Det blev unødvendigt spændende i slutminutterne, da FHK og KIF Kolding tørnede sammen i thansen ARENA, men da Jakob Frederiksen holdt hovedet koldt med ti sekunder igen og scorede til slutresultatet kunne Fredericia eksplodere i jubel efter en sejr på 35-33 i lokalopgøret.

I sæsonens første lokalopgør var det ikke det polerede spil der var i højsædet, men det viste sig hurtigt, at det blev en stærk modsætning til det. I pokalturneringens ottendedelsfinale vandt FHK med 26-23, og hurtigt stod det klart, at det ville blive en noget mere målrig affære.

Foran 2.265 tilskuere kom gæsterne fra KIF Kolding bedst fra start. Det var ellers imod favortværdigheden, som hang på FHK’s skuldre, da gæsterne forud for opgøret indtog en 12. plads i tabellen mod FHK’s femteplads.

Koldings føring kom primært på baggrund af aktioner, der manglede skarphed fra Anders Kragh Martinusen, og det udnyttede koldingenserne til at oparbejde en føring på 5-7 efter 11 minutter. Specielt var det for FHK Cornelius Kragh, der boltrede sig med det ene projektil efter det andet for FHK.

Som første halvleg skred frem skiftede FHK ud. Det betød blandt andet spilletid til den tårnhøje højre back fra klubbens U19-hold, Nikolaj Pedersen, der lagde ud med at brage bolden ind bag en chanceløs Agúst Björgvinsson i KIF-målet. 

adp-as.dk

FHK fik kæmpet sig tilbage i opgøret og kom foran 12-11, og udover en kortvarig god KIF-periode, efter et par redninger af Björgvinsson, var FHK i kontrol i den resterende del af første halvleg. I den del af kampen nød fredericianerne godt af forsvarsaktionerne fra Lasse Balstad og Rasmus Meyer, hvor det for førstnævntes vedkommende, blev til to mål på kontraløb. 

Samtidig kom der et par redninger fra indskiftede Emil Tellerup, og det gjorde, at FHK hen mod slutningen af første halvleg trak fra og gik til pause foran 19-15 efter en hæsblæsende første halvleg med fuld fart over feltet i begge ender.

Anden halvleg startede i samme tempo, som første halvleg blev spillet i. Særligt boltrede Nicolaj Nørager sig for FHK, og for KIF Kolding var det Thomas Boilesen, der skød med skarpt, da det fredericianske forsvar stod passivt overfor den hurtige nordmand.

FHK bevarede føringen, men kunne ikke trække afgørende fra. Til gengæld kunne KIF heller ikke komme tæt på, og derfor var stillingen 22-18 efter 35 minutter, og den tendens fortsatte frem mod kampens afsluttende fase.

Gæsterne spillede syv mod seks, men det gav ikke den stor effekt, da holdene byttede mål. Med 13 minutter igen var stillingen 29.25, og det lugtede af en hjemmesejr, der ikke for alvor ville komme i fare, men efter en udvisning til Nikolaj A. Nielsen kom KIF tæt på. FHK var brændte et par afslutninger, og pludselig var KIF Kolding fået reduceret til 32-30 med seks minutter tilbage af opgøret.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Med et par gode forsvarsaktioner kom FHK foran 34-30, men så smed FHK bolden et par angreb i træk, og det gjorde, at det blev spændende i slutminutterne. KIF fik reduceret til 34-33, og med 29 sekunder tilbage af opgøret forlangte fredericianerne derfor timeout.

Jesper Houmark kommanderede en åbning, hvor Jakob Frederiksen blev spillet fri, og fæstningsdrengen svigtede ikke og scorede sit tredje mål til slutresultatet 35-33. Med sejren kravler FHK op på tredjepladsen i tabellen.

Næste gang FHK skal i aktion er på tirsdag, hvor Skanderborg-Aarhus er modstanderen på udebane.