Forside FHK FHK-legende gør comeback i ligaen

FHK-legende gør comeback i ligaen

DEL
Christian Lynggaard
Foto: Joan Barløse

Christian Lynggaard, der i FHK-kredse har legende-status i klubben, gør et opsigtsvækkende comeback i 888ligaen.

37-årige Christian Lynggaard har en lang fortid i FHK, hvor han var stor publikumsfavorit med sin “medlevende” stil i målet. Lynggaard var kendt som en stille person udenfor banen, men når han trådte inden for de 40×20 meter, så var Lynggaard alt andet end rolig.

Selvom keeperen ikke oprindeligt kommer fra Fredericia, blev han betragtet som en af FHKs egne spillere og som om han altid havde spillet i klubben.

Tilbage i 2012 døjede Christian Lynggaard flere skadesproblemer, hvilket havde plaget ham i flere sæsoner. Efter 2011/12-sæsonen tog Lynggaard derfor en pause fra håndboldbanen, men stille og roligt fik han genoptrænet og gjorde comeback for Team Vestfyn, hvor han også er formand.

I sidste sæson rykkede Team Vestfyn ud af 3. division, men Lynggaard tager nu i stedet flere skridt op af rangstien i dansk håndbold.

Det sker, da 888ligaklubben SønderjyskE har keeperen Kristian Pedersen skadet, hvilket gør, at SønderjyskE-træner Kasper Christensen, der som aktiv spillede sammen med Lynggaard i FHK, har valgt at tilknytte Christian Lynggaard på en aftale.

– Christian Lynggaard er en reaktionsstærk keeper, og med sin rutine skal han også bidrage med god sparring til Thorsten Fries. Vi tror på, at Christian er et godt valg for os. Han er en målmand, der fortsat er sulten efter at bevise sig på højeste niveau efter et par alvorlige skader, siger Kasper Christensen.

Lynggaard selv glæder sig til at prøve sig af på topplan igen, efter han som nævnt ufrivilligt måtte drosle ned i 2012.

– Præstationerne er blevet bedre og bedre, og jeg er fysisk nogenlunde på samme niveau, som da jeg måtte stoppe i 2012. Om jeg kan finde et spillemæssigt niveau frem, som er håndboldligaen værdig, kan kun fremtiden vise, men jeg vil i hvert fald arbejde rigtig hårdt på, at jeg hurtigt tilvænnes til de nye udfordringer, fortæller Christian Lynggaard.

Fakta Christian Lynggaard
Alder: 37 år (15.02.1980)
Position: Målmand
Højde: 190 cm
Vægt: 92 kg
Tidligere klubber: Morsø HK, Thisted IK, NIF/FLUIF, Tvis KFUM, HF Mors, Ribe HK, TM Tønder, Fredericia HK, GV Ejby/Team Vestfyn.