Kvinde VM i håndbold starter fredag, og der er FHK-islæt både på og udenfor banen.

Louise Burgaard var tidligere en del af et talentfuldt U-hold i FHK, der spillede med om ungdoms-DM. Nu gør hun sig på landsholdet, hvor hun er rejst til Oldenburg, hvor Danmark spiller de indledende kampe ved VM-slutrunden i Tyskland.

Højrebacken har været igennem et hårdt forløb. Burgaard kæmpede hårdt med at komme i ordentlig forfatning igen rent mentalt, efter VM i 2015 i Danmark. Det var ikke selve slutrunden, der slog hende ud af kurs, men skader og alt for høje ambitioner på hendes egne vegne. Derfor  blev hun nødt til at holde pause fra håndbolden for at få ro på igen.

I denne sæson er Louise Burgaard helt tilbage på toppen og spiller en nøglerolle i klubben FCM Håndbold, hvilket har kastet en VM-plads af til Burgaard, som sikrer FHK-islæt på banen ved kvinde VM.

Populær TV-rapporter er også med

Også udenfor banen er der fredericiansk og FHK-islæt. Det drejer sig om den populære TV-rapporter Stine Bjerre Jørgensen, der skal dække slutrunden for TV 2.

Stine Bjerre er født og opvokset i Fredericia, hvor hendes familie stadig bor. Pt. bor Stine i Hannover med kæresten Casper U. Mortensen, som spiller på Bundesliga-holdet TSV Hannover-Burgdorf. Netop de to fandt sammen, da de begge spillede i FHK.

I den kommende tid får de dog ikke set ret meget til hinanden, da Stine Bjerre er en del af TV 2s hold til VM-slutrunden, som skal rapportere fra de tyske haller.