FHK har historisk set haft det svært mod Skjern, og siden holdets tilbagekomst til ligaen er vestjyderne et af de to hold, som fredericianerne stadig ikke har besejret. Mandag aften kan der blive lavet om på det.

Ikke siden den 29. november 2006 har FHK besejret Skjern.

Siden er der løbet meget vand igennem åen, og helt præcis er der spillet 14 ligakampe mellem de to hold siden dengang. Siden 2002 er der spillet 23 opgør i ligasammenhæng mellem FHK og Skjern, og de opgør har FHK trukket sig sejrrigt ud fire, hvor kun den ene er på vestjysk grund.

Netop Skjern Bank Arena er stedet, hvor mandagens slag finder sted. Spoler man tiden tilbage til den 20. februar 2005 finder man FHK’s hidtil eneste sejr på udebane mod Skjern. Det var datoen for indvielse af arenaen i Skjern, hvor Fredericia som gæsterne kom og ødelagde festen med en sejr på 24-22.

En anden af FHK-sejrene mod Skjern er også en mindeværdi en af slagsene. Den skete tilbage den 18. november 2003, hvor FHK sejrede med hele 37-34. Kampen vil især blive husket for, at Micke Næsby endte med at lave 18 mål i opgøret, og at de 11 var lavet i første halvleg uden at misbruge et eneste forsøg.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Næsby er for længst gået på pension, og i dag er det op til Kristian Stoklund og co. at banke målene i kassen for fredericianerne. Men faktisk er der en genganger fra FHK-holdet ved daværende lejlighed. Det er målmandstræner Johnny Ebbesen, der dengang vogtede FHK’s mål sammen med Christian Lynggaard. Ved mandagens opgør er det op til Ebbesen at vejlede Emil Tellerup og Jens Fredsgaard, der bortset fra holdets forrige opgør mod Lemvig-Thyborøn, har været inde i en god periode.

Skjern skiftede tidligere på sæsonen ud i trænerteamet. Det skete efter, at Claus Hansen bekendtgjorde, at han ville stoppe efter sæsonen. Skjern havde i den periode haft en spillemæssig nedtur, og i stedet har de ansat Mathias Madsen på en aftale for resten af sæsonen, og det har gjort, at vestjyderne er kommet på rette kurs.

Madsen har sine spidskompetencer forsvarsmæssigt, og det har også kunne aflæses. Fra at have lukket omkring 30 mål ind i snit under Claus Hansen i starten af sæsonen, er det faldet og det er ikke mindst takket være en solid defensiv, der har ligaens bedste keeper bag sig i form af Christoffer Bonde. Bonde har fået 582 skud mod sig og leveret 203 redninger, hvilket giver en redningsprocent på 34,9 procent og en placering som nummer et på statistikken over keepere med højeste redningsprocent.

FHK skal derfor oppe deres skudprocent i forhold til de to seneste opgør. Mod Aalborg havde FHK 38 skud på mål, og formåede at score 23 mål. Det giver en udnyttelsesprocent på 60,5 % og mod Lemvig blev det til 51 skud på mål, og en måltotal på 27. Det giver en udnyttelsesprocent på 52,94 %. Sammenligner man det med FHK’s opgør mod SønderjyskE, der blev vundet, havde FHK 49 skud på mål og lavede 31 kasser. Det giver en udnyttelsesprocent af skuddene på 63,26 %. 

adp-as.dk

Det viser, at hvis FHK undgår de tekniske fejl, som det var tilfældet mod Aalborg, og samtidig højner afslutningseffektiviteten, at fredericianerne på dagen godt kan være med mod Skjern. Vestjydernes måltotal er nemlig ikke i den høje ende. Kigger man på Skjerns seneste 11 ligakampe har de været på 30 mål eller derover i tre tilfælde, og tilsvarnede har FHK været over 30 mål i ni ud af de seneste 11 ligakampe.

Derfor peger det i retning af, at hvis FHK har kynisme i afslutningsspillet, at fredericianerne muligvis kan gå hen og tage en sjælden skalp, når Skjern byder FHK op til kamp mandag klokken 18:30.