FHK kom ned på jorden efter sejren mod SønderjyskE, da holdet på udebane tabte med 34-27 til Lemvig-Thyborøn, der på dagen havde 13 flere redninger end FHK’s keepere.

FHK skulle lørdag på den igen. Efter tirsdagens sejr mod SønderjyskE gjaldt det endnu et opgør. Modstanderen var Lemvig-Thyborøn på udebane, og det er et opgør, som på forhånd godt kunne ligne en kamp, som FHK har kategoriseret som en must-win, men et nærmere kig ned over Lemvigs sæson viser, at de blandt andet har taget point fra Skjern og Bjerringbro-Silkeborg. 

Senest de to hold mødtes var den 6. december i thansen ARENA, hvor fredericianerne vandt 36-31, men i første halvleg var FHK i store vanskeligheder og var ved pausen bagud med 19-17. Især var det playmakeren Thomas Damgaard, som gav FHK problemer, og han har generelt været Lemvigs helt store profil i denne sæson.

Til dagens opgør var Lemvig-Thyborøn uden hollandske Jorn Smits samt keeperen Nicklas Graugaard, og frem som erstatning for Graugaard havde LTH-fundet den ellers pensionerede Søren Pedersen, der er direktør i klubben. Pedersen stod i sin aktive karriere i blandt andet Aalborg og har derudover i en lang årrække vogtet målet for Mors-Thy, hvor han med sin karismatiske stil blandt andet har været med til at tage pynten af FHK i de foregående sæsoner. Det var dog Lemvigs normale første keeper, Svend Rughave, der begyndte i målet, og det gjorde han godt.

adp-as.dk

FHK havde svært ved at score på keeperen, der blev skudt varm, og det gav fra start Lemvig momentum. For FHK holdt Anders Martinusen dog fanen højt, og med fire mål i kampens indledning var han skyld i, at stillingen var 6-6 efter 12 minutter.

Svend Rughave fortsatte dog spillet. Efter 17 minutter var Lemvig-keeperens redningsprocent oppe på 46 %, og det fik FHK til at gå i syv mod seks for at tilspille sig større chancer. Bedst som det var begyndt at lykkedes med det, fik Nikolaj A. Nielsen en udvisning ved stillingen 12-11. Et par stolpeskud gjorde fra Lemvig gjorde dog, at FHK fik hægtet sig på og stillingen var 14-13 efter 26 minutter.

FHK fik chancen for at komme i fromt, men Cornelius Kragh skød forbi, og i stedet endte Lemvig med at trække fra og gik til pause foran med 17-14 efter en første halvleg, hvor den helt store forskel var keeperne. Lemvigs Rughave stod noteret for ti redninger, mens Emil Tellerup og Jens Fredsgaard til sammen havde tre redninger.

Fra anden halvlegs start havde FHK alle muligheder for at komme tilbage. Kristian Stoklund scorede til 19-17 efter 34 minutter, og flere gange havde FHK muligheden for at reducere til 19-18, men mulighederne blev forpasset. Enten kom der en teknisk fejl ellers stod Svend Rughave i vejen.

Lemvig fik i stedet momentum og kom foran 23-18 med 18 minutter igen. FHK reagerede prompte med at forlange timeout, men lige lidt hjalp det. Der sneg sig fejl ind i FHK’s syv mod seks, og det gjorde, at Lemvig flere gange fik scoret i tomt mål.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Som kampen skred frem satsede FHK hele butikken med et offensivt forsvar, men det gav i stedet Lemvig helt frie skudmuligheder, og i den anden fortsatte Svend Rughave med at hive den ene store redning efter den anden op ad ærmet. Rughave endte med en redningsprocent på 46,51 %, og var den helt store grund til, at Lemvig vandt med 34-27.

FHK spiller igen på onsdag, hvor modstanderne er Aalborg i thansen ARENA.