Fredericia Håndboldklubs 1. divisionsherrer skulle i dag spille sæsonens sidste kamp hjemme mod rækkens nummer tre, Lemvig-Thyborøn Håndbold. I det første opgør i denne sæson tabte FHK med 29-28 til Lemvig-Thyborøn. Fredericianerne havde i teten i store dele af kampen, men smed sejre væk i det sidste kvarter. Man kunne derfor forvente et revanchelysten FHK-mandskab. Det var samtidig sidste gang, at vi skulle se håndbold i T.Hansen ARENA i den nuværende form. Efter sommerpausen venter en ny og moderne håndboldarena. 

Inden kampen kunne komme i gang var der plads til et farvel til Jakob Kühne, Andreas Madsen og Kasper “Foder” Nielsen, som i dag spillede deres sidste kamp i den røde Fredericia-trøje. Der var også gaver fra HK Ultras som tak for deres indsats.

HK Ultras formand Per Fuglsang uddeler gaver til de tre spillere, der forlader FHK.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN

Lemvig-Thyborøn lagde bedst ud med et gennemspillet angreb i første forsøg til 0-1, mens FHK brændte i den anden ende, scorede de også på kontra til 0-2. FHK-topscoreren Kasper Young satte hjemmeholdet på måltavlen med en sikker scoring på straffekast. Det blev 1-4 til LTH, hvis fans i dagens anledning havde en fuldsizefigur med af deres tidligere spiller, den nuværende FHK-spiller Kasper Young. Rune Andersen gjorde det til 2-4, og kort tid efter var det Jakob Frederiksen, der på kontra bragte hjemmeholdet tættere på med scoringen til 3-4 efter fem minutters spil. Jimmi Andersen meldte sin ankomst, da han efter syv minutter reddede FHK fra at komme med ud med tre igen. Det lykkes dog for udeholdet nogle minutter senere, da de scorede til 3-6.

LTH havde en spiller liggende i gulvet, da Jakob Frederiksen brændte i den anden ende. Hjemmeholdet have på dette tidspunkt svært ved at komme i gang. LTH derimod spillede hurtigt, solidt og målrettet håndbold. Det blev dog 5-7, da Jacob Kühne lynede. FHK tog et par to-minutters, og så var vejen banen for at LTH kunne udbygge føringen, men først skulle Jesper Houmark lige have en advarsel også. Det fik HK Ultras til at koge, og LTH scorede ikke i første omgang, selvom de var to mand mere. Dommerne var på ingen måde populære i disse minutter i T. Hansen Arena.

Fredericia Håndboldklub – Lemvig Thyborøn Håndbold. 14. april 2018
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Christian Wetche blev sat på mål, men kunne ikke redde, da LTH bragte sig foran 5-8. Playmaker Frederik Krarup ville dog lege med nu, og han reducerede til 6-8. Hulen kogte nu, mens Rune Andersen fik en to-minutters udvisning, men også LTHs Mads Thymann måtte ud. LTH nettede til 6-9 efter femten minutter. Christian Wetche reddede bold nummer to og med et gennembrud fra Frederik Krarup blev det 8-9. Wetche reddede endnu engang, men FHK missede chancen for udligning, i stedet kunne LTH bringe sig på 9-11.

En tackling i halsregionen på Jakob Mikkelsen gav FHK mulighed for at indhente et par mål i overtal, imens Søren Nørgård. Den rutinerede Peter Nielsen blev sat på banen, men i første omgang, blev det igen ikke til mål for hjemmeholdet, der ikke forstod sin besøgstid. Også den nye spiller Rasmus Meyer blev sat på banen i midterforsvaret sammen med Jimmi Elmgaard. Netop Peter Nielsen scorede til 10-11 efter 21 minutter, men igen manglede FHK fokus, og i stedet fik LTH sat bolden i mål til 10-13. Det skal også nævnes, at Peter Nielsen stod for dagens bedste asist, da han med afleveringen til Jimmi Elmgaard satte hele LTH-forsvaret. De havde travlt med at kigge på deres snørebånd.

Man var dog ikke i tvivl, at hvis hjemmeholdet fandt det fokus, så ville kampen skifte karakter.

Men det skete ikke i første halvleg. FHK forlangte timeout efter 25 minutters spil med stillingen 11-15 på måltavlen. Træner Jesper Houmark havde kort forinden sat Jimmi Andersen på mål igen, men der skulle puttes ekstra gejst i spillerne for at spille op med de dygtige gæster.

FHK kom kort igen, men så skruede LTH tempoet op og gik til pause foran 14-20 efter en scoring i de sidste sekunder.

Fredericia HK gik ned

Anden halvleg startede ikke bedre for hjemmeholdet, der nu havde sat den unge Kristoffer Frank ind. Han kom med fart og energi, men desværre var det kun Frederik Krarup, der formåede at komme igennem med sin scoring til 16-21. Efter 36 minutter havde LTH udbygget føringen til 16-23. Massakren fortsatte, da LTH bragte sig foran 15-26, og hjemmeholdet nettede mere i nettet bag målet.

Efter 45 minutter var FHK dog et stykke tættere på med Jakob Mikkelsens scoring, der sendte FHK på 21-26. Kasper Young scorede til 22-27. Fem mål var ikke umuligt at hente, men det krævede først og fremmest, at FHK fortsatte med at score på sine chancer. Jimmi Andersen og forsvaret var begyndt at have lidt bedre fast i LTH. En parade fra Rune Andersen sendte FHK i kontra, men Jimmi Elmgaard formåede ikke at gøre det til 23-27. Det blev dog 23-27 efter 47 minutters spil, da FHKs målvogter Jimmi Andersen scorede i et tomt LTH-mål. Det blev 24-28 ti minutter før tid, da Jakob Mikkelsen bankede bolden ind. Kasper Foder Nielsen scorede til 25-29, men som cifrene antyder, så scorede LTH også i denne periode. Det blev dog til minus tre med fire minutter igen, da Peter Nielsen scorede sikkert og lyden fra GNAGS’ Mr. Swingking suste rundt i arenaen. Med tre minutter igen tog Jesper Houmark timeout. Et flot sammenspil gav mål fra en flyvende Kasper Young, der bragte FHK på 28-31, men det var måske for sent. Et mirakel skulle ske.

To minutter før tid blev der reduceret til 29-31 fra Rune Andersens hånd. Marcus Rahbek kunne have sikret -1, men blev reddet af Jesper Sørensen. Men det blev alligevel 30-31, da Rune Andersen scorede med sølle et minut igen. Det fik LTH til at tage timeout. Det blev 30-32, men også 31-32, så 31-33, og så løb tiden ud, da hjemmeholdet sendte bolden forbi mål. Der var dog stående klapsalver fra alle tilskuere over hjemmeholdets slutspurt.

Forskellen på holdene i dagens kamp var helt sikkert, at Lemvig Thyborøn Håndbold kom med en vilje til sejr, fordi de rent faktisk havde noget at spille for. Lemvig havde på papiret markant mere at spille for end FHK. Med en sejr og et nederlag til Randers ville LTH nemlig indtage andenpladsen i 1. division, som giver hjemmekamp i et eventuelt tredje playoff-opgør mod Randers HH. Det var ikke den afslutning, man havde håbet på som fredericianer, men det var fortjent, at LTH vandt dagens kamp, hvor FHK aldrig fandt formen. Det har holdet dog gjort mange gange i sæsonen, og det er ingen tvivl om, at det bliver et stærkt FHK, der vender tilbage i en splinterny arena.

708 tilskuere så på i dagens kamp.