Fredericia Håndboldklub har sikret sig adgang til slutspillet to runder før tid, og dermed er målsætningen for sæsonen nået for fredericianerne. Det markerer vi på AVISEN med syv artikler med blandt andet tidligere tidligere stjerner som Mogens “Muggi” Jeppesen og Anders Dahl Nielsen.

I aften spiller FHK mod GOG, og den kamp kan komme til at definere om FHK kommer til potentielt at spille European Cup til næste sæson. Vinder FHK, så er der gode muligheder for at holdet får sneget sig ind på en femteplads i grundspillet, som kan give adgang til European Cup. Det kræver, at Aalborg eller GOG vinder pokalturneringen og at Danmark får et wildcard til Champions League.

FHK har som målsætning at spille med om medaljer senest i 2025, og at holdet skal spille Europa Cup, og det er allerede godt på vej til at ske nu. Havner FHK i den “rigtige” slutspilspulje og undgår Skjern af top-4 holdene, er der muligheder for at FHK kan snige sig med i semifinalen via en andenplads i deres slutspilspulje. Det kræver, at FHK bevarer den gode hjemmebanestatistik, og vinder en enkelt udekamp. Det vil formentlig være nok, og ser man på det over hele sæsonen, er det ikke urealistisk.

Målt på hjemmebanestatistik er FHK det tredje bedste hold i ligaen, og er kun overgået af Aalborg og GOG. Det vidner om, at FHK på hjemmebane kan komme til at drille flere af de mere etablerede slutspilshold, når det går løs. Derfor er det ikke urealistisk, når Jesper Houmark udtaler, at næste mål for FHK, efter den sikrede slutspilsplads, er at komme i semifinalen.

En slags forbedrelse til slutspillet er aftenens kamp mod GOG. GOG har været suveræne sæsonen igennem, og på trods af fraværet af Mathias Gidsel, har holdet holdt kæden stram og er på vej til at vinde slutspillet. De fører grundspillet suverænt, og har fem point ned til Aalborg på andenpladsen, og det kan i virkeligheden blive FHK’s lod i aften. GOG møder, foruden FHK, Nordsjælland og TMS Ringsted i de restende grundspilskampe, og de skal blot bruge et enkelt point for at sikre sig førstepladsen. Derfor kan de tillade sig at sylte kampen mod FHK, og spare eksempelvis Simon Pytlick og den unge højre back, Emil Madsen, der har overtaget for Gidsel.

Hvorom alt er, er det historisk at FHK nu er tilbage i det fine selskab, hvor medaljerne skal fordeles. Vi har derfor talt med tidligere tiders stjerne fra de glade 70’er dage, men også flere af de mere nutidige stjerner som Micke Næsby, og ikke mindst en af bagmændene bag hele genrejsningen af FHK, klubbens formand Bent Jensen.

En ny historie er skrevet i fredericiansk håndbold, og det har været nostalgisk at lave interview med tidligere Fredericia-spillere, og vi håber, at vores læsere, også vil komme til at mindes tidligere tider, når de læser vores mange artikler om Fredericia Håndboldklub.

God læselyst.

Læs med her