Eftre tre nederlag i træk er FHK tilbage på sejrskurs. Det skete hjemme i thansen ARENA, hvor fredericianerne sejrede med 35-29.

FHK skulle lørdag eftermiddag forsøge at revanchere tirsdagens pokalnederlag til Mors-Thy, og samtidig komme tilbage på sporet efter tre nederlag i træk. Modstanderen var igen Mors-Thy i thansen ARENA, men i forhold til det seneste opgør mellem de to hold var der flere ændringer.

Helt ude af FHK’s trup var Rasmus Boysen, men til gengæld havde Lasse Balstad rejst sig fra sygesengen, og derudover var FHK’s stregspiller, Nikolaj A. Nielsen, ikke på toppen, og derfor blev der i stedet spilletid til unge Jonas Raundahl, der skulle aflaste Rasmus Meyer på stregpositionen.

Fra start var der en helt anden gnist over FHK’s spil i forhold til de seneste kampe. Jens Fredsgaard startede i målet og med flere redninger gav han det fredericianske hjemmehold gode betingelser, og da angrebsspillet, ført an af Nicolaj Nørager, spillede med fart og skarphed, gav det FHK en føring på 6-3.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

For FHK skød særligt Martin Bisgaard og Jakob Frederiksen med skarpt, og da forsvaret og Fredsgaard opretholdt niveauet, blev det for meget for Mors-Thys træner, Niels Agesen, efter 13 minutter, hvor han forlangte timeout ved stillingen 10-6. FHK gik efterfølgende lidt i stå angrebsmæssigt i en hektisk periode, og det fik FHK-træner Jesper Houmark til at forlange timeout ved stillingen 10-8, men det ændrede ikke på, at Mors-Thy havde fået gang i Erik Toft i bagkæden.

Den norske bagspiller agerede enmandshær for Mors-Thy angrebsmæssigt, og det endte med at give en udligning til 13-13 efter 23 minutter, men så steppede FHK op. Emil Tellerup kom ind i målet, og med kontrascoringer lykkedes det FHK at komme i front med 17-13 med tre minutter tilbage af første halvleg. I det etablerede angrebsspil var det særligt Mads Christiansen, der gjorde ondt på Mors-Thy i den periode, med flere brag op i det lange målhjørne. I første halvlegs sidste sekund pillede Tellerup storskytten Toft, og det gav FHK en pauseføring på 19-15.

adp-as.dk

Anden halvleg startede målfattigt. Det skyldtes især, at Emil Tellerup fandt storspillet frem, og i indledningen af anden halvleg pillede et straffekast fra en ellers træfsikker, Bjarke Christensen. Som anden halvleg skred frem kom der mere gang i målkscroingne, og efter 37 minutter kunne FHK noterer sig, at de var i front med 23-16 og på sikker kurs mod en sejr i thansen ARENA.

Mors-Thy lagde sig dog ikke ned. Et par stolpeskud fra hjemmeholdet, og reduceringer fra Mors-Thys Erik Toft gjorde, at gæsterne fik sat en stopper for FHK, der ved stillingen 24-20 med 19 minutter tilbage af opgøret forlangte timeout. Straks fik det effekt, da FHK med to mål i træk lagde afstand til gæsterne igen, og var på sikker sejrskurs.

Føringen kom op på 30-22 med 13 minutter tilbage af opgøret, og der gav Niels Agesen den et sidste skud fra Mors-Thys bænk med en timeout. Gæsterne gik over til at afvikle deres angreb virkelig hurtigt. Det gjaldt både med etableret angreb, men også med at komme hurtigt frem, når FHK scorede. Det resulterede derfor i en del mål i den efterfølgende periode, og for at sætte en prop i forlangte FHK timeout med ti minutter igen efter Mors-Thy havde reduceret til 32-25.

I resten af opgøret var det blot et spørgsmål om hvor stort, at hjemmeholdet ville vinde. Skruen blev holdt i vandet, og det endte med en FHK-sejr 35-29, der betyder, at FHK er tilbage på sporet i HTH Ligaen og indtager en foreløbig delt femtepladsen med otte point efter syv kampe.

Næste gang FHK løber på banen er den 22. oktober på udebane mod Nordsjælland.