Forside FHK FHK kæmpede til det sidste, men rykkede ned

FHK kæmpede til det sidste, men rykkede ned

DEL
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Fredericia Håndboldklubs 1. divisionskvinder kæmpede til sidste blodsdråbe, men uskarpe afslutninger gjorde, at de tabte 23-25 til Gudme og dermed nu matematisk er rykket ned i 2. division.

Kampen blev spillet i hal 2 i Fredericia Idrætscenter som følge af Business Fredericias generalforsamling i thansen arena.

Det gav fra start en intim stemning i de mere ydmyge omgivelser i hal 2, som var fyldt til bristepunktet.

Kravet var forud for kampen klart for FHK. Kampen skulle vindes, hvis der skulle holdes liv i det spinkle håb om overlevelse.

Fra start var det hårde odds for Ana Razdorovs mandskab, som var bagud 2-5 efter ni minutter. Konsekvensen blev en timeout, der medvirkede til, at FHK fik gang i målscoringen. Gudme holdt samtidig gang i deres målscoring, og stillingen var derfor 6-8 midtvejs i første halvleg.

Gudmes føring nåede op på 7-12 efter 22 minutter, men storskytten Maria Højgård var med to mål i slutningen af første halvleg med til at reducere til pausestillingen 11-14.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

FHK fightede det bedste de havde lært, selvom spillet ikke altid var lige kønt og præget af tekniske fejl. Der blev fornyet håb om en FHK-sejr, da Mette Lassen bragte fredericianerne på 14-15 efter 35 minutter, men trods et ellers stort pres fra tilskuerne i hal 2 lykkedes det for Gudme at afværge stormen i første omgang.

Cecilie Nordstrøm scorede de næste tre Gudme-mål og bragte gæsterne foran med 15-18. FHK kunne ikke i den efterfølgende periode ikke få bolden forbi Alberte Stenderup Rasmussen, der i sidste sæson stod i FHK. Hun pillede blandt andet et straffekast og det gjorde, at Gudme var i front med 15-20 med 20 minutter tilbage af opgøret.

FHKs skæbne i 1. division hang i en tynd tråd, men de klassiske fighterdyder blev bevaret fra det fredericianske mandskab. Camilla Rugtved sled sig igennem og scorede til 18-21, og det begyndte for alvor at tippe til FHKs fordel, da Signe Ullstad fik bolden i mål til 21-21 med 12 minutter igen.

Efter et langt angreb, som var ved at løbe ud i sandet, fik Gudme bolden ud til Laura Eskebjerg Eggert, og hun fik bolden i mål til 21-22 og fik for en stund hal 2 til at tie stille.

Med to minutter tilbage af kampen scorede Maria Højgård til 23-24, og efterfølgende fik Maria Hustad chancen for at udligne, men hun ramte stolpen. I stedet endte Sarah Kirkeløkke med at lukke kampen med sin scoring til slutresultatet 23-25.

Dermed er FHK nu matematisk rykket ned i 2. division, selvom der stadig resterer to spillerunder af 1. division.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her
DEL