FHK er klar til slutspillet, og for første gang i nyere tid kommer fredericianerne til at spille med om medaljer. Det holdt dog hårdt mod Skive, hvor FHK var ved at sætte en sikker sejr over styr. Jesper Houmarks mandskab holdt dog hovedet koldt, og vandt med 30-24.

FHK kunne torsdag aften kvalificere sig til slutspillet endegyldigt i den udsatte coronakamp mod Skive. Kampen havde på forhånd et sjovt aspekt, da planlægningen af kampen bundede i, at de to hold ikke har spillere på landsholdet, men det viste, at det være tilfældet i Skive. Skives keeper, Shadrach Nsoni, er udtaget til DR Congos landshold, der er til samling i Tunesien, men det havde han bare glemt at informere Skive om, og Congos håndboldforbund havde heller ikke fortalt skibonitterne det. Derfor måtte Skives direktør, Jesper Sørensen, trækker i håndboldtøjet, som gardering for Magnus Brandbyge.

Ikke umiddelbart et smart træk, da Skive kæmper en kamp i bunden af tabellen for at sikre sig overlevelse i håndboldligaen, og betingelserne blev altså ikke nemmere af, at Nsoni skulle med landsholdet, da kampen så formentlig var blevet planlagt til et andet tidspunkt.

På den anden side stod FHK i en helt anden situation på sjettepladsen. Selvom FHK forinden kampen kun havde tilspille sig fire point i de første syv kampe i 2022, var situationen den, at en sejr ville sende FHK i slutspillet, og det var tydeligt, at holdet ville have det på plads allerede torsdag aften foran hjemmepublikummet.

Skive bed lidt fra sig i starten af kampen angrebsmæssigt, hvor Matias Damgaard voldte FHK lidt problemer, men til gengæld spillede FHK sig hele tiden frem til store chancer. Det var kun afbrændere fra Nicolaj Nørager og Anders Kragh Martinusen, der forhindrede FHK i at være større foran end 7-6 efter 11 minutter. Emil Tellerup tog fra i målet, og han havde en redningsprocent på 45,45 efter de 11 første 11 minutter.

Som første halvleg skred frem fik FHK styr på Skives angrebsspil. Skive-træner Arne Damgaard tog konsekvensen efter et kvarter ved stillingen 9-7, men lige lidt hjalp det. FHK benyttede timeouten til at rokere rundt, og der kom nærmest et kædeskifte. Ind kom Nikolaj A. Nielsen, Mads Christiansen og Cornelius Kragh, og da Skive tilsvarende skiftede ud, stod kvaliteten ikke på mål med hvad FHK tog på banen, og derfor trak FHK fra og gik til pause foran 18-13. Det var især efter en første halvleg, hvor Kristian Stoklund orkestrerede FHK’s angrebsspil på et højt niveau, hvilket især understreges af, at Stoklund havde sidst eller næstsidste hånd på 11 ud af 18 mål for FHK.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

FHK’s suverænitet blev understreget i starten af anden halvleg, hor FHK-træner Jesper Houmark valgte at tage netop sToklund ud. Ikke for fordi han havde spillet dårligt , men fordi FHK ville spille med en bagkæde bestående af Nicolaj Nørager, Cornelius Kragh og Anders Kragh Martinusen. Det var til tider godt, men også flere gange for ivrigt, hvorfor der kom uprovokerede boldtab. Det gjorde, at FHK ikke kunne hægte Skive af, og gæsterne i stedet fik reduceret til 24-20 med 18 minutter tilbage af opgøret. Det fik FHK-bænken til at reagere med en timeout, hvor netop Stoklund blev sat tilbage på banen.

Lidt lidt hjalp det. Panikken bredte sig hos FHK, der kunne se Skive reducere til 24-21, men proppen blev ikke sat i. Skive fik reduceret til 25-24 med 14 minutter igen, og tilmed fik gæsterne chancen for at udligne, men det viste sig, at Skive ikke formåede at score yderligere i opgøret, hvor der dog blev dramatik.

Med ti minutter tilbage af opgøret fik dommerparret Henrik Grønvald Nielsen og Jacob Falkenberg Hansen nok af FHK-bænkens protester, og tildelte den en udvisning. Det betød, at FHK i en periode var to spillere i undertal, men det formåede Skive ikke at udnytte. I stedet lagde de 1.245 tilskuere et gevaldigt pres på Skive-spillerne, der flere gange smed bolden ud over sidelinjen, og det var med til at give FHK en føring på 28-24 med syv minutter igen.

adp-as.dk

Skive forlangte timeout, men lige lidt hjalp det. FHK snørrede sækken og endte med at vinde opgøret med 30-24, som betyder, at FHK endegyldigt er sikker på at komme med i slutspillet.