I forbindelse med tilgangen af Gudmundur Gudmundsson som cheftræner fra næste sæson udtaler FHK’s formand, Bent Jensen, at klubbens ambition er at spille med om medaljer i 2025.

Først blev det meldt ud, at Jesper Houmark stopper som cheftræner efter den indeværende sæson, og siden hen er det kommet frem, at Gudmundsson afløser Houmark til sommer.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Senest på klubplan har Gudmundur Gudundsson stået i spidsen for Melsungen i den tyske Bundesliga, hvor han blev fyret. Sideløbende med det har han stået i spidsen for Islands landshold, hvilket han fortsætter med i FHK, der har dannet sig et godt indtryk af islændingen, som skal være med til at indfri klubbens ambitioner.

– Vi har oplevet Gudmundur som yderst professionel i hele forløbet omkring ansættelsen. Vi har en vision om at blive en fast bestanddel af toppen i dansk håndbold, og at vi kan tiltrække et stort internationalt navn som Gudmundur til at stå i spidsen for vores ligahold og være med til at opfylde vores ambition om at spille med om medaljer i 2025. Det er virkelig en blåstempling af vores projekt, som jeg er stolt af, siger FHK’s formand, Bent Jensen, i en pressemeddelelse fra klubben.

Gudmundur Gudmundsson fortæller, at han tidligere har været med til at bygge lignende projekter om.

– Fredericias projekt tiltaler mig meget, og det er et spændende projekt i en seriøs klub. Det med at bygge holdet op har jeg prøvet tidligere i Rhein-Neckar Löwen, hvor jeg i løbet af tre sæsoner endte som nummer to og tre i Bundesligaen, vandt EHF Cuppen og kvalificerede klubben til Champions League. Jeg trives med langsigtede projekter, hvor jeg er med til at bygge holdet op og finde unge talenter til holdet. Jeg synes, at den danske herreliga bliver bedre og bedre hvert år. Jeg har altid godt kunne lide at arbejde og bo i Danmark og jeg glæder mig meget til at komme tilbage, siger Gudmundur Gudmundsson.

adp-as.dk

Gudmundur Gudmundsson har tidligere i trænerkarrieren stiftet kendskab med dansk håndbold. Det skete, da han stod i spidsen for GOG, og da han var dansk landstræner. I tiden som landstræner for Danmark var Gudmundsson med til at sikre Danmark OL-guld i 2016.