Fredericia Håndboldklub har offentliggjort den første tilgang til næste sæsons hold. Det drejer sig om et eksotisk islæt i form af den 24-årige cubanske venstre back, Reinier Taboada, der skifter til klubben fra det nuværende tophold i Nordmakedonien, RK Eurofram Pelister, til Fredericia Håndboldklub, på en kontrakt gældende til sommeren 2024.

Taboada har i denne sæson været en del af Eurofram Pelister, der indtager førstepladsen foran RK Vardar, der to gange inden for de seneste år har vundet Champions League. I denne sæson deltager Eurofram Pelister EHF European Cup, hvor holdet er nummer to i deres pulje efter fem kampe. Hidtil har Reinier Taboada lavet 27 mål og 12 assists i den europæiske klubturnering i denne sæson.

adp-as.dk

– Den danske liga er på et højt niveau, hvor man skal være klar til hver kamp. Fredericia er en klub, som har forbedret sig over de seneste sæsoner, og jeg synes det er et godt projekt for mig at være en del af. Jeg vil kæmpe sammen med holdet for at kvalificere os til europæisk håndbold og ende i toppen af tabellen, siger Taboada og fortsætter:

– Min familie og jeg glæder os til at flytte til Fredericia, spille i thansen ARENA og møde Ultras som jeg allerede har hørt med godt om.

Reinier Taboada. Foto: Privat

Tidligere i karrieren har Reinier Taboada tørnet ud for den franske klub Dunkerque i tre sæsoner, hvor det blev til 378 mål fordelt over tre sæsoner. Det er derfor en spiller, der har prøvet lidt af hvert.

– Reinier Taboada har bevist sig på et højt niveau i europæiske klubber, og han er en eksplosiv spiller med et fornemt antrit. Med hans hurtige antrit og fysik i duelspillet vil han være en udfordring for ethvert forsvar.  Defensiv er han stærk, kombineret med et godt skud og spilforståelse, så har vi fået en spiller som vi har store forventninger til og som skal være med til at bringe os til næste niveau, udtaler direktør i Fredericia Håndboldklub, Thomas Renneberg-Larsen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Tidligere i karrieren har Reinier Taboada, repræsenteret Eufofarm Pelister, Dunkerque og den portugisiske klub, Artista de Avanca. I forbindelse med skiftet til FHK bosætter Taboada sig i Fredericia.