Der var klasseforskel, da Fredericia Håndboldklub søndag aften tog hul på den sidste halvdel af sæsonen på udebane mod HEI Skæring. HEI kunne intet stille op mod et veloplagt fredericiansk mandskab, der efter en sejr på 27-35 er på førstepladsen i 1. division.

Fredericia Håndboldklub var et smut nær Aarhus-området, hvor HEI holder til i Skæringhallen, der er en lille intim hal med masser af historie. Især har de fleste ungdomsspillere været forbi til forskellige turneringer.

Der var også gæstfrihed at spore fra kampens start, hvor FHK kom forrygende i gang. FHK spadserede afsted fra start, og anført af Martin Bisgaard og Jimmi Andersen kom fredericianerne hurtigt foran 0-6.

“Vi gør lige som landsholdet,” udbrød en FHK-fan med henvisning til at komme foran 8-0 før, at modstanderne kom på tavlen. Helt så markant blev føringen ikke, men mindre kunne også gøre det.

FHK var i fuld kontrol mod HEI, der med det spil, som de præsterede i dagens kamp, godt kan være et bud på en direkte nedrykker. Niveauet var i store perioder ikke 1. division værdig, og det straffede FHK gang på gang kynisk.

Jakob Frederiksen var skarp og oplagt, og bragte FHK i front med 6-12 midtvejs i første halvleg. Som første halvleg skred frem kom der lidt mere tempo i HEI i takt med, at FHK havde et par koncentrationssvigt angresmæssigt, hvilket medførte et par nemme HEI-scoringer i både tomt mål og på frie kontrachancer.

Det ændrede dog ikke på, at FHK var altdominerende i første halvleg, og gik til pause foran 11-20, efter et lækkert mål få sekunder før hornet lød af Kasper Young. FHK var presset af, at armen var i vejret, og der var samtidig frikast helt ude i højre side. Kasper Young blev spillet op, og fra en spidsvinkel lykkedes det alligevel venstrehåndsspilleren at få bolde i mål til pausestillingen 11-20.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Fra anden halvlegs start kom Marcus Rahbek på banen, og spilletiden mellem de andre spillere på FHKs holdkort blev også fordelt godt ud. Det var tydeligt, at Jesper Houmark og Ole Damgaard ville fordele ressourcerne i en kamp, hvor modstanderen intet kunne stille op.

Samtidig faldt koncentrationsniveauet i takt med kampen skred frem. Kampen var totalt blottet for spænding, og det kunne en HEI-timeout med 20 minutter igen ved stillingen 18-27 ikke ændre på.

Koncentrationen var fortsat ikke i højsædet, og det gjorde, at Ole Damgaard brugte FHKs sidste timeout ved stillingen 22-30 med ti minutter igen, og det hjalp. HEI fik godt nok reduceret til 23-30, men to FHK-scoringer i træk efterfølgende gjorde, at HEI forlangte timeout.

På trods af lidt sjusk i slutminutterne endte FHK med at vinde 27-35, og velfortjent blev hyldet af de over 100 medrejsende FHK-fans, der var vidne til en suveræn første halvleg, der lagde grobunden for, at FHK nu er på førstepladsen med en spillet kamp mere end Tønder.

Næste gang FHK skal i aktion er på søndag, hvor Randers HH er modstanderen i thansen Arena.

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere