ARENA mod Skjern Håndbold, og det bliver første kamp efter, at det er blevet vedtaget man må lukke flere end 500 ind i hallen. Vi har talt med HK Ultras’ formand, Anders Holm, om hvad det betyder for fanklubben.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Siden sæsonstarten har det været muligt at lukke omkring 400 tilskuere ind til håndboldkampe, da tallet på 500 inkluderer aktørerne, der har noget med kampene at gøre. Det tal er nu sat op så det nu er en mere individuel vurdering fra hal til hal.

Kulturministeriet har i den forbindelse udstedt en række retningslinjer som, at der minimum skal være en meter mellem tilskuerne med mindre man har en nær relation. Derudover må hver sektion med tilskuere maks have en kapacitet på 500, og samtidig skal der være separate indgange, salgsboder og wc’er til hver sektion.

Direktør i Fredericia Håndboldklub, Thomas Renneberg-Larsen, oplyser i den forbindelse, at FHK kommer til at lukke 7-800 tilskuere ind til fredagens opgør og det kun er sæsonkortholdere og sponsorer, der får adgang. Fremadrettet forventer direktøren, at klubben kommer til at kunne lukke 12-1.300 tilskuere ind, men forberedelsestiden til fredagens kamp har gjort, at det ikke er muligt allerede der.

https://www.adp-as.dk/

Mærkelig situation for fanklub

Til pokalkampen mod Aalborg og ligakampen mod BSH har HK Ultras mødt talstærkt op i hallen trods den begrænsede kapacitet i thansen ARENA. Derfor ændrer situationen sig ikke for den højtråbende fanklub.

»For Ultras er det faktisk lidt ambivalent med flere tilskuere i hallerne. 

I forhold til hjemmebanen er det selvfølgelig federe jo flere vi er til at heppe hjemmeholdet frem og hyle modstanderne ud af den,« siger fanklubbens formand, Anders Holm, og uddyber det ambivalente med det:

»Sammenligner man med andre haller har vi i Fredericia været så heldige, at klubben har prioriteret fanklubben. Det har betydet ,at vi vel har den hjemmebane, hvor der er mest tryk på med 80-90 mand fra Ultras i hallen. I andre haller er det måske kun sponsorer, der har fået plads. De er super vigtige for dansk håndbold, men det er nok ikke dem, der larmer allermest i hallerne. Så selvom vi elsker flere tilskuere i hallerne, gør det nok forskellen mellem vores hjemmebane og de øvrige mindre, end den er nu.«

Der er kampstart mellem FHK og Skjern fredag klokken 19:30.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer