FHK var bagud 25-22 med under fem minutter tilbage af udekampen mod SønderjyskE, som var i teten det meste af opgøret, men efter en slutspurt lykkedes det FHK at få indhentet sønderjyderne, der måtte se opgøret ende 26-26.

FHK skulle onsdag aften forsøge at hente den fjerde i træk efter i de seneste kampe at have besejret Mors-Thy Håndbold, Nordsjælland Håndbold og TMS Ringsted i opgør, hvor fredericianerne på papiret var favoritter. Nu venter en anden periode for FHK, hvor kampene er 50/50. Foruden kampen mod SønderjyskE møder FHK i den kommende tid hold som KIF Kolding og Skanderborg-Aarhus, hvor kampene også kan gå til begge sider.

Op til opgøret var der tvivl om SønderjyskE havde deres franske profil Noah Gaudin med, og det viste sig, at han ikke var kommet ovenpå endnu, hvilket var en stor svækkelse for SønderjyskE eftersom den 22-årig franskmand har fundet vejen til netmaskerne 40 gange i sæsonen og leveret 27 assists. Det gjorde ikke situationen bedre, at også Thomas Mogensen er ude med en længerevarende skade, og kronen på værket var, at keeper Kasper Larsen også var ude med en skade sammen med Kristian Dahl Pedersen. Det betød, at SønderjyskE-målet skulle vogtes af unge Malthe Kronborg, der blev suppleret af Steffen Riisbøl, der normalt står på klubbens 3. divisionshold.

For FHK var der også et tvivlsomt kort i form af Rasmus Boysen, men han blev ikke klar til opgøret, og det samme var tilfældet for Mishels Liaba, der er blevet opereret og først er klar i 2022. Med som supplement på bænken i stedet for de skadede spillere var U19-spillerne Nikolaj Petersen og Malte Pedersen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

SønderjyskE var forud for opgøret på tiendepladsen, og FHK på fjerdepladsen. Holdene kom derfor med to vidt forskellige udgangspunkter, men det var ikke til at se fra kampens start. Målene fløj ind i begge ender, og for SønderjyskEs vedkommende nød de specielt godt af Tobias Møllers sikkerhed på straffekast, men FHK’s profil angrebsmæssigt i den førte del af kampen var venstrefløjen Mads Lenbroch, der scorede på alt hvad han rørte ved. 

Efter 13 minutter var stillingen 6-6, men så begyndte FHK at lave fejl angrebsmæssigt. Cornelius Kragh missede indspil, og Kristian Stoklund lavede boldtab, og det gav SønderjyskE en føring på 9-7 efter 17 minutter. FHK’s angrebsspil fortsatte med at halte, men Jens Fredsgaard holdt FHK inde i opgøret, og det kastede nogle kontrascoringer af sig, som gjorde, at FHK fik reduceret til 10-9 efter 23 minutter.

Helt lige blev det, da Nicolaj Nørager efter nogle gode aktioner fik scoret to mål og bragte FHK på 13-13. Da Marcus Dahlin lavede en teknisk fejl med 30 sekunder tilbage af første halvleg fik FHK muligheden for at komme i front, men dommerparret Michael Søegaard og Claus Gramm Pedersen dømte teknisk fejl, da Jakob Frederiksen mente, at han blev kantet, og derfor var stillingen uafgjort 13-13 ved pausen efter en første halvleg, der ikke går over i historiebøgerne for det spillemæssige indhold.

Annonce

FHK startede anden halvleg i syv mod seks, men fejlene kom på stribe for FHK. Samtidig fik SønderjyskE bolden forbi Fredsgaard i FHK-målet, og efter seks minutter uden mål fik Jesper Houmark nok og trykkede på den grønne timeoutknap. Han kaldte tropperne sammen  ved stillingen 16-13, men lige lidt hjalp det. SønderjyskE kom foran 18-14, og det lignede, at hjemmeholdet var ved at trække fra.

Det lykkedes FHK at få sat en prop i, og stille og roligt fik holdet kæmpet sig tilbage i opgøret. Det skete især efter en række redninger fra Jens Fredsgaard, mens Nicolaj Nørager tog ansvar i den anden ende sammen. FHK fik kæmpet sig op på 19-19 med et kvarter tilbage af opgøret, men så begyndte fejlene at hagle ned over FHK igen.

adp-as.dk

Derfor trak SønderjyskE atter fra og var i front med 25-22 med under fem minutter tilbage af opgøret. FHK havde skiftet Emil Tellerup ind i målet, og med store redninger i slutminutterne, og kasser af Cornelius Kragh i den anden ende lykkedes det FHK at få udlignet til 26-26 med 23 sekunder tilbage af opgøret. SønderjyskE forlangte efterfølgende timeout, men FHK slog SønderjyskEs spil i stykker, og det endte derfor ud i ingenting. Kampen endte derfor uafgjort efter en kamp, hvor FHK haltede efter det meste af tiden, men fik et enkelt point med hjem til fæstningsbyen.

Med det ene point er FHK fortsat på fjerdepladsen, og har nu to point ned til Bjerringbro-Silkeborg og Skjern på de efterfølgende pladser. Næste gang FHK skal i aktion er den 17. november på hjemmebane mod KIF Kolding.