Det er uvist, hvor mange tilskuere FHK lukker ind efter muligheden for at lukke flere end 500 ind, men under alle omstændigheder glæder formand Bent Jensen sig over, at der nu kommer flere tilskuere på lægterne.

FHK har spillet to gældende hjemmekampe i sæsonen, hvor der har være i omegnen af 400 tilskuere på lægterne, da de 500, som var tilladt i hallen, var inklusiv aktørerne, frivillige, presse mv.

Regeringen åbnede i weekenden op for, at andre sportsgrene end fodbold kan lukke flere tilskuere ind, og det er sød musik i ørerne på Bent Jensen.

»Det betyder alt for klubben og for holdet at få flere ind. Vi kigger selv på, hvordan vi skal løse det i vores hal,« siger han til AVISEN.

Sådan så det ud sidst FHK spillede på hjemmebane. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

Bent Jensen var selv til stede i thansen ARENA, da FHK spillede mod Aalborg og senest Bjerringbro-Silkeborg. Stemningen var fremragende, men der manglede flere folk på lægterne.

»Vi savner folk i hallen, og det gør holdet også. Det er en af de ting, der er er vigtigst for os. Der er god stemning og pres på modstanderne og dommerne. Vi vil derudover gerne vise vores fulde produkt frem til vores kunder, og det kan vi ikke i den her situation,« siger Bent Jensen og kommer ind på den stemning, der trods begrænset antal tilskuere, har været:

»Ultras har virkelig gjort alt hvad de kan for at banke en stemning i vejret under de her omstændigheder. Men havde hallen været fyldt, så havde det været endnu bedre,« forklarer FHK-formanden.

Hvad tænker du om politikernes ageren i hele den her sag om tilskuere?

»Politikerne har været for langsomme, og det har de været i mange henseender. For mig virker det som, at der har været andet, der har haft deres fokus. Det er vigtigt at forstå, at idrætten ikke kan overleve uden, at man ser det live. Omvendt er det er det vigtigt at have en sundhedssektor, der ikke bryder sammen, men det er ikke tilfældet. Man skal nå frem til, at corona skal være i bevidstheden, men at man godt kan se livesport selvom den er der,« siger Bent Jensen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

I forbindelse med vedtagelsen af flere tilskuere er der kommet flere retningslinjer. Her er et udpluk af dem:

  • Krav om inddeling af faciliteten mv. i sektioner, hvor der maksimalt må være 500 i det væsentlige siddende tilskuere med faste pladser i hver sektion. Deltagere skal være fysisk adskilt i sektionerne før, under og efter arrangementet, herunder egen ind- og udgang og egne servicefaciliteter mv.
  • Der bør være mindst 1 meters afstand imellem hver siddende tilskuer både indendørs og udendørs, dog ikke mellem tilskuere fra samme husstand og tilsvarende nære kontakter. Konkret kan det håndteres ved, at der holdes et tomt sæde mellem tilskuerne. Såfremt et tomt sæde mellem to tilskuere ikke giver én meter imellem dem, skal arrangørerne (ligesom i superligaordningen) iværksætte supplerende smitteforebyggende tiltag, fx via øget adgang til håndsprit, ventilation mv.
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer