Med den tredje sejr i træk er FHK nu på fjerdepladsen, men det holdt hårdt mod TMS Ringsted, der bed fra sig. Først i slutminutterne trak FHK afgørende fra, og sikrede sig sejren, der blev på 32-28.

FHK skulle fredag aften i aktion i thansen ARENA, hvor TMS Ringsted var modstanderen. Med en sejr kunne fredericianerne kravle op på fjerdepladsen i HTH Ligaen, men opgaven var ikke nem. TMS var forud for sæsonen spået til en bundplacering, men inden opgøret indtog de en overraskende ottendeplads, og de har i sæsonens løb hentet point mod mandskaber som Bjerringbro-Silkeborg, Ribe-Esbjerg og Mors-Thy.

Derfor havde FHK forud for opgøret stor respekt for TMS Ringsted, der på trænerbænken har en gammel cirkushest i form af Christian Dalmose, der har været i gamet i mange år. Han har til denne sæson sadlet om i TMS, der nu er blevet et hold med fart over feltet imodsætning til sidste sæson, hvor de spillede markant langsommere. Det bar kampens indledning også præg af. Hver gang TMS havde muligheden for det lavede de hurtige opløb, og da FHK skulle have indstillet sigtekornet på Tobias Lantz i gæsternes mål.

Især lynhurtige Mark Nikolajsen drev gæk med FHK’s defensiv, og kampens indledning fik han med hurtige antrit sat FHK’s højre forsvarsside, og hurtigt tog FHK konsekvensen og ændrede forsvarsstilen. FHK gik op og pillede Nikolajsen væk, når der kom et indløb fra TMS Ringsteds venstre fløj, Anton Bramming, og det var med til at få skudene hen andre TMS-spillere end den rapfodede playmaker.

http://adp-as.dk

Stillingen efter 11 minutter var 8-7 efter et skydetelt uden lige. Emil Tellerup havde ikke nemme arbejdsbetingelser i FHK-målet til at starte med, men som første halvleg skred frem, blev defensiven stabiliseret, men det gjorde Tellerups målmandsspil ikke. Derfor blev han pillet ud til fordel for Jens Fredsgaard, der hurtigt markerede sig med en straffekastredning og en redning på en fri afslutning fra Anton Bramming, men det var en anden spiller, der stjal fokus fra FHK.

Martin Bisgaard startede sæsonen ud skadet, da han var blevet opereret efter sidste sæson. Siden comebacket har formkurven været stigende, og det fortsatte mod TMS Ringsted, hvor han fra fløjen var sikker, men forsvarsmæssigt gjorde han også en stor forskel med at erobre bolde og trække angrebsfejl på TMS Ringsted-spillerne, der ikke var klar på hans opbakning fra fløjen.

Det var med til at give FHK en føring på 13-10 efter 20 minutter, og efter en start, hvor TMS lignede et hold, der gjorde hvad det passede dem, dalede det i niveau, men gæsterne fik hægtet sig på, da Rasmus Meyer brændte en helt fri kontra, og Kristian Stoklund bragede et straffekast på overlæggeren. Da samtidig Lauritz Legér kom banen for TMS Ringsted, og med et par hurtige fødder, fik sat et par kasser ind, var pausestillingen 17-15 til FHK.

TMS Ringsted satte alt ind på at komme helt tilbage i opgøret i starten af anden halvleg. Gæsterne kom på 18-16, men så fik FHK sat en prop i og det lykkedes at komme foran 22-18. I den efterfølgende periode gik FHK i stå angrebsmæssigt, hvilket gjorde, at afslutningen på kampen blev en tæt affære.

Gæsterne fik reduceret til 25-24, og ved stillingen 26-24 fik den fredericianske forsvarsspecialist, Lasse Balstad, den sin tredje udvisning, og det gjorde FHK måtte rokere om defensivt, men i den periode rykkede FHK sammen i bussen og spillede lige op med TMS Ringsted i undertalsperioden, men spændingen ville ingen ende tage i thansen ARENA, selvom FHK var foran 29-25. Med tre minutter tilbage af opgøret var stillingen 30-28 efter, at Anton Bramming reducerede.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

FHK satte igen Emil Tellerup ind i målet, og med et par redninger fra ham, lykkedes det FHK at køre sejren hjem og vinde opgøret med 32-28, og det betyder, at FHK nu indtager fjerdepladsen.

Næste gang FHK løber på banen er den 10. november på udebane mod SønderjyskE.