I den danske håndboldliga har to hold skilt sig ud i form af GOG og Aalborg. Det nordjyske mandskab har FHK blot én gang siden 2002 hentet point mod på udebane, men FHK-træner Jesper Houmark melder om stor selvtillid i truppen, som er klar til at byde hjemmeholdet op til dans i lørdagens opgør.

I 11 kampe i Aalborg siden 2002 har FHK blot fået et enkelt point. Det skete helt tilbage i 2005, da fredericianerne spillede 28-28 mod det daværende AaB Håndbold i den gamle stadionhal. Ellers er det blevet til lutter nederlag i nyere tid, når Aalborg har været destinationen.

Det er heller ikke hvilket som helst mandskab, der venter FHK lørdag eftermiddag.

– Det er de regerende danske mestre og Champions League-sølvvinderne, som vi skal udfordre, konstaterer Jesper Houmark, da snakken gik på, hvad der venter forude.

Efter FHK rykkede op i ligaen i 2019 er der to hold, som fredericianerne endnu ikke har besejret. Det drejer sig om Skjern og Aalborg efter, at holdet tidligere på sæsonen fik nedlagt Mors-Thy Håndbold for første gang.

– Jeg ved ikke om det er en plet, men vi vil gerne slå alle hold, og det er vi i stand til. Aalborg taber i gennemsnit hver sjette kamp på en sæson og tager man det op mod os, så skal vi vinde hver sjette kamp over dem. Vi har en mulighed, men vi ved også, at Aalborg har et stærkt mandskab og det kan være vi kan ramme dem. Til gengæld ved Aalborg, at vi har præsteret godt, og derfor må man formode, at de er helt klar, siger Jesper Houmark.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I ligaen er der i toppen Aalborg og GOG, og så er der resten af holdene firkantet skåret ud. Sådan ser Houmark også på det, men FHK-træneren har ikke lagt sig ned på forhånd-

– Aalborg og GOG kommer til at ende som nummer et og to, men det er ikke ensbetydende med, at man ikke kan slå dem. Jeg elsker at sige, at Nordsjælland har slået de hold, som Aalborg har tabt til. Man kan godt slå Aalborg, men at tage derop og tro man er favorit kan man ikke, siger Jesper Houmark.

Favoritværdigheden er heller ikke til at tage fejl af. Et kig på bookmakerne viser, at Aalborg giver 1,14 igen på sejr, og FHK giver odds 9,00. Derfor skal FHK toppræstere, mens Aalborg skal have en offday, og i den henseende kan FHK glæde sig over igen at have Anders Kragh Martinusen til rådighed igen.

Det giver os noget mere bredde, men det gode har været, at Martinusen toppræsterede, da Mads Christiansen havde rygproblemer. Det viser derfor meget om vores bredde, at Mads spillede en flot kamp mod Lemvig, da det gjaldt. Det er derfor vi har ham i truppen, fortæller Jesper Houmark.

Christiansen fik også vist, at han skyder med skarpt. Fem mål på seks forsøg blev det til, og noget som Houmark fremhæver er også, at han ikke lavede tekniske fejl, der viser, at han er driftsikker.

– Mads får selvtillid, og når de ikke forventer han skyder, så straffer han dem, siger Houmark.

adp-as.dk

Netop den rutinerede FHK’er spiller en nøglerolle i forhold til kampen mod Aalborg, hvor han har spillet i to sæsoner inde skiftet til FHK i sommer.

– Han har kendskab til hvordan de spiller, så selvfølgelig kan vi trække på ham. Vi bruger altid spillerne vi har til modstanderne, hvis de har kendskab. Han har et indgående kendskab, og så bruger vi ham , slutter Jesper Houmark.

Der er kampstart mellem Aalborg og FHK klokken 14:00.