FHK vandt på udebane mod TTH Holstebro efter et drama i slutminutterne, hvor det hele blev afgjort med en scoring af den lokale fløjspiller, Jakob Frederiksen, der med en scoring seks sekunder før tid scorede til kampens resultat 35-33, og det betyder, at FHK er på en delt førsteplads.

FHK spillede fredag aften på udebane mod TTH Holstebro, der til opgøret var hårdt ramt af skader. Blandt de skadede spillere var Jonas Gade, Frederik Tilsted, Christoffer Cichosz, Nikolaj Enderleit, Christian Jensen og Johan Meklenborg, men til gengæld havde TTH igen Mathias Porsholdt med på holdkortet.

De fredericianske gæster havde også fået en ny spiller klar i forhold til på det seneste. Det drejede sig venstrefløjen Martin Bisgaard, der havde været ukampdygtig grundet en operation, men nu var det igen tid til at være med i truppen for Bisgaard, der erstattede U19-spilleren Malte Pedersen på holdkortet. Ude var til gengæld stadig Mishels Liaba og Rasmus Boysen.

Forud for kampen var begge hold noteret for to sejre i de første tre spillerunder, og begge holds nederlag var et klart af slagsene. Det seneste tilfaldt FHK i sidste spillerunde, hvor Skjern besejrede fredericianerne med 27-20 i thansen ARENA, og det var derfor med revanche for øjet, at FHK troppede op i Gråkjær Arena, hvor dommerparret Kalle Thygesen og Jacob Jæger Pagh skulle styre slagets gang.

http://adp-as.dk

Kampens startede i et hæsblæsende tempo, hvor TTH’s spil var lagt meget an på Magnus Bramming, der i forbindelse med kampen blev hyldet for at slå TTHs klubrekord for antal spillede kampe. Bramming var skarp fra fløjen, og da der skulle skydes straffe, var han også sikkerheden selv.

FHK tilspillede sig også store chancer i den anden ende, men der manglede kynisme , når der skulle afsluttes. Josip Cavar i hjemmeholdets mål tog fra, og reddede den ene chance efter den anden. Efter 14 minutter var TTH foran 7-6, og den helt store forskel var redningsprocenten i målet, hvor Cavar stod på 40 % mod Emil Tellerups 14 %.

Gæsterne fortsatte med at brænde, og FHK-træner Jesper Houmark reagerede ved at forlange timeout, og det hjalp. Houmark fik sat forsvaret godt op, og angrebsmæssigt kommanderede han syv mod seks, og det gav et par minutter senere en udligning på 11-11. FHK så sig ikke tilbage, og særligt forsvarsstyrmanden, norske Lasse Balstad, gik forrest med gode forsvarsaktioner, og i den anden ende viste han sig også som en effektiv afslutter med to mål.

Bagspillerne fra FHK havde ikke den store tur i den skudmæssigt, men det havde til gengæld stregspillerne. Rasmus Meyer scorede i første halvleg fire mål på fire forsøg, og var det helt store offensive våben for FHK, hvor han særligt nød godt af indspillene fra Nicolaj Nørager, hvilket var med til at give FHK en pauseføring på 16-15.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Begge hold kom som skudt ud af en kanon til anden halvleg. Målene haglede ind i begge ender, og FHK’s vedkommende var især Anders Kragh Martinusen og Nikolaj A. Nielsen skarpe fra anden halvlegs start. TTHs modsvar blev at køre hurtigmidte, da de havde problemer med FHKs defensiv, når de kom ned og stod i det etablerede forsvar.

Netop det skete i flere angreb i træk, hvor TTH ikke fik bonde i kassen, og det udnyttede FHK til at komme i front med 24-20 med 21 minutter tilbage af opgøret. FHK og de omkring 50 medejsende fans var i ekstase, da TTH-træner Søren Hansen trykkede på den grønne timeoutbuffer. 

Et par minutter efter var det Jesper Houmarks tur til at tage samme ej som Hansen. Et par skud på træværket gjorde, at FHKs føring var skrumpet ind til to mål, og havde det ikke været for en reddet kontrachance af Emil Tellerup, var TTH kommet endnu tættere på. Straks efter timeouten fik FHK styr på spillet og kom foran 28-24

Med ti minutter tilbage af opgøret kom der for alvor dramatik. Jens Fredsgaard reddede en afslutning fra tæt hold på et skud fra Nikolaj Markussen, der ramte FHK-keeperen i hovedet. Fredsgaard skubbede efterfølgende Markussen i brystet og lagde sig ned i smerte. Samtidig fik  keeperen en udvisning

Det blev startskuddet på en hektisk afslutning på opgøret, hvor TTH med seks minutter igen havde fået reduceret til 31-29, og helt tæt blev det, da TTH reducerede til 34-33 med under et minut igen. FHK tog timeout og spillede bolden rundt efterfølgende. Efter tilfældigheder havnede bolden hos Jakob Frederiksen med seks sekunder igen, og fløjspilleren svigtede ikke, da han sendte bolden i mål til slutresultatet 35-33.

Næste gang FHK løber på banen er den 27. september i thansen ARENA mod Ribe-Esbjerg.