I en hektisk slutfase lykkedes det FHK at få 25-25 på udebane mod Nordsjælland efter en kamp, hvor videoproof kom i brug flere gange. Med det ene point er FHK syv point foran Nordsjælland i Primo Tours Ligaen.

Fredericia Håndboldklub var på langfart tirsdag aften, og skulle forsøge at gentage triumfen fra sidste uges kamp mod KIF Kolding, der blev vundet 26-25 efter en fantastisk fight, men alt var ikke som ved daværende lejlighed.

https://www.gfforsikring.dk/kontakt-gftrekantomr%C3%A5det

To ændringer havde FHK-træner Jesper Houmark foretaget i truppen. Den ene tvunget, og den anden fordi Kasper Young igen var blevet klar. Ved gårdagens træning kom målmand Jimmi Andersen til skade, og han var derfor ude af det vitale opgør. Med som gardering for Emil Tellerup var i stedet 2. divisionskeeperen Nick Knudsen, som senest optrådte i ligaen for FHK i forbindelse med nedrykningsspillet i 2010/11-sæsonen.

Ved daværende lejlighed fik Knudsen sin ilddåb i Skive, hvor han stod en brandkamp. Peter Henriksen udgik efter få minutter med en alvorlig skade, og da Christian Lynggaard var syg, så var Nick Knudsen med på bænken. FHK endte med at tabe opgøret 23-22, men det var bestemt ikke klubmanden Knudsens skyld.

Nick Knudsen løber på banen for FHK’s bedste hold igen efter nogle års fravær i førsteholdstruppen. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Siden har Nick Knudsen taget turen med FHK ned i Jyllandsserien og var en af spillerne, der var med til at genrejse klubben efter konkursen i foråret 2012. Efter i et par år at have vogtet målet på førsteholdet, så blev der hentet forstærkninger til FHK og Knudsen har siden spillet på FHK’s andethold, men tirsdag aften var han igen at finde på holdkortet på FHK’s bedste mandskab.

En, der ikke var at finde på holdkortet, var Marcus Rahbek. Den lokale venstre fløj var blevet fravalgt til truppen for at gøre plads til Kasper Young, og dermed havde FHK kun en venstre fløj med i form af Martin Bisgaard.

Efter en skidt start på sæsonen er der på det seneste kommet gang i Nordsjælland. På udebane mod SønderjyskE blev det til en sejr og i den første kamp efter vinterpausen vandt de 24-23 mod Lemvig-Thyborøn. 

Senest var Nordsjælland i kamp på udebane mod TTH Holstebro, hvor de kom ned på jorden, men der er kommet tro på tingene i det nordsjællandske, og det kunne man også mærke i Helsingør Hallen, hvor de som et nyt tiltag lukkede børn gratis ind.

Jakob Mikkelsen var on fire fra start. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

På lægterne fik de modspil af HK Ultras, der var troppet op med omkring 60 fans, og de kunne se en målrig indledning på kampen. Særligt FHK’s Jakob Mikkelsen var i hopla, da han scorede tre ud af de første fem fredericianske kasser. Det betød, at stillingen var 4-5 efter syv minutter, da Kasper Kisum for Nordsjælland ligeledes skød med skarpt.

Dommerparret Per Olsen og Claus Gramm Pedersen kom i fokus flere gange i første halvleg, da de tog videoproof i brug. Første gang var efter 14 minutter, da Rune Schrøder bragede bolden på træværket. For at vurdere om bolden var inde tog de video i brug, og det viste sig, at bolde havde været over stregen og det gjorde, at stillingen var 7-8.

Målene fortsatte med at hagle ind. Bedst som det lignede, at Nordsjælland kunne trække fra, da de havde bolden ved stillingen 10-9, så trådte Emil Tellerup og Rune Andersen i karakter. Tre mål leverede Andersen og Tellerup rullede gardinet for målet i den resterende del af første halvleg.

Olsen og Gramm Pedersen kom igen i fokus efter 23 minutter. Kasper Kisum scorede til 11-12, men samtidig ramte FHK-anfører Nikolaj Mehl målscoreren i hovedet. Dommerne tog videoproof i brug og vurderede, at det var til rødt kort.

Emil Tellerup stod stærkt i slutningen af første halvleg. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Kampen gik derefter ind i en periode, hvor keeperne kom i fokus for alvor. Frederik Andersson i Nordsjælland-målet markerede sig med redninger på nærskud fra bagkæden, og Emil Tellerup brillierede på fløjafslutninger og krydrede det med en straffekastredning på Carl-Emil Haunstrup i det 27. minut.

I det sidste minut kom der gang i målscoringen igen. FHK forlangte timeout ved stillingen 11-12 med 30 sekunder tilbage af første halvleg, men Jesper Houmarks tropper smed bolden væk. Nordsjællands Frederik Iversen udlignede til 12-12 på kontra, men med seks sekunder tilbage af de første 30 minutter scorede Kristian Olsen til pausestillingen 12-13.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

FHK lagde anden halvleg ud som lyn og torden. Stillingen var 12-15, men så gik den helt gal for FHK, der i løbet af det første kvarter af anden halvleg blandt andet misbrugte to straffekast på Marcus Holmén.

Angrebsspillet var blevet forkrampet og forsvaret fik ikke tacklet af på storskytten Kasper Kisum og da Jesper Dahl samtidig for alvor fik gang i skudarmen kom hjemmeholdet foran 18-17 med 22 minutter igen.

Nick Knudsen kom ind med et kvarters tid igen. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Den nordsjællandske optur fortsatte. Emil Tellerup fik slet ikke fat i noget i målet, og det gjorde, at Nordsjælland kom foran 23-20. Det fik Jesper Houmark til at forlange timeout, og i den forbindelse kom Nick Knudsen ind i det fredericianske mål.

Nordsjællands angrebsspil blev forkrampet og det gjorde, at FHK fik udlignet til 23-23 og der var dermed lagt op til et drama i slutminutterne.

Særligt det sidste minut blev hektisk. Stillingen var 25-25, da Nordsjælland forlangte timeout med 32 sekunder igen tilbage af opgøret. FHK afværgede i første omgang et vip-forsøg, men dommerparret vurderede, at Jesper Lindgren lavede en tilbagelægning og Nordsjælland bevarede derfor bolden.

Der blev kæmpet bravt af FHK. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Jesper Dahl endte efterfølgende med at brage bolden over mål, og efterfølgende kom Olsen og Gramm Pedersen igen i fokus. FHK gik i syv mod seks efter en timeout, men det ville dommerne se video på, da FHK havde et målkast. De ville se om det var et målkast, men reglerne foreskriver, at det må man ikke se videoproof på.

Målkastet var korrekt, men det var videogrundlaget ikke. Det lykkedes FHK at tilspille sig en chance, men Martin Bisgaard endte med at brænde presset og derfor endte kampen 25-25. Dermed er FHK fortsat syv point foran Nordsjælland på sidstepladsen.

Næste gang FHK skal i aktion er onsdag d. 19. februar hjemme mod Aalborg.

Se her billeder fra opgøret:

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer