Fredericia Håndboldklub har sikret sig endnu en tilgang. Det drejer sig om den 28-årige keeper, Thorsten Fries, der skifter til klubben fra den norske mesterklub, Elverum.

Thorsten Fries havde oprindeligt kontrakt med Elverum frem til 2024, men med velvilje fra nordmændene er det lykkes FHK at lave en aftale om, at Fries skifter til FHK på en treårig aftale gældende fra sommeren 2022.

– Jeg havde et ønske om at komme tilbage til Danmark, og spille med, hvor det er rigtigt sjovt. Det er Fredericia en klar mulighed for, hvilket de har vist med de resultater de har i år, men også med den fremtidsplan som klubben har. Det er en klub med en stolt tradition, og en stærk hjemmebane, som jeg ser frem til at spille på, siger Fries.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Fries har stået fast for Elverum siden han skiftede til klubben fra SønderjyskE i sommeren 2019. Nordmændene er fast inventar i Champions League, hvor keeperen har leveret store præstationer, blandt andet mod Meshkov Brest, hvor han havde en redningsprocent på 54 procent.

– Med tilgangen af Thorsten Fries har vi fået en målmand med international erfaring fra Champions League, hvor Thorsten i tre sæsoner har gjort det fremragende mod de bedste hold i Europa. Vi har lavet grundig research af Thorsten Fries’ målmandskvaliteter, og han passer godt til vores forsvarsspil med offensivt forsvar, som giver mange nærskud, så vi er sikker på, at det er et godt match. Med de kvaliteter Thorsten har glæder vi os til at have ham med på holdet, siger direktør i Fredericia Håndboldklub, Thomas Renneberg-Larsen og fortsætter:

– Thorsten har ligeledes stort kendskab til den danske liga efter hans tre sæsoner i SønderjyskE, hvor han har spillet med høje redningsprocenter. Vi ser frem til at byde Thorsten Fries velkommen, og ønsker ham al held og lykke med den sidste halvsæson i Elverum, slutter Thomas Renneberg Larsen.

adp-as.dk

I forbindelse med skiftet til FHK bosætter Thorsten Fries sig i Fredericia med sin kæreste.